Γλειφιτζούρι Τάρανδος - Χριστουγεννιάτικο DIY


Ο ελεύθερος χρόνος με τα παιδιά μας σιγά σιγά θα αυξηθεί καθώς οι σχολικές υποχρεώσεις και δραστηριότητες θα παύσουν για λίγο. Εμείς προτείνουμε εύκολες κατασκευές και ιδέες για δωράκια. Από ένα ακριβό παιχνίδι, ένα βιβλίο και τώρα ένα γλειφιτζούρι!

Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά ή με διαβάζετε καιρό θα ξέρετε σίγουρα πως τα χέρια μου δεν πιάνουν, δεν το έχω. Προσπαθώ βέβαια αλλά πάντα κρίνω τον βαθμό δυσκολίας για να ξεκινήσω κάτι και φυσικά σχεδόν ποτέ δεν το πετυχαίνω στο απόλυτο 😊 Όμως λατρεύω τις πρακτικές κατασκευές, αυτές που έχουν κάποια χρησιμότητα κι αυτές που χρειάζονται εύκολα υλικά που έχω πάντα σπίτι.

Τι θα χρειαστούμε: 



  • Χρωματιστά χαρτόνια
  • Γλειφιτζούρια
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Η διαδικασία είναι απλή, εύκολη και γρήγορη. Με ένα μολύβι σχεδιάζουμε την φιγούρα ενός ταράνδου και την κόβουμε περιμετρικά ενώ εσωτερικά έχουμε σχεδιάσει ένα κυκλάκι, για να τοποθετήσουμε εκεί το γλειφιτζούρι, το οποίο κόβουμε είτε με ένα ψαλίδι είτε καλύτερα με ένα κοπίδι για κύκλους.




Στη συνέχεια ζωγραφίζουμε ματάκια, χαμογελάκια, μαγουλάκια κι ό,τι άλλο επιθυμούμε ενώ παράλληλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έξτρα υλικά όπως χρυσόσκονη, ματάκια και άλλα.



Αυτό ήταν! Περνάμε από μέσα το γλειφιτζούρι και κολλάμε τις δυο πλευρές του χαρτονιού.



Είναι μια πολύ όμορφη και γλυκιά στην κυριολεξία κατασκευή, μια πολύ έξυπνη πρόταση για σχολικό κέρασμα και φυσικά ένα υπέροχο φίλεμα σε παιδάκια τώρα τα Χριστούγεννα.



Καλές γιορτές!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου