Σχολικός εκφοβισμός - Διαγωνισμός Πατάκη. Αποτελέσματα



Τις τελευταίες ημέρες η λέξη bullying μας τρυπά τα αυτιά. Το φαινόμενο εκφοβισμού στο σχολείο δεν είναι καινούριο, φαίνεται όμως ότι έχει πάρει τα τελευταία χρόνια σημαντικές διαστάσεις και γίνεται όλο και πιο αισθητό μέρα με τη μέρα. Κι εγώ έχω πέσει θύμα bullying. Όταν πήγαινα πρώτη και δευτέρα δημοτικού τρία αγόρια της τάξης μου με κορόιδευαν, με έσπρωχναν και με δάγκωναν χωρίς κανένα λόγο. Φοβόμουν να βγω από την τάξη στο διάλειμμα. Είχα μιλήσει στα αδέρφια μου για αυτό όταν πλέον δεν άντεχα άλλο κι η αδερφή μου έπιασε τον "αρχηγό" τους, τον μάλωσε και σχεδόν τον απείλησε να μην υπάρξει επόμενη φορά. Φοβισμένος πλέον, τον ανάγκασε να μου ζητήσει συγνώμη με ταπεινωμένη έκφραση κι εγώ πανευτυχής, χαρούμενη και περήφανη που γλίτωσα επιτέλους μπορούσα να απολαύσω το προαύλιο του σχολείου. 

Ο άδικος χαμός του Βαγγέλη μας τάραξε όλους. Έπρεπε να χαθεί ένα παιδί για να θορυβηθούμε, έπρεπε να χαθεί ένα παιδί για να αλλάξει επιτέλους ο νόμος. Η ενδοσχολική βία όπως και κάθε βία σε κάθε χώρο μας αφορά όλους. Φοβόμαστε όλοι μην πέσουν θύματα τα παιδιά μας. Με την ίδια βαρύτητα κι ευθύνη θα πρέπει να προσέξουμε μην γίνουν και θύτες.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού απέναντι στο φαινόμενο του bullying στο σχολείο είναι καθοριστικός. Στην ελληνική βιβλιογραφία τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται πολλά άρθρα και μελέτες για τον σχολικό εκφοβισμό, απουσιάζει όμως ένα βιβλίο εργαλείο γραμμένο κυρίως για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά το φαινόμενο αυτό στην σχολική πραγματικότητα. 

Η ψυχολόγος Χριστίνα Ρασιδάκη έρχεται να καλύψει αυτό το κενό με έναν πολύτιμο οδηγό που δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό όχι μόνο να κατανοήσει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας αλλά και να διαγνώσει έγκαιρα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κοροϊδίες, πειράγματα και περιστατικά εκφοβισμού στον χώρο του σχολείου. 




Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς και σχολικούς συμβούλους αλλά και σε γονείς, φοιτητές, ψυχολόγους και σε όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά και νέους. Ποιες οι επικοινωνιακές στρατηγικές ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα και τις διενέξεις που προκύπτουν; Πώς πρέπει να πράξουμε από έναν απλό παιδικό καβγά έως πιο σύνθετα τα οποία αφορούν συχνά ολόκληρη την σχολική κοινότητα; 

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις πιο έγκυρες κι αξιόπιστες μεθόδους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, εφαρμοσμένες βήμα προς βήμα σε πλήθος περιστάσεων κι εμπλουτισμένες με αυθεντικά παραδείγματα διαλόγων. Φόρμες και έντυπα για την περιγραφή περιστατικών bullying με χρήσιμες οδηγίες για τη συμπλήρωση τους. Δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, στη συνέτιση των παιδιών που ασκούν βία καθώς και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάμεσα στους μαθητές. Τέλος μεθόδους αποτελεσματικής προσέγγισης στην επικοινωνία με τους γονείς και με τα παιδιά που βάλλουν και βάλλονται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους κι επειδή θεωρώ πως όλοι θα πρέπει να διαβάσουμε έναν τέτοιο οδηγό, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε εξασφάλισα για εσάς 2 αντίτυπα από τις εκδόσεις Πατάκη. Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις το βιβλίο το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κοινοποιήσεις την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρεις στο facebook ΕΔΩ και να αφήσεις σε σχόλιο το όνομα κι ένα email για να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σου σε περίπτωση που κληρωθείς.  




Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου και λήγει την Τρίτη 24 Μαρτίου τα μεσάνυχτα. Για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο facebook μπορούν να αφήσουν σε σχόλιο το όνομα κι ένα email. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα του 4 seasons στο facebook αλλά κι εδώ και θα ενημερωθούν προσωπικά για τον τρόπο παραλαβής του δώρου τους.

Ο διαγωνισμός έληξε και οι δύο νικητές είναι η Άννα Δαργωνάκη και η Αγγελική Μοσχίδου. Συγχαρητήρια, να είστε πάντα τόσο τυχερές!


Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας
kerdiseto.gr

Σχόλια

  1. Πολύ καλή επιλογή!! Πρέπει όλοι οι γονείς να είμαστε ενημερωμένοι για να προστατευσουμε τα παιδιά μας αν ποτέ βρεθούν στην θέση του θύματος αλλά και του θύτη ..γιατί και αυτά τα παιδιά γονείς έχουν που δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχη!! craftlandgr@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστίνα Μπ.24/3/15, 4:01 μ.μ.

    HristinaBel@gmail.com
    Χριστίνα Μπέλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/3/15, 4:15 μ.μ.

    δυστιχως δεν εχω facebook παρολαυτα θα ηθελα να παρω μερος στο διαγωνισμο φαινεται καλη επιλογη βιβλιου !
    το εμαιλ μου ειναι lignousofia@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. babastroumf@hotmail.com
    Γιάννης Τσινάβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο βιβλίο...μακάρι <3
    vivi.oly.3kala@gmail.com
    Βιβή Ολυμπίσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τριανταφυλλος Καραταγλιδης
    karataglidistriantaf@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου