Εξετάσεις, πάλι

Είναι κανείς εδώ;

Όταν έχεις το τέλειο στο μυαλό σου απογοητεύεσαι. Όταν στο μυαλό σου έχεις βάλει τα χειρότερα χαίρεσαι. Σε κάθε περίπτωση όμως ότι κι αν συμβεί εσύ λατρεύεις το παιδί σου, το τροφοδοτείς με αυτοπεποίθηση και το μπουχτίζεις με αγάπη. Δεν το κάνεις βίαια, ούτε εξ'ανάγκης φυσικά. Το κάνεις αυθόρμητα, ενστικτωδώς κι απλόχερα.

Σου φτάνει που χαμογελά, που σε αγκαλιάζει, που περπατά, που έχει φοβερή αντίληψη και που βλέπει στο απόλυτο σκοτάδι. Ναι, έτυχε ένα βράδυ να κλείσω όλα τα φώτα του σπιτιού για να καταφέρω να τον κοιμίσω επιτέλους κι αυτός γλίστρησε από την αγκαλιά μου και περπάτησε από τη μία άκρη του σπιτιού στην άλλη με τόση ευκολία. Ήξερε πότε να στρίψει και πότε θα έβρισκε πόρτα μπροστά του. Έτσι το ανακάλυψα!

Είναι τόσο σημαντικά όλα αυτά για μένα...Ψέματα δεν θα πω, στεναχωριέμαι. Ίσως πιο πολύ στεναχωριέμαι μην πάθω κάτι εγώ. Μην πάθω κάτι και δεν καταφέρω να σε βοηθήσω μέχρι τέλους, μέχρι όσο με χρειάζεσαι δηλαδή, μέχρι να πατήσεις στα δικά σου πόδια και καταφέρνεις να ακολουθείς όλες τις αγωγές κι οδηγίες των γιατρών. Ψέματα δεν θα πω, είμαι τόσο κουρασμένη... Σωματικά και ψυχολογικά ένα κουρέλι μα κάνω υπομονή μέχρι να έρθει το καλοκαίρι. Πνίγομαι κι οι διακοπές είναι το σωσίβιο μου.

Αυτές οι 5 ημέρες γεμάτες γέλια, ξεγνοιασιά, θάλασσα και ήλιο, πολύ ήλιο. Για αυτές ζω όλο το χρόνο. Για αυτές τις 5 ημέρες που θα είμαστε 24 ώρες το 24ώρο όλοι μαζί, που θα κοιμόμαστε και θα ξυπνάμε μαζί, που θα τρώμε όλοι μαζί, που το κωλοκινητό δεν θα χτυπά και που δεν θα πρέπει να βρω ξανά δικαιολογία που άργησα από τη δουλειά ή που ο μπαμπάς είναι κουρασμένος  και για αυτό δεν μπορεί να παίξει μαζί σου. 

Να γυρίσουμε μαυρισμένοι και με πρησμένες αμυγδαλές από τα πολλά παγωτά κι εγώ να ξεκουραστώ επιτέλους χωρίς να χρειαστεί να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι και χωρίς να αγχωθώ για το τι θα μαγειρέψω σήμερα. Περιμένω εκείνες τις ημέρες που θα φορτώσουμε ξανά την μπαγκαζιέρα στο αμάξι και που θα είναι εμφανές πλέον το σημάδι του μαγιό στο κορμί μου.

Εξετάσεις πάλι.  


Σχόλια

  1. Πρέπει να ήταν πέρσι τέτοια εποχή περίπου, που είχες γράψει ένα post για θαύματα?
    Μου ξύπνησες μνήμες του τότε...
    Όλα καλά θα είναι και τώρα και στο μέλλον!
    Φιλιά στα αστεράκια σου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά και γεμάτα θετική σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία μου έχε πίστη στο παιδί σου! για θυμήσου πόσες και ποσές φορές τους έχει διαψεύσει όλους; και τους μεγαλογιατρούς και τους ειδήμονες; για θυμήσου πόσο έτρεμες στην εγκυμοσύνη και εμείς στελναμε νεραιδοσκονη; ε αυτή η νεραιδοσκονη το έχει λούσει το παληκάρι σου και θα τους βγάζει ψευτες ξανά και ξανά! δεν εύχομαι τα καλύτερα, ξέρω ότι θα είναι τα καλύτερα, ξέρω από ένστικτο και από πίστη ότι οι εξετάσεις θα είναι τέλειες! ο μικρός Άγγελος θα κερδίζει τις μάχες μια μια! είμαι σίγουρη! μεγάλη αγκαλιά σε εσένα και ατέλειωτα φιλιά στον Αγγελούκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεωργία μου, τα εμπόδια και οι δοκιμασίες είναι για να τα προσπερνάμε και να γινόμαστε καλύτεροι και δυνατότεροι άνθρωποι! Έχε πίστη στο Μεγαλοδύναμο και θα περάσει κι αυτό! Σου στέλνω την αγάπη μου και μια δυνατή αγκαλιά! Φιλιά στους κούκλους σου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργία μου καταλαβαίνω την αγωνία σου... Όλα θα πάνε καλά!! Θυμάμαι κι εγώ την ανάρτηση σου στην εγκυμοσύνη και πως όλα εξελίχθηκαν καλά!! Έτσι και τώρα!!φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν ένα παιδί είναι τέτοιος μαχητής όπως ο δικός σου, μη τον φοβάσαι! Είναι εδώ για να τους καταπλήξει όλους! Και θα το κάνει, αρκεί να μη χάνεις τη πίστη σου!
    Σου στέλνω νοερά και τη δική μου συμπαράσταση και ευχές για το καλύτερο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάθηκε το σχολιο και το ξαναγράφω.
    Σου στέλνω μια αγκαλιά! Όλα θα πάνε καλά είμαι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες για τις ευχές σας και την θετική σας αύρα. Μέσα στη ρουτίνα και την καθημερινότητα ξεχνάω πόση δύναμη κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/3/15, 5:28 μ.μ.

    Georgia mou o mikros gennithike maxitis! Otan irthe ston kosmo kateripse kathe prognwsi! To idio kai twra! Outws i allws einai ena fantastiko paidi! Ola tha pane kala k ayti ti fora. Eksalou einai toso tyxeros k mono pou anoikei sti dikia sas oikogeneia, pou exei goneis pou ton agapisane apo tin prwti stigmi tis yparksis tou. Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα θα πάνε καλά κορίτσι μου. Αυτό το κουκλάκι θα ξεπεράσει καθε εμποδιο. Χρειαζεται δυναμη και αγάπη. Και εσεις φανηκατε νικητες ολο αυτον τον καιρό. Φιλάκια πολλά και ευχες για τα καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου