Ανανέωσε την ντουλάπα σου. Πούλησε ό,τι δεν σε αντιπροσωπεύει πλέον.


Γυρνώντας από τις διακοπές, γεμάτοι ενέργεια τον Αύγουστο, αποφασίσαμε να βάψουμε το σπίτι μας. Υπέροχο βγήκε, φωτεινό και "ζεστό", ευκαιρία μέσα σε όλο αυτό να γίνει μια πολύ γενική καθαριότητα -είχαμε άπλετο χρόνο το καλοκαίρι- και με εμένα να ξεκαθαρίζω όλες τις ντουλάπες! Με έπιασε μια τέτοια μανία που την ευχαριστιόμουν όσο δεν φαντάζεστε! Ξεκίνησα με τις ντουλάπες της κουζίνας κι αφαίρεσα όσα τάπερ και μπολάκια δεν χρειαζόμουν ή χρησιμοποιούσα μια φορά το χρόνο. Μετά συνέχισα με τις παιδικές ντουλάπες και μάζεψα όσα ρούχα δεν έκαναν πλέον στα παιδιά, ξέρεις κοντό μανίκι, κοντό μπατζάκι, με σφίγγει/με πιέζει, μάζεψα όλα τα παπούτσια που τους ήταν ίσα ίσα κι άρχισα να χαρίζω αλλά και να πετάω. Στο "πετάω" η διαδικασία είναι να τοποθετώ μία καθαρή τσάντα με πράγματα έξω από τον μπλε κάδο ανακύκλωσης ελπίζοντας πως τα δικά μου σκουπίδια μπορεί να γίνουν θησαυρός για κάποιον άλλο.

Συνέχισα με τα δικά μας ντουλάπια καθώς δεν μπορούσα με τίποτα να βρω το πτυχίο μου -ναι, ναι αυτόν τον πάπυρο, κλαψ-κλαψ, δεν τον βρήκα - και φυσικά ξεκαθάρισα τα δικά μας ρούχα και παπούτσια. Αλήθεια, πάααρα πολλά ρούχα είχα χρόνια να τα φορέσω κι άλλα τόσα παπούτσια και τσάντες. Ήθελα αέρα στην ντουλάπα μου και χώρο για νέα ρούχα, μια ανάσα και μια φρεσκάδα, μια ανανέωση ντε. Αυτό που κάνουμε συνήθως οι περισσότεροι είναι να κρατάμε στην ντουλάπα μας ρούχα που αγοράσαμε ακριβά ή ρούχα που έχουν για εμάς κάποια συναισθηματική αξία κι ας μην τα φοράμε. Λέμε κάπου θα το βάλω, γιατί να το δώσω; Και τελικά το ρούχο μένει όλην την εποχή του χρόνου στο ίδιο ράφι, στο ίδιο συρτάρι, στην ίδια κρεμάστρα. Τέλος όμως αυτή η συνήθεια.

Αφού χάρισα μερικά από τα ρούχα μου, έμειναν και κάποια άλλα πίσω τα οποία τα πλήρωσα σχετικά ακριβά και μαζί με την πολύ καλή τους κατάσταση δεν μου έκανε καρδιά να τα χαρίσω/πετάξω κι έτσι άρχισα να ψάχνω στο Internet μαγαζιά με μεταχειρισμένα ρούχα για να τα πουλήσω. Μμμ, δύσκολη δουλειά μου φάνηκε κι έφαγα πολύ χρόνο. Επικοινώνησα με αρκετά από αυτά. Τα περισσότερα δεχόντουσαν πολύ μεγάλα Brands και Οίκους, κάποια άλλα ήθελαν μοντέλα/κωδικούς της τελευταίας χρονιάς, κάποια άλλα έψαχναν πολύ συγκεκριμένα στυλ ρούχων και κάποια άλλα ζητούσαν πολύ μεγάλη προμήθεια η οποία έφτανε και στο 50% της αγοράς τους. Αφού απογοητεύτηκα, έβαλα μέσα σε μία μεγάλη βαλίτσα όλα αυτά που θα ήθελα να πουλήσω και τα πήγα στην αποθήκη μέχρι να σκεφτώ τι θα τα κάνω. Και τότε ήρθε η θεία φώτιση!

Εκείνο ακριβώς το βράδυ είδα στο facebook το Wildrobe. Μια ιστοσελίδα market place στην οποία οι χρήστες μπορούν να πουλάνε και να αγοράζουν ρούχα, παπούτσια και τσάντες σε πολύ καλή κατάσταση. Λέω από μέσα μου "άντε ας το δοκιμάσω κι αυτό..." Μπήκα μέσα, διάβασα και διστακτικά έστειλα μερικές φωτογραφίες από τα αντικείμενα μου. Μου ήρθε αμέσως απαντητικό email πως μέσα σε ένα 24ωρο θα εξεταστεί το προϊόν μου και οι προδιαγραφές ποιότητας και πως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μου απαντήσουν αν εγκρίνεται κι αν διατεθεί προς πώληση στην πλατφόρμα τους. Κι έτσι κι έγινε! Τα αντικείμενα μου εγκρίθηκαν και μετά από λίγες μέρες ενημερώθηκα πως είχα δεχτεί κιόλας την πρώτη μου παραγγελία. Χάρηκα πολύ!



Πως λειτουργεί αν θες να πουλήσεις:

  1. Διάλεξε αντικείμενα που δεν φοράς πλέον κι είναι σε καλή κατάσταση.
  2. Φωτογράφισε το αντικείμενο που θες να πουλήσεις ολόκληρο σε ένα φωτεινό σημείο. Βγάλε ωραίες φωτογραφίες, τόνισε τα ωραία σημεία του ρούχου, τα πιθανά ελαττώματα του και την ετικέτα του Brand. Το τονίζω αυτό γιατί σε μερικά ρούχα εγώ άφηνα εκτός εικόνας σημεία των μανικιών του ρούχου κι έτσι δεν μπορούσαν να ανέβουν κομμένα στην πλατφόρμα.
  3. Πρόσθεσε την περιγραφή του αντικειμένου σου, χρώμα, μέγεθος, ύψος τακουνιού, περίσταση που φοριέται κλπ. 
  4. Όταν δεχτείς παραγγελία παραλαμβάνεται το αντικείμενο από τον χώρο σου, ελέγχεται η ακρίβεια της περιγραφής του και μόνο τότε συσκευάζεται και στέλνεται στον αγοραστή. 
  5. Τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό σου στο wildrobe κι εσύ μπορείς στη συνέχεια να κάνεις ανάληψη ή να τα αξιοποιήσεις για αγορές εντός του wildrobe.
Πως λειτουργεί αν θες να αγοράσεις:
  1. Βρες το αντικείμενο που σου αρέσει και τοποθέτησε την παραγγελία σου.
  2. Η ομάδα του wildrobe παραλαμβάνει το προϊόν, ελέγχει αν αντιστοιχεί στην περιγραφή του πωλητή και σε ενημερώνει σχετικά. Αν εξακολουθείς να θες την παραγγελία σου η αποστολή συνεχίζεται, αν πάλι όχι η αποστολή ακυρώνεται.    Αυτό για εμένα είναι το πιο βασικό.
  3. Μπορείς να παρακολουθήσεις την παραγγελία σου από τον πωλητή στον χώρο ελέγχου των αντικειμένων του wildrobe κι από εκεί στην πόρτα σου.
Σήμερα που ολοκληρώθηκε η αγορά της τσάντας μου χαμογέλασα όχι μόνο γιατί κατατέθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό μου, ούτε για τον χώρο που έμεινε στην ντουλάπα μου αλλά γιατί φαντάστηκα την κοπέλα που την παρήγγειλε να την κρατά στα χέρια της χαρούμενη για την νέα της αγορά :)  

Έλα ξεσηκωθείτε και ξεκαθαρίστε τις ντουλάπες σας!

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες είναι πολύ,πολύ χρήσιμες,όλοι πρέπει να κάνουμε τέτοια ξεκαθαρίσματα συχνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου