Η βάπτιση μας, part 2


Ναι ρε, κόντρα σε όλα είμαστε ευτυχισμένοι 




Όσοι με διαβάζετε συχνά θα έχετε παρακολουθήσει όλη αυτήν περιπέτεια που είχαμε με τον μικρό μας (κι επίσημα πλέον) Άγγελο Ραφαήλ! Για το λόγο αυτό είχα διπλή χαρά να ετοιμάσω την βάπτιση του κι έναν σημαντικό λόγο να γίνουν όλα μοναδικά κι ιδιαίτερα όπως είναι κι αυτός. Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση να αγόραζα έτοιμο προσκλητήριο, μπομπονιέρα κλπ κι αυτός ήταν ένας από τους δυο λόγους (ο άλλος είναι η μούρλα μου) που ξεκίνησα να ψάχνω ιδέες και να χαζεύω στον ιντερνετοκόσμο από Δεκέμβρη μήνα-γέννησα 24 Γενάρη :)

Αρχικά έψαχνα για μπομπονιέρα και βρήκα αυτό το υπέροχο κουτάκι που έκλεινε με δυο φτερά αγγέλου, το συναρμολόγησα, αγόρασα κουφέτα και διαφανείς θήκες κι έτοιμη η μπομπονιέρα μας. Κάπως έτσι μπήκαν κάποια στοιχεία vintage στην βάπτιση μας καθώς και κάπως έτσι συνέχισα να συνδέω πράγματα σε φιστικί αποχρώσεις.



Συνέχεια είχε το κείμενο του προσκλητηρίου. Έπρεπε κι αυτό να είναι ιδιαίτερο οπωσδήποτε. Η Αθηνά έχει μεγάλο ταλέντο κι ότι κι αν της ζητήσεις, για όποια περίσταση κι οποιοδήποτε στυλ θα σου γράψει τα κατάλληλα λόγια. Γνωρίζοντας την περιπέτεια μας έγραψε 2 κείμενα κι εμείς καταλήξαμε.

Μετά ήρθε η σειρά του προσκλητηρίου. Η αγαπημένη μου Νάντια, γραφίστρια στο δημιουργικό team μεγάλης εταιρίας, ταυτίστηκε μαζί μου κι έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Μετά από πολλές συζητήσεις και δεκάδες εικόνες κατέληξα στην ιδέα του ουράνιου τόξου που συμβολίζει την αισιοδοξία, την ελπίδα αλλά και την παιδική αθωότητα κι είναι το επακόλουθο της μπόρας. Κάτι τέτοιο δεν ζήσαμε κι εμείς με τον μικρό; Η χημεία μου μαζί της έφερε άριστα αποτελέσματα, χαμόγελα και κέφι.



Η ηλεκτρονική μορφή
Μια γωνιά για τις ευχές


 Και μια άλλη με γλυκίσματα




Με γέμιση σοκολάτα / μπανάνα...κόλαση!
Σαπουνόφουσκες



 Και νεράκια με το επίσημο πλέον οικογενειακό μας λογότυπο :)



Από την απέναντι πλευρά η Βάλια του Beaucoup Handcrafts με τον υπέροχο πάγκο της, να σερβίρει παγωμένη σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα καθώς και νερό με λεμόνι και δυόσμο! Μη μου πεις πως δεν πρόσεξες λεπτομέρεια;;; Τα ποτηράκια έχουν πάνω το ουράνιο τόξο :)



Υπέροχη, ευγενική και χαμογελαστή για ακόμη μια φορά.Δρόσισε τους πάντες και πλαισίωσε ιδιαίτερα όμορφα την ημέρα εκείνη.


Για στολισμό εκκλησίας δεν ήθελα κάτι συνηθισμένο αλλά ούτε και κάτι ακριβό. Η απλότητα μαζί με μια πιο οικονομική λύση έφερε στο νου μου αυτήν την ιδέα. Να κρεμάσω μπουγάδα από ζιπουνάκια! Αγόρασα λοιπόν 13 ζιπουνάκια όσα είναι και τα γράμματα του ονόματος του, έφτιαξε η Νάντια τις μακέτες και τα τύπωσα στο αγαπημένο μου PND!




  
Η κολυμπήθρα σκέτη. Δεν ήθελα τίποτα πάνω της.



Από εκεί κι ύστερα όλα πήραν τον δρόμο τους. Γήινα χρώματα, φυσικά υλικά, λινάτσα, ξύλο, πέτρες, δυο παλιά μπατζουρια...




Όταν λοιπόν κανονίζαμε τα περί βάπτισης είχαμε πει πως δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα λόγω οικονομικών παρά μόνο να βγούμε για φαγητό εμείς και οι κουμπάροι. Όμως όσο περνούσε ο καιρός κι ειδικά όσο βλέπαμε πως το παιδί μας είναι μια χαρά στην υγεία του δεν μπορούσαμε να μην μοιραστούμε τη χαρά μας μαζί με τους γονείς μας και τα αδέρφια μας. Για μας η βάπτιση ήταν η αφορμή να γλεντήσουμε για το γεγονός αυτό, το παιδί μας είναι καλά! 

Έτσι κλείσαμε ένα χώρο για αυτές τις 4 οικογένειες και πάλι όσο περνούσε ο καιρός ενώ έλεγα πως δεν θα κάνω τίποτα άλλο με έτρωγε μέσα μου..."μα να μην στολίσω τα τραπέζια;" Αποφάσισα στο γλέντι να υπερισχύει το κίτρινο χρώμα κι έτσι αγόρασα 4 κίτρινα γλαστράκια κι έβαλα μέσα βασιλικούς. 

Στην αρχή σκέφτηκα να αγοράσω και κίτρινα runner αλλά αμέσως κατάλαβα πως δεν μου ταίριαζε, είπαμε ήθελα κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο... Κι η ιδέα ήρθε πάλι χαζεύοντας στο ίντερνετ, θα φτιάξω σουπλά! Η Νάντια λοιπόν πέρα του ότι μου τα έφτιαξε μου έδωσε άλλη μια ιδέα. Να τα πλαστικοποιήσω και να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας οι καλεσμένοι. 



Στο κέντρο του τραπεζιού δίπλα στον βασιλικό έβαλα μια μικρή κορνιζούλα διπλής όψεως. Στην αρχή σκέφτηκα να έχει το σχέδιο που θα είχε και το σουπλά και να γράφει το όνομα του παιδιού μας, όμως όχι... έπρεπε να γράφει κάτι ιδιαίτερο εκεί πάνω... Το βρήκα! " Θοδωρή θες να γράψουμε δυο λόγια στον γιο μας; Εσύ από τη μια πλευρά κι εγώ από την άλλη; " 



 Ξέρεις κάτι παρεάκι μου; Σε ευχαριστώ για όλα από καρδιάς. Νιώθω την αγάπη σου και το ενδιαφέρον σου έντονα. Δέχομαι emails μαμάδων με το ίδιο πρόβλημα, με σύνδρομα, με "θέματα".. δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει που βοήθησα έστω και λίγο (να όσο πατά η γάτα) μερικές γυναίκες να πάρουν μια απόφαση, να μην υποχωρήσουν, να παραμείνουν δυνατές και να δεχτούν το διαφορετικό με αγάπη. 
Γιατί η αγάπη πάντα στο τέλος νικάει.

" Αδερφούλη μου πάλι καλά που γεννήθηκες! "




*Ευχαριστώ το φωτογραφείο Ermidis, για αυτό και το λογότυπο σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες, για την υπέροχη συνεργασία

   

Σχόλια

  1. Τι υπεροχα που τα ειχεs ολα ετοιμασει κοριτσι μου! Να σου ζησουν και να ειστε ευτυχισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Να σας ζήσει ο Ραφαήλ Άγγελος!!!!!
    Μπράβο για όλα!!!!
    Με συγκίνησες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Γεωργία έχω μείνει! Τι υπέροχα πράγματα ετοίμασες βρε άτιμο!!! Να σου ζήσει ο γιος σου.. γερός και δυνατός για πολλάαααααα χρόνια!!! Τα αγόρια σου είναι πανέμορφα! Μπράβο που έχετε την δύναμη να αντεπέξελθετε όλους τους σκοπέλους που ήρθαν στη ζωή σας! ΟΙ ιδέες σου φοβερές. ΜΠράβο και για την υλοιποίηση στο team!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπνευσμένα και πανέμορφα όλα, και η κάθε μικρή λεπτομέρεια! Να έχετε πάντα, την λάμψη εκείνης της μέρας! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου Γεωργία μου και να είναι ευλογημένη η οικογένεια σας! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπέροχη βαφτιση μπράβο σου! ετοιμάζω κι εγω τη βαφτιση της μικρής μου κόρης και μου έδωσες έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο μοναδικά υπέροχα όλα!!
    Να είστε όλοι καλά και να πορεύεστε δεμένοι, γεροί κι ευτυχισμένοι!

    (τελικά ο μικρός σου με τον Μικρό Αγωνιστής γεννήθηκαν με λίγες μέρες διαφορά και βαπτίστηκαν την ίδια μέρα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου τέτοια σύμπτωση; Θυμάσαι που σου είχα στείλει προσωπικό μήνυμα τότε με την περιπέτεια του δικού σας μικρού αγωνιστή; Να γιατί ταυτίστηκα τόσο. Να μας ζήσουν κι απο εδώ και πέρα τέλος στις λαχτάρες

      Διαγραφή
  7. Να σας ζήσει Γεωργία μου ο μικρός σας πρίγκιπας! Να 'ναι πάντα γερός και δυνατός και σεις να τον καμαρώνετε! Να ζήσετε όλοι είστε μια υπέροχη οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγκινήθηκα...πάλι! Να είστε όλοι καλά γεροί, ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/8/14, 1:02 π.μ.

    Georgia moy parakolouthw panw apo xrono to blog sou alla prwti fora sou grafw. Na xairesai ta agorakia sou, na einai panta gera k eytyxismena!!! I vaftisi tou mikrou sou AGGELOU monadiki opws kai o idios!! Eyxomai na eiste panta toso dynatoi, toso enwmenoi k panta eytyxismenoi! Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μου γράφεις πιο συχνά :) Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!

      Διαγραφή
  10. Συγκινηθηκα πολυ....Να τα χαιρεστε τα παιδακια σας!! Παντα καλα να ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ, πάλι κλαίω! Η τελευταία φωτογραφία με συγκίνησε απίστευτα! Για την βάφτιση δεν έχω λόγια, ήταν η πιο τέλεια και άρτια βάφτιση που έχω δεί κατά καιρούς! Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα σου με τα ζιπουνάκια και τα κορνιζάκια με τα υπέροχα μηνύματα από τον μπαμπά και τη μαμά! Να χαίρεσαι και τα δύο παιδάκια σου, είναι υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα και πολύ πολύ συγκινητικά όλα. Τα χρώματα, η φρεσκάδα, και τα λόγια σας...Να είναι πάντα γερός κι ευτυχισμένος και καλοφώτιστος. Τα αγόρια σας μοιάζουν απίθανα Γεωργία, σαν δίδυμοι με διαφορά χρόνων....είναι πανέμορφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να τα χαίρεσαι τ' αγόρια σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα ξεχειλίζουν αγάπη.
    Να ζήσει! Γερό κι ευτυχισμένο.
    Φιλί μεγάλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ευχές σας, μας συγκινείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα κατάφερα να μπω να δω! Τι ομορφιές βρε Γεωργία! Τι ωραία πράγματα που ετοίμασες, οι ιδέες σου, το πώς τα έφτιαξες όλα! Και όλα με τη συναισθηματική πινελιά σου έδειχναν αλλιώς :-)
    Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου, να είστε όλοι καλά, πάντα αγαπημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχα όλα οσα έφτιαξες!!!
    Μπράβο! Πολύ χαίρομαι να διαβάζω χαρούμενες αναρτήσεις!
    Να σας ζήσει ο μικρος. Να χαίρεσαι τους άντρες σου.Βασίλισσα θα σε εχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όλο το σύνολο, αλλά και η κάθε μικρή λεπτομέρεια ήταν άψογα!
    Να χαίρεστε τον μικρό σας, να σας ζήσει και να σας χαρίζει απλόχερα αυτό το φωτεινό χαμόγελό του! Να χαίρεσαι και τον μεγάλο αγοράκι σου!! Πάντα υγεία και χαρά στο σπιτικό σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιωργία μου γλυκιά τα οργάνωσες και τα σχεδίασες όλα ονειρεμένα! Όταν υπάρχει συνδυασμός αγάπης με έμπνευση, γίνεται το αποτέλεσμα να μην είναι καταπληκτικό;
    Μου άρεσαν όλα οσα σκέφτηκες. Τα ζιπουνάκια, το προσκλητήριο, οι μπομπονιέρες, η λεμονάδα, κλπ.
    Να είναι καλοφώτιστος ο Άγγελος Ραφαήλ σας και όλη η φαμιλια σας να έχει πάντα υγεία και ευημερία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να χαίρεσαι Γεωργία μου τον νεοφώτιστο και να είναι γερός και δυνατός. Μετά την μπόρα πράγματι σειρά έχει το ουράνιο τόξο και αυτό είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να το θυμόμαστε και να παίρνουμε δύναμη. Άψογος ο στολισμός και όσα όμορφα έφτιαξες. Να είσαστε ευτυχισμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προσπαθούσα εδώ και μέρες να διαβάσω την ανάρτησή σου αυτή αλλά λόγω κακής σύνδεσης στις διακοπές μας δεν τα κατάφερα! Τώρα που γύρισα ήσουν η πρώτη που θέλησα να επισκεφτώ! Τι εκπληκτικά πράγματα που ετοιμάσατε! Τρελάθηκα με τα μηνύματά σας προς στον μικρό στο τραπέζι...με τα μπουκαλάκια , ιδιαίτερα με τα ζιπουνάκια με τα ονόματα(πως τα έφτιαξες βρε άτιμο!), με τα πατζούρια ντεκόρ....Δεν υπήρξε κάτι που να μην μου αρέσει..πραγματικά! Να τον χαίρεστε και να είναι υγιής!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παρα πολύ ωραια όλα Γεωργία μου!! Να σας ζήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος19/9/14, 11:05 π.μ.

    Γεωργία μου, έχω αμελήσει να σου αφήσω σχόλιο! Ήταν όλα πανέμορφα στη βάφτισή σας, όλα ωραία! Όμορφες ιδέες, γλυκά συναισθήματα, τι άλλο θες! Έχει άλλη σημασία το μυστήριο όταν έχεις περάσει και δυσκολίες μέχρι να φτάσεις σε εκείνη τη μέρα.
    Για τη δύναμη που μπορεί να έδωσες σε άλλους γονείς, σου εύχομαι να είσαι πάντα σε θέση να δίνεις τέτοια δύναμη. Υπάρχει πολύς κόσμος που το χρειάζεται. Άσε που καταλαβαίνω απόλυτα αυτή τη θέση. Πολλά φιλιά, να σας ζήσει και πάλι! Φιλί και στον Παύλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος23/1/15, 1:38 π.μ.

    τι εκπληκτική βάπτιση!! μένω άφωνη... προετοιμάζω κι εγώ την βάπτιση του μικρού μου, τον οποίο θα ονομάσουμε Άγγελο διότι από θαύμα μας είπε ο γιατρός έφτασε στο τέλος αυτή η εγκυμοσύνη! Πολύ δύσκολα... Άλλος ένας λόγος είναι ότι στο μέτωπο έχει ένα σημάδι όπου χωρίς να ξέρει η γιατρός πως θα τον ονομάσουμε μας είπε ότι λέγεται ''φιλί του Αγγέλου'', τυχαίο? Ήθελα να σε ρωτήσω για τις μπομπονιέρες από που προμηθεύτικες τα κουτάκια?? τα έχω απολύτως λατρέψει. Ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας τόσο όμορφες στιγμές. Ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχία εύχομαι από τη συζήτηση που είχαμε κάνει τότε μέσω emails να βρήκες όλα αυτά που έψαχνες. Να σας ζήσει ο Άγγελος σας!

      Διαγραφή
  25. Καλησπερα γεωργια!ευχομαι καλη χρονια με υηεια κ ευτυχια στην οικογενεια σου!να σου ζησουν τα αγορια σου!ψαχνω κ γω για την βαφτιση της κορης μου και μου αρεσαν πολυ οι μπομπονιερες σας...καλα,ολα ηταν φοβερα βεβαια!αν δε σε πειραζει ν μου πεις απο που τις πηρες...θ περιμενω νεα σου!ευχαριστω οπως κ να εχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά με υγεία! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τις μπομπονιέρες τις παρήγγειλα από το aliexpress και χρειάζονται περίπου 30-40 μέρες για να φτάσουν στην Ελλάδα οπότε αν τις βρεις να τις παραγγειλεις έγκαιρα. Η ώρα η καλή για το κοριτσάκι σου <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου