Διακοπές στην Κύθνο!


Για φέτος επιλέξαμε ένα μικρό νησί κοντά στην Αθήνα. Κύθνος! Φτάνεις σε 90 λεπτά από το λιμάνι Λαυρίου και τα εισιτήρια είναι πολύ οικονομικά.Κι αυτό ήταν το πρώτο νησί που έχω επισκεφτεί κι ένιωσα από την πρώτη μέρα πως θα ήθελα να ζήσω εκεί ή έστω να είχα ένα εξοχικό. Είναι ένα μικρό και ήσυχο νησί, ένα νησί χωριό όπως χαρακτηρίσαμε, ένα μέρος που κρατά τις παραδόσεις και δεν έχει αλλάξει λόγω του τουρισμού του.

Μέναμε στην περιοχή Παναγιά Κανάλα στην οποία περπατώντας και κατεβαίνοντας μερικά σκαλιά μπορούσες να κολυμπήσεις σε δύο από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού. Τους Αντώνηδες και την Μεγάλη Άμμο. Βασικό αυτό στοιχείο αν δεν θες να είσαι στους δρόμους και να οδηγάς, εμείς για να καταλάβετε από τις οχτώ μέρες που παραμείναμε στο νησί τις πέντε τις περάσαμε εκεί. 



Μπάνιο, φαγητό, ξανά μπάνιο και μετά πλατεία όπου μαζευόντουσαν όλα τα παιδιά της περιοχής κι έπαιζαν. Κρυφτό, κυνηγητό, στρατιωτάκια ακούνητα, έκαναν ποδήλατο κι έπαιζαν μπάλα. Ήταν ό,τι καλύτερο για τα δικά μου παιδιά που ανυπομονούσαν να νυχτώσει για να παίξουν. Μία από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού είναι το Αρχιπέλαγος το οποίο ευτυχώς βρισκόταν δίπλα ακριβώς στο δωμάτιο που μέναμε  (studio Αντωνία), με φρέσκο ψάρι καθημερινά και πολλά φρέσκα ντόπια υλικά. 



Η Χώρα του νησιού έχει σοκάκια και μαγαζιά για φαγητό, καφέ και ποτό. Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα λίγο γιατί σε ένα δεκάλεπτο την έχεις γυρίσει, είναι όμως γραφική.



Για κεντρικό σημείο με γραφικά σοκάκια και περισσότερα μαγαζιά προτείνω την Δρυοπίδα που πρέπει να επισκεφτείτε καθώς μπορείτε να μπείτε και να εξερευνήσετε και το σπήλαιο.





Την περίοδο που πήγαμε συναντήσαμε πολλές σαύρες, πολλά κουνούπια μα και πολλά αστέρια στον νυχτερινό ουρανό. Πραγματικά τόσα αστέρια δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου κι ήταν αλήθεια τόσο λαμπερά και φωτεινά, τόσο χαμηλά...ένιωθες πως αν σήκωνες το χέρι σου ψηλά θα κατάφερνες να πιάσεις κάποιο.



Η must παραλία του νησιού είναι η Κολώνα την οποία μπορείς να επισκεφτείς αν έχεις ψηλό όχημα τύπου τζιπ ή με το θαλάσσιο ταξί. Εμείς φτάσαμε εκεί με το καραβάκι απολαμβάνοντας την διαδρομή.



Είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή παραλία. Διαθέτει ένα bar restaurant για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα μα αυτό που πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε μαζί σας είναι μια ομπρέλα καθώς δεν υπάρχουν σκιερά μέρη για να σταθείς.



Τα παιδιά προτίμησαν παγωτό και φρουτοσαλάτα απολαμβάνοντας την θέα από ψηλά.



Στο λιμάνι του νησιού μπορείς να βρεις αρκετά σούπερ μάρκετ και πολλά μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν ο Αράπης με χειροποίητη πίτσα και μεγάλη ποικιλία μακαρονάδων, ενώ για σουβλάκι ξεχωρίσαμε το Καντούνι. Από το λιμάνι παίρνεις και το καραβάκι για την Κολώνα.







Μια επίσης πολύ ωραία και μεγάλη παραλία είναι η Απόκρουση, η οποία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, beach bar και μια ψαροταβέρνα. Όλες οι παραλίες της Κύθνου έχουν άμμο κι εγώ την άμμο την αγαπώ.



Για το τέλος προτείνουμε και μια επίσκεψη στα Λουτρά. Η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάστηκα από το καυτό νερό καθώς δεν έχει τύχει ποτέ να βρεθώ σε κάτι παρόμοιο. Είναι σπουδαίο το τι βγάζει η φύση.





Πόσο σημαντικό να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και να αλλάζουμε εικόνες και χρώματα... 
Θα σας αφήσω υπενθυμίζοντας σας το δικό μου σύνθημα πλέον.

"Να κάνετε όσο πιο πολλά ταξίδια μπορείτε και να βγάζετε πολλές φωτογραφίες!"
Τα φιλιά μου.

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφο ταξίδι! Μου αρέσει τα μικρά ήσυχα μέρη, νησιά... Είναι αυτό που αποζητώ και έχω ανάγκη για πραγματικές στιγμές χαλάρωσης ή και διακοπών.
    Θα το έχω στα υπόψιν το μέρος αποθηκεύοντας την ανάρτηση για μελλοντικό ταξίδι.
    Πάντα περισσότερα όμορφα ταξίδια και πολλές φωτογραφικές οικογενειακές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα τις απολαμβάνω τις αναρτήσεις για τις διακοπές σας Γεωργία μου.
    Να είστε καλά και του χρόνου το καλοκαιράκι να επισκεφθείτε ένα εξίσου όμορφο μέρος. Σας περιμένω και στα Χανιά εδώ και κάμποσο καιρό, τώρα που το συνειδητοποιώ!
    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου έκανες καλή δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου