Το Σοφάκι και ο Ντο


Είναι πλέον το αγαπημένο μου βιβλίο. Τι κι αν είναι παιδικό; Πρώτα εμείς οι μαμάδες δεν τα διαβάζουμε και κρίνουμε αν είναι κατάλληλα για τα παιδιά μας; Ε, λοιπόν αυτό το βιβλίο εγκρίνεται κι επαυξάνεται!

Η αγαπητή Κατρίνα Τσάνταλη εμπνευσμένη από τον υπέργλυκο σκύλο της Μούφα και φυσικά από την απέραντη αγάπη της για τα ζώα γράφει αυτό το εκπληκτικά τρυφερό παραμύθι "Το Σοφάκι και ο Ντο" από τις εκδόσεις Διόπτρα, προτρέποντας όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά κι εμάς να φροντίζουμε τα ζώα ξεκινώντας με τον πιο απλό τρόπο. Να αφήνουμε λίγο νεράκι στο πάρκο της γειτονιάς. Κι εδώ θα συμπληρώσω εγώ να αφήνουμε και φαγητό. Πόσα αποφάγια άλλωστε πετάμε καθημερινά;


"Το παραμύθι αυτό μαθαίνει στο παιδί να αγαπά και να σέβεται μια άλλη ύπαρξη πέρα από την δική του. Ένα παιδί που μαθαίνει να αγαπά τα ζώα, μαθαίνει ταυτόγχρονα να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ανθρώπους. Η αγάπη ενός ανθρώπου για τα ζώα δείχνει τον πολιτισμό του και την μεγαλοψυχία του" γράφει η Ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη. 

Ένα βιβλίο για την αγάπη, την προσφορά και την φροντίδα με υπέροχη εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη και αφήγηση από τη Μαρία Μπεκατώρου με την γλυκιά και χαριτωμένη φωνή της χρησιμοποιώντας την εφαρμογή qr code σαρώνοντας τον κώδικα που βρίσκεται στις αρχικές σελίδες. 

Δεν θα κρύψω πως βούρκωσα και πως μετά την ανάγνωση ακολούθησε συζήτηση με τους δυο μικρούς μου γιους αρχικά για τον λόγο που δεν μπορούμε να φέρουμε ένα σκυλάκι στο διαμέρισμα που ζούμε κι έπειτα για το τι πρόκειται να κάνουμε για τα ζώα που συναντάμε έξω οργανώνοντας πρακτικές λύσεις. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.


 Κατρίνα συγχαρητήρια!

Σχόλια