Παιδικά-Εκπαιδευτικά-Βιβλία


Ξεχωρίσαμε τρία παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία από τις εκδόσεις Λιβάνη και σας τα προτείνουμε ξεκινώντας από αυτό του Kobi Yamada και την φοβερή εικονογράφηση του Mae Besom το "Τι Μπορείς Να Κάνεις Με Ενα Πρόβλημα;".



Είναι κάτι σαν να λέμε "τα λέω στην πεθερά για να τα ακούσει η νύφη". Αυτό σημαίνει πως ναι μεν το βιβλίο αυτό είναι παιδικό αλλά διαβάζοντας το στο παιδί σου η καμπάνα χτυπά για σένα. Εσύ μεγάλε άνθρωπε έχεις προβλήματα και βουλιάζεις μέσα τους με άγχος και στρες, εσύ πνίγεσαι πολλές φορές μέσα σε μια κουταλιά νερό.



Το επόμενο που ξεχωρίσαμε είναι "Το φανταστικό βιβλίο των Επαγγελμάτων" που προκαλεί το παιδί μέσα από την φαντασία να εξερευνήσει κάποια επαγγέλματα και να μπει στην διαδικασία να ονειρευτεί τι κάνει ο τίτλος κάθε επαγγέλματος.



Αν για παράδειγμα αποφασίσεις να γίνεις δάσκαλος να ξέρεις πως το σχολείο σου δεν θα έχει τοίχους και θα βρίσκεται κάπου ψηλά στον ουρανό 😉



"Το κορίτσι στο Κάστρο μέσα στο Μουσείο" είναι άλλη μια όμορφη και νεραϊδένια ιστορία που έκανε τα αγόρια μου να αναρωτηθούν αν μέσα στα παιχνίδια τους βρίσκεται κάποιο μικρό φανταστικό ζωντανό ον! 



Αυτό το κορίτσι νιώθει μοναξιά. Μα σαν σε γνωρίσει δεν νιώθει άλλο! Κολλώντας μια φωτογραφία σου στον τοίχο του δωματίου της την κάνεις χαρούμενη κρατώντας της συντροφιά.


Τα βιβλία κρύβουν μέσα τους όλη την μαγεία, όλα τα χρώματα και τις μυρωδιές. 
Σε κάνουν να γελάς και να κλαις, να αγωνιάς και να σκέφτεσαι. 

Σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Σχόλια

  1. Ωραίοι τίτλοι! Και επίσης υπέροχες εικονογραφήσεις! Μ' αρέσουν πολύ οι εικονογραφήσεις των τωρινών παιδικών βιβλίων...τόσο γεμάτες και από άκρη σε άκρη σχεδόν σε κάθε σελίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκρως ενδιαφέροντα τα βιβλία που μας προτείνεις Γεωργία μου! ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου