Τα πρώτα γενέθλια του Άγγελου Ραφαήλ


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που έγραψα αυτό ΕΔΩ; Μα πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός... και πόσο γρήγορα ξεχνάς όλες τις δυσκολίες...γίνονται παρελθόν κι η ένταση του πόνου σβήνει, αχνοφαίνεται και μένει μόνο η χαρά, τα γέλια και τα μάτια που λαμπυρίζουν!


Το Σάββατο που πέρασε, στις 24 Ιανουαρίου δηλαδή, ο μικρός μου έγινε 1 !
Δεν ήθελα να του κάνω πάρτι. Σαφώς θα του έκανα γενέθλια αλλά πάρτι δεν το λες. Είχα άλλωστε πλέον μάθει από τον Παύλο πως το παιδί είναι πολύ μικρό για να έχει φίλους και κλόουν στα πρώτα του γενέθλια. Έτσι αποφάσισα να είναι κοντά μας μόνο οι οικογένειες μας και οι νονοί του, σύνολο παρόλα αυτά 25 άτομα.


Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν οργανώνω ένα πάρτι είναι το θέμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Άγγελος Ραφαήλ καθότι μικρούλης δεν είχε δείξει προτίμηση σε κάποιον ήρωα, σε κάποιο άβαταρ, σε κάτι γενικά και για αυτό το λόγο αποφάσισα να είναι κάτι ρομαντικό, γλυκό, παιδικό, κάτι σαν cup cake! 

Ναι, αυτό είναι! Πρώτα γενέθλια με cup cake 😍 

Για διακόσμηση χώρου δεν ήθελα πολλά. Έφτιαξα δυο banner με την λέξη ONE, το ένα το κόλλησα πάνω στο καρεκλάκι φαγητού και το άλλο στην τραπεζαρία. Κατόπιν συμπλήρωσα την αγαπημένη μου πινελιά, 3 σιέλ μπαλόνια με ήλιον.


Την τούρτα θα μου την έφτιαχνε η Ελένη από το My Cakes- My Hobby (δείτε τι φτιάχνει ΕΔΩ). Κάνει εξαιρετική δουλειά, ό,τι μου έχει φτιάξει μέχρι τώρα είναι απλά ε-ξαι-ρε-τι-κό με τρομερή εμφάνιση και καταπληκτική γεύση, όλοι οι καλεσμένοι παραμιλούν κάθε φορά! Η ιδέα λοιπόν δόθηκε, η τούρτα θα ήταν ένα μεγάλο cup cake! Το πάνω μέρος ήταν τούρτα με επικάλυψη σαντιγί και το κάτω μέρος ήταν ένα λαχταριστό και ζουμερό κέικ σοκολάτας, απλά θεϊκό! Εννοείται πως όλοι δοκίμασαν και από τα δύο είδη :)



Συμπληρωματικά θα είχαμε κι ένα μικρότερο, το ονομαζόμενο smash cake. Τι είναι τώρα αυτό; Είναι μία μικρότερη τουρτίτσα, ατομική θα έλεγα, που δίνεται στο παιδί αφήνοντας το να εκφραστεί ελεύθερα! Η όλη διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για το παιδί που προσπαθεί να ανακαλύψει "τι συμβαίνει;" "τι είναι αυτό;" "μα καλά, με αφήνει η μαμά να λερωθώ;" χαχαχα κι από πάνω του οι θείοι να τραβάνε βίντεο και τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές να έχουν πάρει φωτιά!





Στα πρώτα μας γενέθλια λοιπόν, θα είχαμε κοντά μας 6 παιδάκια και φυσικά ήθελα να φύγουν με χαμόγελο και δωράκι από το σπιτικό μας. Έτσι αγόρασα ένα προσωπικό ξεχωριστό δωράκι για τον καθένα και τα τοποθέτησα μέσα στα χάρτινα σακουλάκια που αγαπώ και χρησιμοποιώ στα τελευταία μου πάρτι με μεγάλη επιτυχία. Παρήγγειλα επίσης αυτοκόλλητα με το συγκεκριμένο θέμα κι έτσι ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά κι αυτό το κομμάτι.



Για το τέλος σας άφησα το δώρο που έκανα στον γιο μου. Το δώρο μου για τον Άγγελο Ραφαήλ, για τα πρώτα του γενέθλια ήταν μια επαγγελματική φωτογράφιση. Για άλλη μια φορά το Studio Kapetanakis (βρείτε τους ΕΔΩ) ήταν δίπλα μου. Και φυσικά η διαφορά ανάμεσα στις δικές μου λήψεις και στις επαγγελματικές φωτογραφίες είναι αισθητή και τεράστια! Για μένα το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί είναι αυτό. Ίσως να μην καταλάβει την αξία του τώρα, όταν όμως μεγαλώσει θα το εκτιμήσει αφάνταστα.




Χρόνια σου πολλά άγγελε μου!
Σε λατρεύω!
Η μαμά σου

Σχόλια

  1. ^_^
    Χρόνια πολλά, καλά κ' υπέροχα σαν ένα θαυμάσιο.... cupcake!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια του πολλά! Να τον χαίρεστε! Γερός κ δυνατός να είναι!!! Το καταχάρηκε το cup cake του χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαίρεσαι, να τα εκατοστήσει! Πολύ τη χάρηκα τη φώτο που ήταν κυριολεκτικά χάλια με το γλυκό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια πολλά γεματα γλύκα! να είναι γερός και χαρούμενος, να έχει πολλούς φίλους και γεματη καρδιά :)
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να τον χαίρεστε Γεωργία μου!! Να σας γεμίζει φως και γελιο.. Υπεροχα τα πρωτα του γενέθλια.. πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γλύκας με την τούρτα πασαλειμμένη επάνω του! Να τον χαίρεστε κοριτσάκι μου! Πάντα γερός κι ευτυχισμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος!!! Να τον χαίρεστε κορίτσι μου! Γερός σαν τα ψηλά βουνά να είναι και να χαμογελά πάντα στη ζωή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τον χαιρεσαι κορίτσι μου. Ετσι οπως ειναι πασαλειμμένος είναι να τον φας!!!!!!! Πολυ ιδιαιτερα γενεθλια.Αλλωστε αυτο που μετραει ειναι να ειναι κοντα μας οι δικοι μας ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τον χαίρεστε!! Τι όμορφες φωτογραφίες και τι απόλαυση ο μικρός σου πασαλειμμένος με την τουρτίτσα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σου ζήσει Γιωργία μου το πανέμορφο αγοράκι σου,το αγγελουδάκι σου!Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε ♥ Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε συ τι πλάκα έχουν με τα smash cakes! Τρελαίνονται! Μια χαρή το παρτάκι σας, δεν χρειάζονται περισσότερα και η φωτογράφιση όπως πάντα... αξίζει! Να τον χαίρεστε Γεωργία, πάντα καλά να είναι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεωργία μου να σου ζήσει ο Αγγελούκος σου! να ναι πάντα γερός και η ζωή του πάντα ρόδινη! πολύ ωραίο το παρτάκι σας, και το smash cake τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να σας ζήσει Γεωργία μου
    να είναι γερός και ευλογημένος σε όλη του την ζωή

    πάντα να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε!

    φιλιά
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστούμε όλου από καρδιάς για τις ευχές σας! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τον χαίρεσαι κοριτσάκι μου! Πάντα γερός και δυνατός να είναι!
    Η ιδέα με την μικρή τούρτα είναι εξαιρετική!
    Μου φαίνεται θα το κάνω για όλα τα επόμενα γενέθλια της δικιάς μου!
    Είναι φατσόνι καταπληκτικό ο μικρός σου! Πόσο γέλασα με την φωτογραφία που είναι γεμάτος τούρτα!!!

    Επιπλέον θα συμφωνήσω απόλυτα με την φωτογράφιση! Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει, αλλά φροντίζω να τραβάω καθημερινά φωτογραφίες! Θα είναι σπουδαίο ημερολόγιο όταν μεγαλώσουν τα μικρά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά στο όμορφο και γλυκό αυτό φατσόνι!!!
    Να έχει μια υπέροχη, ρόδινη, τυχερή ζωή του εύχομαι!!!
    Καλά, όλα φανταστικά τα σχεδίασες Τζορτζιάκι μου. Από τα δωράκια, τις τούρτες και φυσικά την επαγγελματική φωτογράφιση!! Ειδικά η smash cake καταπληκτική ιδέα και δεν τη γνώριζα ομολογώ:)
    Φιλάρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια του πολλά Γεώργια μου! Εύχομαι η ζωή του να είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, χαμόγελα και μπόλικη ευτυχία! Υπέροχα όσα έκανες και το φατσόνι σου, είναι ένας γλύκας (κι αυτός!)!!!! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαμός έγινε με την τούρτα ε! Να τον χαίρεστε κορίτσι μου! Να γίνει ένας παλίκαρος ως εκεί πάνω!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρτάκι ήταν τελικά και μάλλον ο Άγγελός σου πέρασε τέλεια!!! Να τον χαίρεσαι Γεωργία μου, να είναι καλότυχος και να έχει μια ζωή γλυκιά και στολισμένη όπως τα πρώτα του γενέθλια!!! φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πω πω τρελάθηκα με το smash cake!!!! Μου αρέσει πολύ η ιδέα αν και δεν τολμάω να το κάνω γιατί δεν θα λερωθεί μόνο ο ίδιος αλλά μέχρι το ταβάνι θα πάει, είμαι σίγουρη.....!
    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου με την επαγγελματική φωτογράφιση, παιχνίδια και ρούχα σίγουρα έχει αρκετά, μια φωτογραφία όμως μενει για πάντα!
    Να τον χαίρεστε, χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι όμορφο αντράκι, τι όμορφη τούρτα, τι ομορφες φωτογραφίες ! Σας εύχομαι να γίνει πραγματικότητα ότι έχετε ονειρευτεί για το αγγελούδι σας κι ακόμη παραπάνω ! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/1/15, 8:20 π.μ.

    Όμορφος, πολύχρονος! Να τα εκατοστήσει!!
    Κρίμα που δε μας φυλαξες λίγο απο την όμορφη τούρτα!!

    facebook Stella Bairak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευχες ευχες; ευχες...τιποτε αλλο.Τα καταερατε ολοι σας κι ειναι υπεροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλέ, πόσο μεγάλωσε...Πότε πέρασε ένας χρόνος...Να τον χαίρεστε και πάλι Γεωργία μου! Να τα εκατοστήσει με υγεία! Τώρα πήρα χαμπάρι την ανάρτηση για το πάρτι. Γιατί όσο και να μην το λες πάρτι, 25 άτομα δεν τα λες και λίγα :) Όμορφα όλα όσα έφτιαξες. Και αυτά τα σακουλάκια του μανάβη είναι και εμένα τα αγαπημένα μου τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι όμορφο μικρούλη! Να το χαίρεστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος17/2/15, 4:05 μ.μ.

    Γεια σου Γεωργία μου, ωραία νέα. Καμιά φορά ξεχνιέμαι κ αργώ να διαβάσω τα νέα σου. Να τον χαίρεσαι! Μου αρέσει πάρα πολύ που τον άφησες να φάει και να πασαλειφτεί με την ησυχία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος21/3/15, 5:19 μ.μ.

    Kalispera tha mposoysa na rotiso ta sakoulakia apo pou ta agorasate

    Sas eyxaristo poly
    Karolina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αγοράζω από κατάστημα με είδη που έχουν διαφόρων ειδών συσκευασίες, κορδέλες, κουτιά κλπ. Αν δεν έχεις κάποιο κοντά σου ζήτησε να αγοράσεις από τον μανάβη της γειτονιάς σου :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου