Νηστίσιμα κουλουράκια


Αυτά τα κουλούρια είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα. Είναι και νηστίσιμα αλλά φυσικά αυτό δεν μας εμποδίζει και τα φτιάχνουμε όλο το χρόνο. Είναι υπέροχα για πρωινό, με τον καφέ των ενηλίκων, το γάλα των παιδιών, βολικά για σνακ στο σχολείο και βέβαια τσιμπολόγημα για όλες τις ώρες. Τώρα που είναι σαρακοστή και νηστεύουμε είναι η καλύτερη λύση στις δύσκολες ώρες :) 
Πάμε να τα δούμε; Όλα από ένα!

Τι θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ.σόδα 
1 κιλό αλεύρι

* Φυσικά μπορείτε να βάλετε περισσότερη κανέλα και γαρύφαλλο ή λίγη παραπάνω ζάχαρη. Αυτό θα το δείτε την πρώτη φορά που θα τα φτιάξετε, κατά πόσο δηλαδή ταιριάζουν στα γευστικά σας γούστα και την επόμενη φορά θα μπορέσετε να παίξετε καλύτερα με το άρωμα και την γλυκύτητα τους. 



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ,



δημιουργούμε αυτό το μείγμα,


κι αυτή την ζύμη. Όσον αφορά το αλεύρι σίγουρα θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω για να μην κολλάει αλλά και για να φτάσει σε αυτή μορφή, να μοιάζει με πλαστελίνη δηλαδή. 


Αυτό ήταν! Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να πλάθουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχέδιο επιθυμούμε αν το δουλέψουμε με πλάστη και κουπάτ. Αν θέλουμε φυσικά μπορούμε να ρίξουμε πάνω και σουσάμι!



Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και θα είναι έτοιμα στην ουσία όταν θα πάρουν χρώμα.



Καλοφάγωτα! 

Σχόλια

  1. αγαπημένα και μοσχομυρωδάτα!!!
    από τα λίγα πράγματα που φτιάχνω και πετυχαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον έχουν πορτοκάλι θα είναι super!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι υπέροχα!
    και αρέσουν πολύ και στα παιδιά.
    Εμείς τα φτιάχνουμε με ελαιόλαδο,είναι εξίσου νόστιμα.

    οι φωτογραφίες σου πανέμορφες.

    με την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποθηκευτηκε! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα. Πανευκολα και γρήγορα αλλα δυστυχώς δεν τρωω ζαχαρη και εχω ενα θεματακι με τα κουλουρακια της αγορας.Υπαρχει περιπτωση αντι για ζαχαρη να μπορω να βαλω πχ μελι ή στεβια? Και αν ναι ποση ειναι η αναλογία?
    Αθανασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα! Η στέβια είναι ένα φυσικό προϊόν κι είναι 300 φορές πιο γλυκιά από την ζάχαρη. Επομένως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις λιγότερη ποσότητα για να μην σου βγουν τόσο γλυκά, ίσως μισή κούπα. Αυτό φυσικά εξαρτάται από την δική σου αίσθηση γλύκας. Όσον αφορά το μέλι, δεν το έχω δοκιμάσει σε αυτήν την συνταγή, νομίζω πως δεν θα έδενε ωραία στο μείγμα της ζύμης. Ψηφίζω στέβια λοιπόν! Πειραματίσου λοιπόν και πες μας τι έγινε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα να ρωτήσω εγώ η εντελώς άσχετη;; Αφού δεν νηστεύω, μπορώ να τα κάνω με κανονικό λάδι;; Ή δεν είναι το λάδι αυτό που κάνει την συνταγή νηστίσιμη;
    Γεωργία μην γελάς! Σε βλέπω! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάω όντως Μάρθα μου :) Όλα τα λάδια είναι νηστίσιμα! Στην νηστεία δεν τρώμε ζώα/κρέας κι όλα τα παράγωγα τους. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι νηστίσιμη από μόνη της αν θες να την κάνεις αρτύσιμη όμως με το ζόρι μπορείς αντί για λάδι να βάλεις βούτυρο. Πες μας αν τα φτιάξεις τι έγινε τελικά. Φιλιά στην κοιλίτσα <3

      Διαγραφή
    2. Κορίτσι με ελαιόλαδο μπορώ να τα φτιάξω; Δεν έχω άλλο λάδι στο σπίτι πέρα από αυτό του μπαμπά μου...και η αλήθεια είναι πως δε θέλω να αγοράσω κάτι διαφορετικό.Έχει τύχει να βάλω ελαιόλαδο σε συνταγή που έγραφε σπορέλαιο απλά έβαλα λιγότερο. Λες να το δοκιμάσω;

      Διαγραφή
    3. Ναι Άννα μου μπορείς! Απλά το ηλιέλαιο είναι πιο "ελαφρυ" σε άρωμα και γεύση και για αυτό προτείνεται στα γλυκά κυρίως.

      Διαγραφή
  8. πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια..ευκαιρία να το κάνω κιολας και όχι μονο να της το τραγουδάω! ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου