Έγινες έ -ξ -ι !


Πριν λίγες μέρες ο Παύλος έγινε 6 ετών κι εγώ για πρώτη φορά ένιωσα μια μελαγχολία. Δεν ήθελα να κάνω πολλά πράγματα, δεν ήθελα πολύ κόσμο κι ήθελα για πρώτη φορά να συγκρατήσω τη στιγμή όσο περισσότερο μπορώ. Ίσως σε αυτό με επηρεάζει ο μικρός μου γιος που παρότι μικροκαμωμένος μεγαλώνει κι αυτός και πλέον κάνουν τις δικές τους συνωμοσίες και με έχουν γραμμένη για τα καλά. Τελοσπάντων...

Αποφασίσαμε να κόψουμε την τούρτα μας στον παιδότοπο Ζαχαρούπολη, σε αυτόν τον παιδότοπο που πέρασε τα πρώτα του χρόνια κι ήταν ο μόνος χώρος που η μαμά (εγώ δηλαδή) μπορούσε να πιει τον καφέ της με ησυχία και να ανταλλάξει καμιά κουβέντα με καμιά φίλη. 



Κι όσο ο Παύλος με ρωτούσε τι θέμα θα έχει το πάρτι του φέτος εγώ αναρωτιόμουν πώς μέσα σε ένα παιδότοπο θα μπορέσω να στολίσω και να στήσω πράγματα και θάματα; Τότε όμως συνειδητοποίησα πως ο παιδότοπος θα είχε βάλει τα γιορτινά του για τις μέρες των Χριστουγέννων κι έτσι "εκμεταλλεύτηκα" την ήδη έτοιμη ατμόσφαιρα κι ακολούθησα κι εγώ. 


Κι αφού βρεθήκαμε πρωί και οικογενειακά δεν χρειαζόταν να ετοιμάσω μεγάλο μπουφέ παρά μόνο κάτι συνοδευτικό για τον καφέ. Έτσι έφτιαξα το λατρεμένο κέικ πορτοκάλι σοκολάτα του Άκη και κουλουράκια ενώ αγόρασα donuts, λουκανικοπιτάκια και πιροσκί.




Η PND.GR μου ετοίμασε τις ετικέτες για τα μπουκαλάκια νερού που λάτρεψα αμέσως αλλά και τις κάρτες που τοποθέτησα στις αγαπημένες μου κορνίζες.



Και φυσικά έπρεπε κι η τούρτα να είναι στο Χριστουγεννιάτικο μας ύφος! 
Τούρτα χιονάνθρωπος λοιπόν από το My Cakes-My Hobby πεντανόστιμη και πανέμορφη!



Σήμερα σκεφτόμουν πως ο Θεός αποκλείεται να μας έστειλε παιδιά μόνο και μόνο για να διαιωνιστεί το είδος. Γίνεσαι 20-30 ωριμάζεις, χαλαρώνεις και τσουπ, έρχεται ένα παιδί! Γίνεσαι 50-60 ωριμάζεις, χαλαρώνεις και τσουπ, έρχεται ένα εγγόνι. Δεν είναι μαγικό; Μα κοίτα! Είμαστε συνέχεια με ένα παιδί! Μας έκανε γονείς για να μπορέσουμε μέσα από τα παιδιά μας να ξαναγίνουμε πάλι παιδιά, να βρίσκουμε κάθε μέρα ασήμαντους λόγους να χαμογελάμε, να βρεθούμε πάλι σε παιδότοπους και παιδικές χαρές, να μην ξεχάσουμε την αθωότητα. Μας έκανε γονείς για να φρεσκάρουμε πάλι τις γνώσεις μας μέσα από τα μαθήματα των παιδιών μας, να θυμηθούμε, να αναπολήσουμε, να γίνονται μέσα μας καθημερινές εκρήξεις συναισθημάτων, να μην είμαστε αδρανείς, να μάθουμε, να συγχωρούμε, να αγαπάμε αληθινά, ανιδιοτελώς, χωρίς όρια. Για αυτό γίναμε γονείς, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Μου μοιάζεις τόσο πολύ εσωτερικά που με βλέπω να ξαναζώ τα παιδικά μου χρόνια ξανά αλλά αυτήν την φορά ως αγοράκι. Ναι αυτός είσαι, η Γεωργία σε αγοράκι. Έκατσα να γράψω δυο λόγια, να σας δείξω και δυο φωτογραφίες και με πήραν τα ζουμιά. Και μάλλον θα σταματήσω εδώ.  


Σήμερα δίνεις το πρώτο σου διαγώνισμα στο σχολείο κι εξετάσεις για ζώνη στο kick-boxing. 
Να ζήσεις αγόρι μου. Χρόνια σου πολλά! 

Σχόλια

  1. Έλα μωρέ....με συγκίνησες με τα λόγια σου!
    Να ζήσεις μικρό αγοράκι Παυλάκο,να είσαι δυνατός,να μεγαλώσεις ευτυχισμένος και χαρούμενος,όπως στα γενέθλιά σου που λάμπεις!Κανένα εμπόδιο να μην μπει στην ζωή σου αλλά και αν υπάρξει θα το ξεπεράσεις,το ξέρω,γιατί μοιάζεις της μαμάς σου♥
    Και εσύ μαμά Geo να είσαι πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη και να ετοιμάζεις τόσο όμορφα γενέθλια στα αγοράκια σου!♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρεσαι Γεωργια μου!!! Τα αγόρια σου να ειναι και τα δυο γερα και καλοτυχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαίρεσαι! να ναι πάντα γερός και καλότυχος, γιατί καλόκαρδος το ξέρουμε ήδη ότι είναι! τα είπες όλα μέσα σε μια παράγραφο, σε αυτή που γράφεις ότι αποκλειεται να μας έστειλε παιδιά μόνο και μόνο για να διαωνιστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ψυχη μου ομορφη!! Χρονια του πολλα Γεωργια μου!! Κι ευχομαι η καλη του καρδιά και η ομορφιά της ψυχής του να μην αλλάξουν ποτέ!! Πολύχρονος Παυλίτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τον χαίρεσαι. Να τον καμαρώσετε όπως επιθυμεί εκείνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να το χαίρεσαι το αγοράκι σου!! Πόσο συμφωνώ σε όλα μαζί σου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τον χαίρεσαι Γεωργία μου!! Να είναι πάντα γερός και αγνός στην ψυχή όπως είναι τώρα... Πολύ συγκινητικά τα λόγια σου! Καλή του επιτυχία και στο διαγώνισμα και στις εξετάσεις!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα εκατοστήσει ο Παυλάκος σας Γεωργία μου, γερός και ευτυχισμένος για μια ζωή! Όμορφο το πάρτι σας και μέσα στο πνεύμα των ημερών! Η τούρτα πραγματική ζωγραφιά! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να τον χαίρεσαι.. να χαίρεσαι και τα δυο αγόρια σου ή μάλλον για να μην είμαι άδικη .. και τα τρία!
    να είστε πάντα καλά και να έχετε πολλές πολλές χαρούμενες στιγμές που να ομορφαίνουν την καθημερινότητά σας... φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τον χαίρεσαι Γεωργία μου! Πάντα γερός, τυχερός και χαρούμενος. Με συγκίνησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι φοβερό το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν!
    Να τον χαίρεστε Γεωργία μου! Πάντα γερός, πάντα χαμογελαστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να τον χαίρεσαι Γεωργία μου!!!! Και τα δύο σου τα αγόρια!!!! Ας σταματούσε για λίγο ο χρόνος... Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα λα παιδάκια μας....!!! Η τούρτα φανταστική αλλά και ο μπουφές με τις κάρτες υπέροχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια του πολλά!! Γερός και δυνατός!!
    Το μικρούλι σας όσο μεγαλώνει του μοιάζει εξωτερικά ή είναι ιδέα μου;;
    Απίστευτες φατσούλες και οι δύο. Να τους χαίρεστε και να ζείτε όμορφες στιγμές! Τα καλύτερα πάρτυ γίνονται όταν παρευρίσκονται άνθρωποι που αγαπάς, για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει η νέα μόδα που ακολουθείτε "θέματα" σε όλα, πάρτυ, βαφτίσεις κλπ. Νομίζω πως όσο πιο απλά τόσο καλύτερα! :) Τώρα δεν ξέρω αν γίνουμε κι εμείς ποτέ γονείς, μπορεί να τα κάνουμε και αυτά, οπότε μη λέω πολλά! ;) Καλή του επιτυχία στα διαγωνίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σου ζήσει ο κούκλος σου, να είναι πάντα γερός και τυχερός στη ζωή του. Τα όνειρα σου για τους δυο αστεράτους πρίγκιπες σου, ευχή μου!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χίλια ευχαριστώ κορίτσια για όλες τις εγκάρδιες ευχές και τα όμορφα λόγια σας. Να χαίρεστε τα παιδιά σας, ας είναι καλά όλα τα παιδιά του κόσμου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ βρε Γεωργία μου!! Πόσο υπέροχη ανάρτηση! Δεν είναι μόνο τα όσα καταπληκτικά έφτιαξες, αλλά οι σκέψεις σου! Το συμπέρασμα σου!
    Γίναμε γονείς για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!
    Να τον χαίρεσαι κοριτσάρα μου! Να είναι πάντα γερός και χαμογελαστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να τον χαίρεσαι το αντράκι σου
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να τον χαίρεσαι Γεωργία μου! Να είναι γερός κι εκείνος κι ο αδερφός του και να μη χάσουν ποτέ την παιδικότητα της ψυχής. Να είστε όλοι καλά!!! Φιλιά πολλά ευαίσθητη μαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου