Το δικό μου DIY - Η πολυκατοικία


Αν κάτι ξετρέλαινε τον Παύλο, κυρίως όταν ήταν μικρότερος, αυτό σίγουρα ήταν το αυγό kinder. Στην αρχή άνοιγε το αυγό κι εκστασιασμένος έψαχνε να βρει την έκπληξη παρατώντας τη σοκολάτα ενώ μετά από κανένα χρόνο έκανε ακριβώς το αντίθετο, έτρωγε αργά κι απολαυστικά τη σοκολάτα και στο τέλος άνοιγε να δει τι έκρυβε μέσα το πορτοκαλί πλαστικό αυγουλάκι 😀  

Μην τα πολυλογώ, το θέμα είναι ένα. Γεμίσαμε μινιατούρες όλων των ειδών! Μερικές από τις οποίες για να είμαι ειλικρινής αγαπώ και προσέχω σαν τα μάτια μου. Στην αρχή τα έβαζα μέσα στις κούτες με τα υπόλοιπα παιχνίδια κι αργότερα τα έβαλα σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης του το οποίο γέμιζε γρήγορα κι απειλητικά! Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φτιάξω, πού θα μπορούσα να τα τοποθετήσω για να μην πιάνουν χώρο; Άλλωστε το ράφι εκείνο μου ήταν πολύτιμο αφού το δωμάτιο είναι μικρό κι έπρεπε να το εκμεταλλευτώ, τόσα βιβλία κι επιτραπέζια περίμεναν στην γωνία!


Καθώς φοβήθηκα μην τις χάσουμε σκέφτηκα αυτήν την θήκη την οποία παρήγγειλα σε ένα φίλο μαραγκό της γειτονιάς μου. Ο άνθρωπος βέβαια με κοίταξε περίεργα κι εγώ μην καταφέρνοντας να του εξηγήσω με λόγια την κατασκευή που είχα στο μυαλό μου άρχισα να ζωγραφίζω σε ένα χαρτί μια μεγάλη τρίλιζα με πολλά κουτάκια. Α, τώρα μάλιστα, είπε!Δεν νομίζω να τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα, φαντάζομαι δηλαδή, δεν τον ρώτησα είναι η αλήθεια 😝 πάντως το κάδρο ήρθε σύντομα στο σπίτι μας. 



Κολλήσαμε τόσο πολύ με τις παιδικές μινιατούρες ώσπου στο τέλος όταν είδαμε σε ξένο site την οικογένεια Ντόρα την παραγγείλαμε αμέσως! Έκανε μεγάλο ταξίδι, δεν μπορώ να πω!


Δεν είναι υπέροχο; Το κρέμασα σχετικά ψηλά για να μην διαλύεται με το πρώτο σκούντημα. Ο Παύλος το ονόμασε πολυκατοικία, έχει 4 ορόφους λέει και 20 διαμερίσματα.


Πέρα από το γεγονός πως έκανε πιο όμορφο το δωμάτιο του έχει κι άλλη χρησιμότητα. Σε λίγο καιρό που ο μπέμπης μας θα μπουσουλά-περπατά δεν θα φοβάμαι μήπως βάλει κάτι στο στόμα του 😘



Όσοι ασχολείστε λοιπόν με μινιατούρες και γενικά με μικροαντικείμενα μπορείτε να το παραγγείλετε από τον μαραγκό της γειτονιάς σας στις δικές σας κατά προτίμηση διαστάσεις, με όσους ορόφους κι όσα διαμερίσματα θέλετε.


Μα καλά πόσα αυγουλάκια έχει φάει ο γιος μου;;; 😋😋😋

Σχόλια

  1. XAXAXA! Με τη συνειδητοποίησή σου γελάω!!!
    Πολύ όμορφη, ασφαλής, πρακτική και χρηστική η ιδέα σου!
    Καλά να περνάτε!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γλυκά σαν ένα... kinder-έκπληξη!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα! Κάθε φορά που βλέπω σχόλιο σου θυμάμαι τις καταπληκτικές διακοπές που περάσαμε οικογενειακώς στο υπέροχο αυτό νησί :) Καλό Πάσχααααα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/14, 2:18 μ.μ.

    Υπέροχο! Σε πόσο καιρό στο ετοίμασε; Ο Παύλος ξετρελάθηκε;;; Νομίζω θα το δοκιμάσω κι εγώ, πήξαμε στο αυτοκίνητο!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και ξετρελάθηκε! Κοίτα έχει να κάνει με το πόση δουλειά έχει ο μαραγκός, πάντως δεν χρειάζεται παραπάνω απο ένα απόγευμα. Είναι πολύ καλή λύση Μαρία μου, πρακτική αλλά και συνάμα όμορφη. Πάω τώρα να καθαρίσω τον απορροφητήρα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπεροχη ιδεα, γιατι κι εμεις εχουμε απειρες μινιατουρες, πιυ οι περισσοτερες χανονται κι ειναι κριμα.. Ισως στην κλεψω, τωρα το καλοκαιρι που θα φτιαξουμε το δωματιο. Φιλακια Γεωργια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανη η πολυκατοικία σας Γεωργία μου!!! Ο γιος μου δεν τα ξέρει τα κίντερ λόγω αλλεργίας, αλλά εγώ έχω ολόκληρη συλλογή η γαϊδάρα :)))) Μας έδωσες φοβερή ιδέα!!! Καλό Πάσχα κοριτσάκι, φιλάκια στα λουλουδάκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ τι χαρούμενη πολυκατοικία είναι αυτή, με αταίριαστους μεν αλλά αγαπησιάρικους ενοίκους:))
    Σούπερ η ιδέα σου Γιωργία!!! Αυτά τα άτιμα τα παιχνιδάκια των kinder είναι πολλά και δεν ξέρεις που να τα βάλεις αλλά λυπάσαι και να τα πετάξεις. Και τόσα λεφτά και τόσες σοκολατοώρες μασουλήματος πεταμένες;;;; Αμαρτία:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχου και ενα σωρο από δαυτα!!! Τα στρουφακια τους τα βουτηξα που μου αρέσουν και τα εβαλα στο μπαρακι στο σαλόνι!! Θα φτιαξουμε ενα σιγουρα.
    Φιλάκια και ευχαριστουμε για την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή η πρόταση... Μάλλον πρέπει να φτιάξω δύο... έχει ο υιός αλλά και η θυγατέρα δεν πάει πίσω....! Καλημέρα γλυκιά μου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρακτικό και όλα νοικοκυρεμένα! Ο δικός μου αγόρασε ένα αυγό σήμερα (ενώ δεν τρώει σοκολάτα) μόνο και μόνο για την φιγούρα που έχει μέσα!!!
    Τα φιλιά μου και Καλό Πάσχα Γεωργία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουαου! τέλεια ιδέα!
    Εγώ ονειρεύομαι ένα σπίτι τεράστιο όπου θα έχω ένα δωμάτιο το οποίο θα είναι το play room και θα υπαρχουν μικρές περιοχές θεματικές ανά ήρωα και παιχνίδι!
    Προς το παρόν όμως η δική σου ιδέα φαίνεται πιο πρακτική και πιο οικονομική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι λες τώρα!!! καλή ιδέα για να αποθηκεύσουμε όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετική ιδέα!!! Θυμίζει τις παλιές θήκες τυπογραφείου!!!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη ξυλό κατασκευή Γεωργία μου! Με το που την είδα όμως σκεφτηκα: μα καλά πως θα ξεσκονίζεται αυτό το έπιπλο;;; αχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μολις συνειδητοποιησα την ποσοτητα που εχουμε κ εμεις.... κ χωριστα στο σπιτι χωριστα στην γιαγια.... φοβερη ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου