Πάλι άρρωστοι;


Το ότι ο χειμώνας μας ταλαιπώρησε όλους είναι γεγονός και ήταν αναμενόμενο. Το ότι κι η άνοιξη όμως θα αργούσε να έρθει, ε! αυτό δεν το περιμέναμε! Και να το κρύο, οι βροχές και οι άνεμοι… Τα παιδιά συνέχεια άρρωστα, κλασικά, κι εμείς κάθε τρεις και λίγο να τρέχουμε στην παιδίατρο. Την περίοδο των Χριστουγέννων δε, ήταν άρρωστα και τα δύο για δύο ολόκληρες εβδομάδες! Από τότε, εκτός από μία αντιβίωση που κατανάλωσαν κι οι δυο, η παιδίατρος μας συστήνει μόνο φυσιολογικό όρο. Ευτυχώς δηλαδή!


Ο Παύλος τον λατρεύει. Τόσο που πολλές φορές από μόνος του μου ζητά να του βάλω, ειδικά πριν κοιμηθεί ή το πρωί πριν πάει σχολείο. «Για να αναπνέω καλύτερα μαμά, βάλε μου Κινοφάρ!!!», μου λέει. Ο μικρός, από την άλλη, κάθε φορά που του βάζω κλαίει κι οδύρεται. Φυσικά μετά κοιμάται σαν πουλάκι σε σχέση με τις φορές που τα βράδια δεν του καθαρίζω τη μυτούλα και ξυπνά συχνά αφού δεν μπορεί να ανασάνει εύκολα. Γενικά πάντως ένα Clinofar πάντα μας βρίσκεται Στην τσάντα, στο αμάξι, ακόμη και στις γιαγιάδες έχουμε αφήσει προμήθειες, για να είναι ετοιμοπόλεμες όταν μας κρατάνε τα παιδιά.



Αυτό που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά και με ενθουσίασε ήταν ο ρινικός αποφρακτήρας για βρέφη. Το γνώριζα από τότε που γέννησα τον Παύλο αλλά δεν είχε τύχει να το χρησιμοποιήσω. Άλλωστε ο Παύλος από πολύ μικρός ήξερε να φυσά τη μύτη του. Είναι κουραστικό και για το παιδί και για τη μαμά να σκουπίζει κάθε 5 λεπτά τη μυτούλα του παιδιού κι έτσι αποφάσισα να το προμηθευτώ από το φαρμακείο της γειτονιάς μου. Η αλήθεια είναι πως είχα ένα άγχος για το πώς λειτουργεί κι αν θα είναι δύσκολο στην χρήση αλλά τελικά ήταν παιχνιδάκι. Κι ήταν όντως παιχνιδάκι και για τον Άγγελο αφού η όλη διαδικασία του ήταν διασκεδαστική!

Σχόλια

  1. ασε αυτός ο χειμώνας...και η άνοιξη δηλαδή...και εμείς με έναν φυσιολογικό ορό στο χέρι..να ζήσει αυτός που ανακάλυψε τον ρινικό αποφρακτήρα!περαστικά σας!!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Εύη μου :) αλήθεια πολύ πρακτικός ο αποφρακτήρας κι εγώ δεν το περίμενα!

      Διαγραφή
  2. Εμείς από τον Οκτώβριο, είμαστε ανά ένα μήνα, είκοσι ημέρες άρρωστοι. :)
    Δυστυχώς όμως, δεν είναι και τόσο δεκτικά στον ορό τα δικά μου... Είχαμε αγοράσει ένα χάι τεκ ηλεκτρικό αποφρακτήρα παύλα ηλεκτρικό σκουπάκι πριν τρία χρόνια, νέοι γονείς γαρ, αλλά δεν τον χρησιμοποιήσαμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κωσταντίνε! Γενικά είναι ένα θέμα ο ορός για τα μικρά παιδιά (όπως και για τους μεγάλους άλλωστε) αλλά είναι απαραίτητος κακά τα ψέματα. Για τον ηλεκτρικό αποφρακτήρα που λες δεν τον γνωρίζω αλλά το "ηλεκτρικός" με τρομάζει λίγο. Της clinofar πάντως είναι αναρρόφησης κι είναι πανεύκολος στη χρήση.

      Διαγραφή
  3. Αχ αυτές οι ιώσεις φέτος, κι οι γρίπες βέβαια δεν πήγαν πίσω...κάθε λίγο και λιγάκι με μύξες και βήχα είμαστε! Ο φυσιολογικός ορός μας έχει σώσει κι εμάς...άσε που είναι και φυσικό πράγμα, τι φάρμακα και ρινικά spray, βλακείες! Clinofar και πάλι clinofar....ε καμιά φορά τυχαίνει να είναι και της Nivea, να πω την αμαρτία μου...χιχιχι φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου άστα.. Ευτυχώς που τη βγάζουμε με φυσιολογικό ορό!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου