Διακόσμηση γλυκού/τουρτας/κέικ

Βασικά η παρότρυνση μας είναι να διακοσμήσεις κάθε γλυκό που αγοράζεις ή φτιάχνεις με τον δικό σου χρωματιστό και παιδικό τρόπο. Ένας εύκολος, οικονομικός και σίγουρα δημιουργικός τρόπος να δώσουμε μια πιο παιχνιδιάρικη και γιορτινή διάθεση στα γλυκά μας μαζί με τα παιδιά μας.


Τι θα χρειαστούμε:
  • Χρωματιστά χαρτόνια
  • Ψαλίδι
  • Κορδέλα ή Σχοινί
  • Κόλλα ή Συραπτικό 
  • Ξυλάκια από σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κόψουμε το χαρτόνι σε ρόμβους. Το μέγεθος των ρόμβων εξαρτάται από το μέγεθος του γλυκού και φυσικά από το αν θα χρησιμοποιήσουμε οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια από σουβλάκια. Μετά απλά τσακίζουμε τους ρόμβους στη μέση.



Στη συνέχεια στηρίζουμε τα χαρτονάκια αυτά πάνω στην κορδέλα ή στο σχοινί που έχουμε επιλέξει. Η στήριξη αυτή ή θα γίνει με κόλλα ή με συραπτικό. Η αλήθεια είναι πως επειδή το χαρτόνι είναι σχετικά σκληρό στηρίζεται καλύτερα με το συραπτικό, αν όμως διαλέξετε κάποιο πιο μαλακό χαρτί τότε επιλέξτε καλύτερα την κόλλα.


Κι αυτό ήταν! Δένουμε τις άκρες της κορδέλας ή του σχοινιού στα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε και τα στηρίζουμε πάνω στο γλυκό μας, στο κέικ μας, στην τούρτα μας. Μια όμορφη ιδέα επίσης είναι πάνω στα σημαιάκια αυτά να γράψουμε ένα όνομα, μια ευχή, ένα ευχαριστώ ή σαγαπώ. Μικρές καθημερινές χαρές δηλαδή 💗


Εμείς στα φετινά γενέθλια του Παύλου αντί για τούρτα κόψαμε πεντανόστιμα PanCakes τα οποία διακοσμήσαμε με θεματικές οδοντογλυφίδες αλλά και ένα σημαιάκι στα χρώματα που του άρεσαν. Περισσότερες πληροφορίες για το πειρατικό του πάρτι μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. 😊

Σχόλια

  1. Ωραία ιδέα και εύκολη! Να σου πω το σκέφτομαι για τη Βασιλόπιτα φέτος! Να τον χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλα βρε Geo μου και έψαχνα ιδέα για το αυτό μας αύριο!!! Θα το κάνω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το άρτι μας αύριο.... τον κορεκτορας μου με σα!

      Διαγραφή
  3. Καλή Χρονιά με υγεία. Να τον χαίρεσαι! Πολυ ευκολη ιδεά για την διακοσμηση της τουρτας. Και ακόμα πιο πρωτοτυπη η τούρτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου