Βόλτα στο Πάρκο Τρίτση


Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» βρίσκεται στη Δυτική Αθήνα και συνορεύεται με τον δήμο Αγίων Αναργύρων και το Καματερό. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πάρκο πρασίνου συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων και περιλαμβάνει έξι τεχνητές λίμνες. 

Εμείς το επισκεπτόμαστε συχνά εδώ και χρόνια και στην τελευταία μας βόλτα επιτέλους τράβηξα μερικές φωτογραφίες για να σας δείξω ένα τμήμα από την ομορφιά του. 
Είναι το κατάλληλο μέρος για μικρούς και μεγάλους! 



Εδώ μπορείς να κάνεις τον περίπατο σου θαυμάζοντας τη φύση, να κάνεις τζόκιν, να κάνεις ποδήλατο, να παίξεις ποδόσφαιρο και φυσικά ότι άλλο θες, να αμολήσεις τον χαρταετό σου την καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο, να κάνεις πικ-νικ, να γυμναστείς, να κάνεις πάρτι! 



Στις λίμνες μπορείς να δεις πάπιες, ψάρια και χελώνες ενώ εμείς είδαμε κι έναν ποντικό!








Και φυσικά αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς να έχεις μαζί σου ψωμάκι, φρυγανιές ή κριτσίνια για να ταΐσεις τις πάπιες. Ο δικός μου γιος πήρε από το ντουλάπι τα κρουτόν μας! 



Ή φυσικά να ταΐσεις τα περιστέρια. 





Είδες ε; Έβαλα και σημάδι τα κρουτόν που τσάκωσα στον αέρα! 
Δεν μπορείς να πεις, προσπαθώ για το καλύτερο :)



Και τα μυρμήγκια μην ξεχάσετε να ταΐσετε!



Τα οποία τα λατρεύω και τα θαυμάζω για την υπομονή τους, την σκληρή δουλειά τους και για το σούπερ ομαδικό πνεύμα που έχουν.



Φθινόπωρο λοιπόν και τα κιτρινισμένα φύλλα άφθονα...




Μα δεν έχει σημασία ο καιρός γιατί σε αυτό το πάρκο θα περάσεις υπέροχα είτε με ήλιο είτε χωρίς. Θα χορτάσεις το γαλάζιο του ουρανού, το λευκό των σύννεφων, το πράσινο της φύσης. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμη νομίζω πως ήρθε η ώρα. Περιμένω εντυπώσεις.



Σχόλια

  1. Πάντα λέω πως αν χαθώ στην Αθήνα, θα ζητήσω να με πάνε (όχι σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους!) αλλά στη διεύθυνση Λεωφόρος Δημοκρατίας μπλα μπλα μπλα!!! Και για το υπέροχο πάρκο (έχουν γίνει κατά καιρούς απίθανες συναυλίες και ο χώρος παρέμεινε σε άψογη κατάσταση) αλλά και για τα... μαγαζιά που είναι εκεί δίπλα!!! χαχα!
    Φιλάκια! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως έχουν γίνει πολλές συναυλίες με μεγάλη επιτυχία! Να πας :)

      Διαγραφή
  2. Πάμε πολύ συχνά εκεί. Είναι κοντά μας σχετικά και μετά πίνουμε και δίπλα ενα καφεδάκι ( ακόμα και μέσα στο πάρκο)
    Εχω βγάλει πολλές φωτογραφίες και εγώ τις πάπιες και τις χελώνες.
    Αντε πότε θα πιουμε μαζί ένα καφεδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου δεν ήξερα οτι το επισκέπτεσαι, την επόμενη φορά στείλε μήνυμα!

      Διαγραφή
  3. Είχα επισκεφτεί το πάρκο ένα χρόνο πριν και έμεινα με τις χειρότερες εντυπώσεις. Τόσο που δεν τόλμησα να ξανάρθω. Έχει αλλάξει όντως; Οι φωτογραφίες σου μου δίνουν καλύτερη εικόνα !!! Μακάρι γιατί είναι κρίμα να αφεθεί στην τύχη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του πάρκου αλλά και πάλι για μένα είμαι μια όαση μέσα στην τσιμεντούπολη που ζούμε.

      Διαγραφή
  4. Γεωργία μου θυμάμαι που πήγαμε μαζί πριν 1 χρόνο. Να σου πω δεν ξετρελάθηκα. Και ειχα ακουσει τόσα πολλά καλά! Ελπίζω οι υπεύθυνοι να το φρόντισαν λίγο. Οι φωτό σου τέλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε Μαρία να ξαναπάμε ρε συ!!! Δυστυχώς εκείνη την ημέρα επειδή κάτσαμε για καφέ δεν το γυρίσαμε όλο. Εμένα προσωπικά με ηρεμεί πολύ αυτό το μέρος.

      Διαγραφή
  5. Γεωργία μου, πήγα για πρώτη φορά (χρόνια το ήθελα) τον Ιούλιο, αν θυμάμαι καλά! Είχα μια δουλειά εκεί κοντά και είπα δεν πάω επιτέλους και στο Πάρκο; Βέβαια δεν το εξερεύνησα όλο, γιατί είχε μια ζέστη καυτή.... έβγαλα αρκετές φωτο όμως και απόλαυσα το υπέροχο μέρος, αν και λίγο εγκαταλελειμμένο μου φάνηκε και ήταν λυπηρό για μένα! Πάντως, είναι ένα πάρκο που μπορείς να κάνεις ένα σωρό δραστηριότητες! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Καλό μήνα Μαρία μου <3

      Διαγραφή
  6. Παρόλο που θα μπορούσαν να το έχουν περισσότερο φροντισμένο μιας και έχει ατέλειωτες προοπτικές, δυστυχώς το έχουν παραμελημένο σε σχέση με άλλα πάρκα που τα βλέπεις και τα καμαρώνεις. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για βόλτα με τα παιδιά. Εμείς που μένουμε στις τσιμεντούπολεις, απολαμβάνουμε το πράσινο σε ότι μορφή κι αν μας το δώσουν:)
    Το έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές, σε βάπτιση, πάρτυ, βόλτα, αθλητικές εκδηλώσεις και πάντα περνάμε όμορφα.
    Μωρέ τι ατομάκια είναι οι άντρες σου Τζο!! Και οι τρεις!!!!
    Να μου τους φιλήσεις και ένα παραπάνω στο φίλο μου τον Αεκτζή:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υπάρχουν προοπτικές για αυτό το πάρκο θεωρώ όμως πως για τα βορειοδυτικά προάστια μετά την βόλτα στην Πάρνηθα και στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή. Στην Ελλάδα που ζούμε πλέον δεν προσδοκώ πράγματα που συμβαίνουν μόνο στο εξωτερικό, είμαι ευχαριστημένη ακόμη και για την ύπαρξη τους ακόμη. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Το έχω ακούσει πολλες φορές αυτό το παρκο, αλλά ειναι πολύ μακρυά μας. Χαίρομαι πολύ που μας έδωσες οπτική εικόνα όμως. Ποτε δεν ξέρεις ποτε θα μας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί με τα πιτσίρικια. Είναι καλό να ξερουμε τις επιλογές μας. Ευχαριστούμεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαριάννα μου είναι όντως πολύ μακριά σας αλλά αν τυχόν και σας φέρει ο δρόμος προς τα εκεί να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε!

      Διαγραφή
  8. Έχω διαβάσει τόσα πολλά για το πάρκο που όλο λέω να πάω, αλλά όλο το αφήνω μιας και μου πέφτει λίγο μακριά!
    Ίσως όταν θα έχω την άδεια εγκυμοσύνης που θα ψάχνω χώρους για περπάτημα να παίρνω και την Δώρα και να πηγαίνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα προσωπικά μου αρέσει που το παιδί μπορεί να τρέξει και να εξερευνήσει άνετα κι εσύ φυσικά. Με το καλό Μάρθα μου, χάρηκα πολύ για τα νέα :)

      Διαγραφή
  9. Λοιπόν το έχω επισκεφτεί και εγώ το πάρκο και με εντυπωσίασε κυρίως η αγορά βιολογικών προϊόντων και οι δράσεις που έχουν εκεί (ο νους μου πάντα στο φαγητό το ξέρω)!! Είναι από τα λίγα πάρκα στην Αττική πραγματικά, μακάρι να το περιποιόντουσαν λίγο παραπάνω γιατί η εικόνα που είχα αντικρύσει εγώ είναι αυτή της εγκατάλειψης... Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το εχουμε επισκεφτει ακόμα το πάρκο αν και έχω ακούσει πολλά καλα΄!! Θα προσπαθησω να ειναι μια απο τις επομενες βολτες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου