The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας

Την Κυριακή που μας πέρασε επισκεφθήκαμε επιτέλους το Ράντσο. Και λέω επιτέλους γιατί το προσπαθούμε εδώ και δύο χρόνια κι όλο κάτι συνέβαινε και το αναβάλαμε. Το The Ranch βρίσκεται στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφικό Κορινθίας, 97 χιλιόμετρα από την Αθήνα. 





Φτάνοντας εκεί μένεις με το στόμα ανοιχτό από την ομορφιά της φύσης κι από τον διαμορφωμένο χώρο που θυμίζει καουμπόικη εποχή. Η είσοδος είναι 6 ευρώ το άτομο και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν πληρώνουν. Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνεται απεριόριστη βόλτα με την άμαξα, απεριόριστη ιππασία κι απεριόριστη βόλτα με το τρενάκι ξενάγησης.





Μέσα στο χώρο φιλοξενούνται πολλά άλογα, πόνυ, αγελάδες, ελάφια, αγριογούρουνα κι αγριοκάτσικα. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν αφού μπορούσαν να τα αγγίξουν και να τα ταΐσουν. 









Ο χώρος διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις, μπάσκετ και πινκ-πονκ ενώ υπάρχει κι ένα ξύλινο σπιτάκι από το οποίο μπορείς να δανειστείς μπάλες για κάθε άθλημα και ρακέτες.



Όπως επίσης διαθέτει μια τεράστια πισίνα



Κι ένα επιτραπέζιο σκάκι



Παντού υπάρχουν ξύλινα τραπεζάκια και παγκάκια για να κάνεις το δικό σου πικ νικ αλλά και για μικρές παύσεις ξεκούρασης. Βέβαια υπάρχουν και χώροι εστίασης με τραπεζαρία που χωρά 1500 άτομα.  Πιο μέσα υπάρχει saloon και bar για να προμηθευτείς φαγητό, καφέ, παγωτό.  







Επίσης υπάρχει μέσα στο χώρο ένα πέτρινο θέατρο που δεν φωτογράφησα αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για ξιφασκία, ποδηλασία και rollers, τοίχος αναρρίχησης και τοξοβολία. Το παραδοσιακό εκπαιδευτικό χωριό περιλαμβάνει αλευρόμυλο,ελαιοτριβείο, τυροκομείο, τσαγκαράδικο, κουρείο, παντοπωλείο κι αργαλιούς.




Πραγματικά ήταν από τις πιο όμορφες εκδρομές που έχουμε κάνει και θα μου μείνει αξέχαστη. Είμαι σίγουρη πως ο Παύλος σύντομα θα μας ζητήσει να το επισκεφθούμε ξανά.


Μην το σκέφτεσαι άλλο! 
Πρέπει να πας!

Σχόλια

  1. Έχω πάει τρεις φορές κ θα ξαναπάω. Το ξέρεις άλλωστε από την ανάρτησή μου. Μαγικό μέρος. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ξέρω, το είχα διαβάσει. Να είναι η καλά η Δήμητρα από το Counting Smiles που μας το έμαθε :)

      Διαγραφή
  2. Είχαν πάει δυο φίλοι μας το σκ που μας πέρασε! Μπορεί να ήσασταν και μαζί!!!Και αυτοί γύρισαν κατανθουσιασμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Κρίμα που δεν ήσουν μαζί τους να πίναμε επιτέλους έναν καφέ Χριστινάρα μου!

      Διαγραφή
  3. Δε το ήξερα! Θα το κανονίσουμε σίγουρα με τα δικά μας πιτσιρίκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κανονίσετε σύντομα γιατί αν δεν κάνω λάθος από τον Ιούνιο ο χώρος θα λειτουργεί ως κατασκήνωση. Είναι σχεδόν μια ώρα από Αθήνα :)

      Διαγραφή
  4. πραγματικα ομορφο!!! να ξαναπατε συντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου κρίμα που δεν είσαι κοντά να πας τον Νικόλα, αλλά τι λέω; Έχετε τόσο όμορφα μέρη εξίσου <3

      Διαγραφή
  5. Αχ όλο λέμε να πάμε και όλο το αναβάλλουμε! Ελπίζω να το κανονίσουμε φέτος! Φιλάκια και πάντα να περνάτε όμορφα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας Κάλη μου οπωσδήποτε, είμαι σίγουρη πως όχι μόνο η Μελίτα θα ξετρελαθεί αλλά κι εσείς, φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Το είχα ακούσει το συγκεκριμένο χώρο,αλλά δεν τον έχουμε επισκευτεί ακόμα.Μετά από την παρουσίαση σου,θα πάμε σύντομα σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ για αυτό! Είναι αλήθεια εκπληκτικό μέρος :)

      Διαγραφή
  7. Είχα περάσει απ' έξω πριν χρόνια, πηγαίνοντας κάπου αλλού...δεν το έχω επισκεφτεί ποτέ... εντυπωσιάστηκα Γεωργία μου! Είναι φοβερό μέρος για παιδιά αλλά και για εμάς, τους μεγάλους...χιχιχι Το ανέφερα ήδη (πριν στο τηλέφωνο) στον άντρα μου και θα πάμε με την πρώτη ευκαιρία! :) Ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γιατί δεν μπήκες;;; Χαχαχα είναι ωραία εκδρομά, όμορφο μέρος, κοντινή απόσταση. Μια τέλεια απόδραση δηλαδή!

      Διαγραφή
  8. Θέλω και εγώ πολύ να πάμε με την Πηνελόπη. Ο άντρας μου έχει πάει με τη δουλειά του και το έχω μαράζι...Βρήκα πολύ λογική και την τιμή του, μπράβο τους!! Αχ τί ωραία με έπεισες και με τις ωραίες σου φωτό! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου να την πας την Πηνελόπη οπωσδήποτε. Είναι πραγματικά όμορφα και οικονομικά για αυτά που προσφέρει ειδικά αν σου αρέσει η ιππασία. Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Καλά είναι δυνατόν να έχω έχω εξοχικό στο Λουτράκι και να μην το ξερω; Τι όμορφο μέρος.. έχει δίκιο η Αθηνά και η τιμή προσιτή!!! Μπράβο πολύ ωραία ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μου το έχουν πει πολλοί πάντως! Κι ο γαμπρός μου έχει εξοχικό στο Λουτράκι και πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι. Φέτος θα σε ψάξω :)

      Διαγραφή
  10. Κορίτσια, είναι όντως πολύ ωραίο αλλά σας έχω μία προειδοποίηση! Έχω πάει με το σχολείο της κόρης μου ημερήσια εκδρομή, στις 9 Ιουνίου - θυμάμαι τη μέρα γιατί ήταν τα γενέθλια της κόρης μου- με κάτι παραπάνω από 36 βαθμούς!
    Εκεί η θερμοκρασία χτύπησε 40άρι και κυριολεκτικά ψηθήκαμε. Περπατούσαμε τοίχο τοίχο για να έχουμε λίγη σκιά! Μόνο η βουτιά στην πισίνα μας έσωσε.
    Οπότε, διαλέξατε την καλύτερη εποχή και πριν πάτε μέσα στο καλοκαίρι, ρίξτε μια ματιά στον καιρό!!!

    Φιλιά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν έχεις άδικο! Εμείς είχαμε πάρει καπέλα κι αντιηλιακό και φυσικά καθόμασταν όσο μπορούσαμε στην σκιά :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου