Τρεχάτε ποδαράκια μου

7:00-3:00 θεωρητικά μια βάρδια ιδανική για μαμά αλλά για να δούμε πως περνάει.
5:45 χτυπάει το ξυπνητήρι λίγο πιστολάκι λίγο μάσκαρα πολύ κονσιλερ και ότι πιο γρήγορο και άνετο για ρούχο. Ένα γρήγορο τσεκ στην τσάντα της μεγάλης ( πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ) ρούχα, τσάντα, παπούτσια,  χτένα όλα έτοιμα για την γυναίκα που θα την στείλει νηπιαγωγείο. (Φέρνω γυναίκα για λίγες ώρες όταν δουλεύω ώστε να ξεκουράσω λίγο τους γονείς μου. Όταν είμαι πρωί έρχεται 7:00 με12:00 περίπου όταν είμαι απόγευμα 16:00 με ότι ώρα έρθει ο άντρας μου δηλαδή γύρω στις 20:00. Έτσι παίρνει την μικρή από την μαμά μου, την μεγάλη από το νήπιο και τις κρατάει. Την πληρώνω με την ώρα και είμαι αφάνταστα ευγνώμων που την έχω γιατί την αγαπούν τα παιδιά και όταν προλαβαίνει μου κάνει και δουλιτσες.) 

Στα δικά μου 6:15 είναι στον δρόμο. 6:45 παραλαμβάνω βάρδια και αν είμαι τυχερή ίσως πιω και λίγο καφέ. Δεν θα αναφερθώ στην δουλειά μου γιατί θέλω πολλές ημέρες. 15:00 σχολάω τις περισσότερες ημέρες, τα παπούτσια μπαίνουν με το ζόρι γιατί τα πόδια μου είναι πρησμένα . Συνεχίζω 15:30 παίρνω την μεγάλη από το νήπιο και πάμε σουπερμάρκετ για τα ψώνια της ημέρας (γάλα ψωμί και τα του μαγειρέματος) 16:00 είμαι σπίτι. Η μικρή κοιμάται συνήθως, είναι στην μαμά μου για μεσημέρι . Μαγειρεύω, μαζεύω και θα βάλω και κανένα πλυντήριο. 18:00 Ανάλογα την μέρα πάω την μεγάλη χορό. Τώρα τελευταία πάω αυτή την ώρα γυμναστήριο . Πως αντέχω? Μου αρέσει γιατί ξεδίνω και αφιερώνω μια ώρα για μένα. Πολλές φορές την μεγάλη την παίρνω μαζί μου και η μικρή ως συνήθως στους ταλαίπωρους γονείς. 19:00 Είμαι σπίτι. Εδώ ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου. 

Να ετοιμάσω φαγητό της μεγάλης (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό), φαγητό του άντρα μου για την άλλη μέρα. Να στρώσω τραπέζι να ταΐσω τα κορίτσια να τα κάνω μπάνιο. Να ετοιμάσω ρούχα και τσάντα για την επόμενη ημέρα. Ένας χαμός. Να έρθει ο σύζυγος κομμάτια στην κούραση. Να φάμε σαν οικογένεια (έχω κόλλημα με αυτό), να μαζέψω το χάος και αν είμαι τυχερή γύρω στις 22:30 το βράδυ θα κάτσω. Θα σηκωθώ πολλές φορές για τα μικρά αλλά το αργότερο 23:00 η μικρή είναι τέζα. Η μεγάλη πολύ νωρίτερα είναι οff. 00:00 μπαίνω για μπάνιο και ξαπλώνω. Κούραση??? Δεν περιγράφεται αλλά τι να κάνω, μην ξεχνάμε ότι είμαι και γυναίκα και έχω έναν άνδρα δίπλα μου που πολλές ημέρες πάει 1:00 για να κοιμηθώ. Το επόμενο ξύπνημα θα εξαρτηθεί από την βάρδια . Ίσως είμαι απόγευμα οπότε θα περιγράψω μια άλλη φορά την τρέλα που ζω στην βάρδια αυτή. Ίσως είμαι και νύχτα οπότε ισχύει το ίδιο. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση του ρεπό.

Εκεί να δεις. Όπως κατάλαβες οι υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού αλλά και οι εξωτερικές περιμένουν αυτή την ημέρα για να γίνουν...


Υπογράφει η Α.Τ.


Η ενότητα "Μιλάς; Σ'ακούω" φτιάχτηκε για σένα που θες να εκφράσεις δημόσια κάποιες σου κρυφές ή όχι σκέψεις. Μπορείς να τις στείλεις στο email lamprianidi@gmail.com ή στη σελίδα του 4 seasons inbox. Μίλησε μας, θα σε ακούσουμε! 

Σχόλια

  1. Αχ, αυτό το "επάγγελμα μητέρα" είναι 24/7 και είναι το πιο δύσκολο και το πιο κουραστικό, αλλά και η πιο "υπέροχη" δουλειά που θα κάνουμε στη ζωή μας!
    Και με τόσο τρέξιμο... μας κρατάει σε φόρμα!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δυσκολα αλλα ,ειναι ωραιο που τα κανεις ολα αυτα!!!ευχομαι τα καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες οι μητέρες κάνουμε πολλά
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου