Διαβάσαμε και σας Προτείνουμε


Είναι κάποια βιβλία βρε παιδί μου που τρυπώνουν στην καρδιά μου. Άλλοτε την ζεσταίνουν τρυφερά κι άλλοτε την συγκινούν βελούδινα. Τον τελευταίο καιρό έχω πιάσει τον εαυτό μου να κυκλοφορεί κυρίως γύρω από την παιδική βιβλιοθήκη κι όχι τόσο την δική μου. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να φροντίζει περισσότερο τα παιδικά βιβλία από ότι τα δικά μου. Σαν να έχουν μια αθώα ψυχούλα κι αυτά, θέλω να τα προστατέψω. 

Όπως ο Ζορζί, αυτό το αγαπημένο μου παιδί, που όνειρο του ήταν να γίνει Φυσητής Γυαλιού. Η ζωή του επιφύλασσε όμως άλλα, πιο σπουδαία πράγματα. Κι αν είχε ένα ατύχημα στη ζωή του, που με έκανε πάλι να βουρκώσω, χάρηκα που δεν είχε την άδικη κατάληξη του θείου μου που είχα γράψει ΕΔΩ.  



Ένα υπέροχα αισιόδοξο βιβλίο που εξηγεί στα παιδιά μας πως όσο δύσκολα κι αν μας τα φέρνει η ζωή καμιά φορά, εμείς αν θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Και μετά η Άννα. Αυτό το μικρό κορίτσι που νιώθει άλλοτε σαν λαγός που ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο λαγούμι κι άλλοτε σαν πουλί που πετά.



Αυτό το μικρό κορίτσι που φεύγει από το σπίτι της με την οικογένεια της και περιπλανιούνται αναζητώντας καλύτερη ζωή...



Πόσο ασφαλείς νιώθουμε στα σπιτικά μας μην γνωρίζοντας τι μας ξημερώνει! 
Αν κρίνω από τον εαυτό μου-πόσο δύσκολες οι συνθήκες αυτές της μετανάστευσης για έναν ενήλικα! Φαντάσου για ένα παιδί...


Για το τέλος άφησα αυτό το πολύ χρωματιστό, γεμάτο ζωάκια βιβλίο που μας δείχνει τι θα πει ισότητα, δικαιοσύνη, αγάπη και φιλία μέσα από μια πολύ όμορφη ιστορία.


Βρισκόμαστε στην εποχή του ψηφιακού αλλά εγώ το βιβλίο δεν το αλλάζω με τίποτα! 
Όσο αγαπώ να διαβάζω μαζί με τα παιδιά μου ιστορίες που μας ταξιδεύουν άλλο τόσο αγαπώ και την όλη διαδικασία: 

  • Διαλέγω βιβλίο
  • Διαλέγω μέρος που θα το διαβάσω
  • Μπορώ να το Μυρίσω 
  • Μπορώ να Αγγίξω τις σελίδες του
  • Μπορώ να Το αγκαλιάσω
  • Μπορώ να το έχω εκεί στην βιβλιοθήκη και να το Κοιτάζω.

Βιβλία φίλοι μου.
Κρατήστε τα στις ζωές σας.


Σχόλια