Διακοπές στην Κέρκυρα


Χαίρετε, χαίρετε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτές τι καλοκαιρινές μας διακοπές, επιστρέψαμε, βάλαμε τα πλυντήρια μας, πλύναμε τα μπαλκόνια μας, σιδερώσαμε τα ρούχα μας, "φορτώσαμε" το ψυγείο μας, είδαμε τους δικούς μας και βουαλά. Ήρθε η ώρα να κάτσω στον υπολογιστή και να σας δείξω φωτογραφίες από μέρη που επισκεφτήκαμε. Αυτές οι διακοπές θα μου μείνουν αξέχαστες καθώς οδήγησα, περπάτησα και κολύμπησα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Πέρσι θέλαμε να κάνουμε διακοπές στην Κρήτη και βρεθήκαμε στην Σκόπελο. Φέτος θέλαμε να κάνουμε διακοπές στην Ικαρία και βρεθήκαμε στην Κέρκυρα. Ε, εντάξει αυτά μόνο εμείς τα κάνουμε. Για να είμαι ειλικρινής όμως δυσκολεύομαι κάθε φορά να βρω τον κατάλληλο προορισμό, το κατάλληλο ξενοδοχείο, να ψάξω, να βρω, να ταιριάξω το οικονομικό μπάτζετ με τις προσδοκίες μας, να κλείσω δωμάτια-εισιτήρια-ημερομηνίες κλπ. κι όσοι ασχολείστε με τις καλοκαιρινές διακοπές- εννοώ ΜΟΝΟ εσείς- είμαι σίγουρη πως με καταλαβαίνετε. Ο Θοδωρής στο μόνο που συμμετέχει είναι στο να μου πει τις ημερομηνίες της άδειας του και να μου λέει την γνώμη του σε αυτά που ΕΓΩ κανονίζω. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Κι ενώ καιρό έλεγα να απευθυνθώ σε ένα τουριστικό γραφείο βρε αδερφέ να τους πω έχω τόσα που μπορώ να πάω όλο το αμελούσα. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, έστω κι αργά, επικοινώνησα με το τουριστικό γραφείο Planet Holidays και κλείσαμε.

Που μείναμε:



Μείναμε στο αμφιθεατρικά χτισμένο ξενοδοχείο Corfu Residence στην περιοχή Νησάκι, στην βορειοανατολική Κέρκυρα. Ένα ήσυχο πραγματικά μέρος με υπέροχη θέα, πολύ ωραίο φαγητό κι ευγενικό προσωπικό. 



Το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου 20-30 λεπτά από το κέντρο της Κέρκυρας το οποίο εννοείται πως πρέπει να επισκεφτείτε και να προσκυνήσετε τον Άγιο Σπυρίδωνα που είναι ο πολιούχος του νησιού. Γεμάτο καλντερίμια και καμάρες σε μαγεύει, άφθονα μαγαζιά για να κάνεις τις βόλτες σου για ψώνια και φαγητό με τις ώρες.






Μην ξεχάσεις να κάνεις και μια βόλτα στο παλαιό φρούριο φυσικά. Σε μαγεύει ο χώρος και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Με παρέα, με οικογένεια, με τον σύντροφο σας, όπως και να πας θα το ευχαριστηθείς εξίσου.



Η Κέρκυρα έχει τόσες πολλές παραλίες που πιστεύω πως ακόμα και οι κάτοικοι της δεν έχουν καταφέρει να τις ζήσουν. Παρότι μείναμε δέκα μέρες και είχαμε τη διάθεση για εξερεύνηση χρονικά δεν μας έβγαινε το πρόγραμμα να φτάσουμε σε όλα τα "to do" και "to see". Είναι ένα μεγάλο νησί κι αυτό που πλέον προτείνω σε μεγάλα νησιά για να μην σας φάνε οι δρόμοι είναι να μοιράσετε το νησί στα δύο (πάντα κοιτάμε τον προορισμό μας σε χάρτη πριν τον επισκεφτούμε) και να μείνετε τις μισές μέρες των διακοπών σας στο πάνω μέρος και τις άλλες μισές στο κάτω. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ ευκολότερο να γυρίσετε όλο το νησί και να μην ταλαιπωρείστε στις διαδρομές. TRUST ME.

Καθότι κολυμπήσαμε σε πολλές παραλίες του νησιού εγώ θα σας δείξω τις 3 κορυφαίες για μένα που θεωρώ πως πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε αν επιλέξετε να κάνετε εκεί τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

High Lights:

1) Παλαιοκαστρίτσα/Paradise/La Grotta

Ένα από τα hot spot του νησιού είναι η περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας στην οποία μπορείς να συνδυάσεις την ίδια μέρα μέρη που θα σου μείνουν αξέχαστα. Στον δρόμο λοιπόν για την Παλαιοκαστρίτσα κάνε μια στάση για μπάνιο στους Λιαπάδες. 



Μετά συνέχισε προς την παραλία της Παλαιοκαστρίτσας κι εκεί κάνε μια βόλτα με έναν από τους βαρκάρηδες που υπάρχουν-εμείς προτιμήσαμε τον Σπύρο. Οι βαρκάδες που γίνονται είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία καθώς μπορείς να επισκεφτείς αρκετές σπηλιές, να δεις το "μπλε μάτι" και να κάνεις την βόλτα σου στο πέλαγος.



Με την βαρκάδα φυσικά θα μπορέσεις να κολυμπήσεις στην ίσως πιο όμορφη παραλία του νησιού τον Παράδεισο στον οποίο μπορείς να φτάσεις μόνο με βάρκα. Επειδή η παραλία είναι απομονωμένη όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα απολύτως απαραίτητα, νερό και φαγητό. Ειλικρινά ένιωσα αυτό ακριβώς, σαν να βρισκόμουν στον παράδεισο...



Κι αφού κάνεις την βαρκάδα σου κι έχεις απολαύσει το μπάνιο σου, στον δρόμο φεύγοντας από την Παλαιοκαστρίτσα θα κάνεις οπωσδήποτε μια στάση στο beach bar La Grotta. Δεν είναι τόσο ορατό από τον δρόμο για αυτό καλό θα είναι να ρωτήσεις, να παρκάρεις και να κατέβεις αρκετά σκαλιά που θα σε αποζημιώσουν στο τέλος. Θα μείνεις άναυδος από την θέα, θα πιεις τον καφέ σου ή ένα υπέροχο κοκτέηλ όπως αυτό που ήπια εγώ με φρέσκο ανανά και γάλα καρύδας και φυσικά μπορείς να ξαναβουτήξεις. Οι φωτογραφίες το αδικούν πραγματικά, αν κατέβεις εκεί θα σου κοπεί η ανάσα!



Αφού λοιπόν φύγεις κι από εκεί στον δρόμο θα στρίψεις προς το χωριό Λάκωνες όπου θα απολαύσεις την πανοραμική θέα της περιοχής. Κάτσε φάε εκεί ένα παγωτό και θα με θυμηθείς!



2) Σιδάρη/Canal D'amour



Η παραλία στο Σιδάρη είναι πολύ μεγάλη, με άμμο κι άπειρες ξαπλώστρες που δεν χρεώνεσαι παρά μόνο αυτό που θα πιεις. Το κανάλι της Αγάπης βρίσκεται στο τέρμα της παραλίας και μπορείς να πας είτε με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητο αν παρκάρεις από εκείνη την πλευρά, είτε με ποδήλατο θαλάσσης. Εμείς επιλέξαμε το τελευταίο. 




Ω αυτό το κανάλι της αγάπης με ξετρέλανε και με ταξίδεψε μακριά σε σκέψεις για την αγάπη, τον έρωτα, αυτό που μπορείς να νιώσεις για έναν ξένο που θα σε κάνει να θες να μοιραστείς την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του...άστο έπαθα μεγάλο κοκομπλόκο εκεί.





Υπάρχει ένας μύθος που ακούγεται για το κανάλι κατά τον οποίο όποιος περάσει μέσα από αυτό θα βρει το άλλο του παντοτινό μισό αν είναι ελεύθερος ενώ αν περάσει κάποιο ζευγάρι θα μείνει αγαπημένο για πάντα. Μα αν με ρωτάς εμένα ένιωσα πως κάπου εκεί κυκλοφορούσε η αγάπη σε αέρινη μορφή και σου γέμιζε όλα τα πνευμόνια! 

3) Ίσσος

Μια απέραντη παραλία με χρυσή αμμουδιά και τεράστιους αμμόλοφους για αυτό κι έχει χαρακτηριστεί η Σαχάρα Της Κέρκυρας - όχι άδικα. Βρίσκεται μπροστά από την λίμνη Κορισσίων ενώ από την βόρεια πλευρά της ξεκινά και το περίφημο κεδροδάσος.





Κάθε ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, είναι μια μοναδική εμπειρία που σε γεμίζει εικόνες, μυρωδιές και συναισθήματα. Σκέφτομαι πολλές φορές πάνω στην μανία μου να βγάλω φωτογραφίες πως αυτά θα έχουν να κοιτάνε τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν για να θυμούνται, φωτογραφίες και βίντεο. Σκέφτομαι επίσης πως τα παιδιά μου σε λίγα μόνο χρόνια δεν θα θέλουν πλέον να πάνε μαζί μας διακοπές προτιμώντας την συντροφιά των φίλων τους κι αυτό στενεύει ακόμα τα όρια στο μυαλό μου για αυτό με κάθε ευκαιρία θέλω να φεύγουμε.

Αυτά για σήμερα. 
Τις επόμενες μέρες Ζαγοροχώρια 😉

Σχόλια

  1. υπέροχες φωτογραφιες Γεωργιτσα μου!! Πρεπει να περασατε φανταστικα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πάει Κέρκυρα 2 φορές και το λατρεύω το νησί. Όλα μου φαντάζουν ρομαντικά εκεί. Ίσως έχει να κάνει που λατρεύω το παλάτι της Σίσσυ και το έχω συνδυάσει έτσι. Υπέροχο φωτογραφικό ταξίδι κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειες οι φωτογραφίες! Έχω πάει μια φορά αρκετά παλιότερα για λίγες μέρες και από ότι διαβάζω έχω πολλά να δω ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tι όμορφα που με ταξίδεψες με τις φώτο σου Γεωργία μου! Κέρκυρα είχα πάει διακοπές περίπου πριν 15χρόνια και θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω και να τα ξαναθυμηθώ και εγώ όλα αυτά.
    Καλό υπόλοιπο στο καλοκαίρι σας, σε φιλώ γλυκά- σμουτςςςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία νερά ρε συ! έβλεπα τις φωτος σου στο ινστα και χαζευα! και του χρόνου Γιωργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τέλεια!!! Πόσο αγαπημένο μέρος η Κέρκυρα!!!! Πάντα όμορφα να περνάτε!!! Περιμένω αγαπημένα Ζαγοροχώρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την έχω πιει στο ποτήρι την Κέρκυρα ως παιδί. Πηγαίναμε μέχρι και με το σχολείο εκδρομές στο νησί. Είναι πανέμορφη και θέλω πολύ να ξαναπάω, αυτή την φορά με οικογένεια. Πρέπει να περάσατε υπέροχα! Και πάντα σας εύχομαι να περνάτε τόσο όμορφα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου