Νηστίσιμος Κορμός


Ε, εντάξει δεν μπορείς να πεις! Σε αυτήν την νηστεία της Σαρακοστής σου πρότεινα πολλά γλυκά κι όσο κι αν θέλω να το κρύψω δεν μπορώ αφού ήταν αυτά που μου έλειψαν. Ως διατροφολόγος από την άλλη πάντα έχω ως αρχή πως τίποτα δεν απαγορεύεται στην διατροφή αρκεί να τρώγεται με μέτρο και πάντα αυτό ακολουθώ. Οπότε αν δεν τίθεται θέμα υγείας μην στερηθείς το γλυκό που σου αρέσει αν το τρως στην σωστή ποσότητα.

Κορμός λοιπόν. Το πιο παλιό ίσως γλυκό που έφτιαχναν και οι μαμάδες μας, το πιο μαμαδίστικο κατά την άποψη μου και το πιο "μη στημένο" αφού ακόμη κι αν δεν πετύχετε μια όμορφη όψη, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο ελκυστική, θα φαγωθεί-το ορκίζομαι! Όσον αφορά την συνταγή δεν θα σας πω κάτι καινούριο καθώς στο συγκεκριμένο γλυκό το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι απλά να αντικαταστήσουμε κάποια από τα υλικά του με νηστίσιμα.



Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο μπισκότα νηστίσιμα 250γρ. 
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. κακάο (5 κουταλιές της σούπας)
  • 1 πλάκα μαργαρίνη 250γρ.
Το πρώτο βήμα είναι να σπάσουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα μας. Παλιά τα έβαζα στο μούλτι όμως τώρα τελευταία βάζω τα παιδιά να τα σπάσουν και μου αρέσει που πέφτουν και μεγαλύτερα κομμάτια μέσα στο γλυκό. Νομίζω επίσης πως με αυτόν τον τρόπο το γλυκό μας είναι πιο όμορφο 😉 Αυτήν την φορά επέλεξα μπισκότα με κανέλα για άρωμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά μέσα στο μπολ ενώ λιώνουμε το βούτυρο. Παλιά το έβαζα στο μπρίκι αλλά με κέρδισε τελικά ο φούρνος μικροκυμάτων. Προσθέτουμε λοιπόν και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



Σε ένα κομμάτι λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα και προσπαθούμε να φτιάξουμε με αυτό το σχήμα ενός μπαστουνιού, μιας μεγάλης μπάρας ή κάτι σαν μπαγκέτα 😝 αλλά μην αγχώνεσαι καθόλου για αυτό γιατί ακόμη και σε ένα μικρό ταψάκι-πυρέξ να το βάλεις πάλι μια χαρά θα τρώγεται!


Αυτό ήταν! Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψυγείο ή λίγη κατάψυξη ή μην σου πω φάτο κι έτσι 😋 Όχι εντάξει ας σοβαρευτώ. Μετά από μια ώρα στο ψυγείο το γλυκό έχει δέσει κι έτσι μπορείτε να αφαιρέσετε την λαδόκολλα και να κόψετε σε φέτες.


Είναι από τα γλυκά που αγαπώ καθώς είναι εύκολο, γρήγορο, με υλικά που πάντα έχουμε στο ντουλάπι μα πάνω από όλα το αγαπώ γιατί μου θυμίζει μαμά.


Καλοφάγωτο 💖

Σχόλια

  1. Ότι πρέπει για την Μεγάλη Εβδομάδα! Να είσαι καλά που μας γλυκαίνεις! Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια! Φτιιάχνω συχνά Κορμό αλλά θα φτιάξω και τη δική σου συνταγή μέσα στην εβδομάδα. Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου