Θέατρο Ρετρό, Διαγωνισμός - Αποτελέσματα

Σου είχα ξαναμιλήσει για το θέατρο Ρετρό ΕΔΩ, σήμερα όμως θα σου παρουσίασω την Χριστουγεννιάτικη εκδοχή της παράστασης Βατραπουνζέλ και μία μίνι συνέντευξη με την υπεύθυνη παραγωγής Αγγελική Φράγκου. Όχι πως το παίζω δημοσιογράφος βέβαια :) ως μαμά καλέ!



Πρώτα όμως θα σου πω αυτό. Όταν επισκεφθείτε το θέατρο σας ζητάμε να φέρετε μαζί σας παιχνίδια και βιβλία που δεν τα χρησιμοποιείται πια, για να τα δώσουμε στα παιδιά των κρατούμενων μητέρων στις φυλακές της Θήβας. Θυμήσου το!

Geo: Γιατί είναι σημαντικό να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο θέατρο;
Αγγελική Φράγκου: Θα σας απαντήσω με μια φράση που λέει η μητέρα μου. ''Το θέατρο ηρεμεί την καρδιά και ανοίγει το μυαλό''!

Geo: Τελικά είναι αλήθεια πως τα παιδιά είναι δυσκολότεροι θεατές;
Αγγελική Φράγκου: Τα παιδιά αντικειμενικά είναι δυσκολότεροι θεατές επειδή στην ηλικία που βρίσκονται δεν έχουν μάθει ακόμα να ελέγχουν τον εαυτό τους όπως οι ενήλικες κια έτσι φαίνονται όλα τα συναισθήματα. Ένας ενήλικας θα διαχειριστεί τη χαρά του, ένα παιδί θα την εκφράσει αβίαστα, ένας ενήλικας πιθανά να διαχειριστεί και τη βαρεμάρα που του προκαλεί ένα θέαμα, το παιδί θα εκφραστεί και πάλι έντονα. Προσωπικά για μένα τα παιδιά είναι το πιο μαγευτικό κοινό! Σε κρατάει σε εγρήγορση, απαιτεί να είσαι εκεί με ολόκληρες τις δυνάμεις σου κσαι στο τέλος σε αποζημιώνει με την αυθορμήσια του.

Geo: Ποια η παιδαγωγική αξία της παράστασης σας;
Αγγελική Φράγκου: Νομίζω ότι η παιδαγωγική αξία της παράστασης μας, είναι πώς μέσα από τα παραμύθια που πραγματεύεται το έργο ''ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ'' , δηλαδή το ''Βασιλιά Βατραχο'' και τη ''Ραπουνζέλ'' το παιδί παρακολουθεί μέσα από φανταστικά σύμβολα την υγιή άναπτυξη του ανθρώπου. Βλέπει τους ήρωες του έργού να παιρνούν δοκιμασίες και να οδηγούνται στη λύση. Το ''καλό τέλος'' λοιπόν είναι είναι η πιο σημαντική παιδαγωγική αξία.


Με αφορμή λοιπόν τη Γερμανική καταγωγή των παραμυθιών της παράστασης Βατραπουνζέλ και σε συνεργασία με τη Πρεσβεία της Ομοσπονδιακης Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, το θέατρο Ρετρό, ετοίμασε ένα αφιέρωμα-δραστηριοτήτων στα Ελληνικά και Γερμανικά Χριστουγεννιάτικα έθιμα!

  • Η Ελληνογερμανική αποστολή περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικη Ζωγραφική προσώπου! Ξωτικά απο τη Γερμανία και Καλικάτζαροι απο την Ελλάδα.
 
  • Εργαστήρι "Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια! ". Αχυρένιες κούκλες απο τη Γερμανία και Χριστουγεννιάτικες μπάλες απο την Ελλάδα, με υλικό απο το Εργόχειρο.

  • Ρετρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Κάθε Σάββατο θα στολίζουμε όλοι μαζί το Χριστουγενιάτικο δέντρο της ομάδας "Θέατρο Ρετρό" 

  • Εργαστήρι "Γράμμα στον άγιο Βασίλη ή στον Weihnachtsmann!

  • Μικροί ζωγράφοι των Χριστουγέννων! Ζωγραφίζω και μαθαίνω τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Γερμανίας, ζωγραφίζω και θυμάμαι τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ελλάδας.

  • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απο την Ελλάδα και τη Γερμανία

  • Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, φτιαγμένα με αγάπη απο το Le Votre Piree

  • Κολώνιες! Σας αποχαιρετούμε με ένα Ελληνικό έθιμο απο την Κεφαλλονιά



Η ομάδα Θέατρο Ρετρό υποδέχεται τα Χριστούγεννα και σας καλεί στο 'ΠΟΛΗ' θέατρο  (Φωκαίας & Αριστοτέλους, πλ.Βικτωρίας) κατά την περιόδο των εορταστικών της παραστάσεων στις 13 & 20 & 27/12 και στις 03/01 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Κρατήσεις 
211.18.28.900 και 6983434636

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Κάθε Σάββατο στις 15:00

Διάρκεια Παράστασης 60'
Ηλικίες παιδιών 4-12

Κι επειδή κι εμείς αγαπάμε το θέατρο θα σας χαρίσουμε προσκλήσεις εννοείται! 2 διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 13 Δεκέμβρη στις 15:00 και 5 διπλές σε μειωμένη τιμή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη και ώρα 20:00  κι οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό email, στη σελίδα του 4 seasons στο facebook αλλά κι εδώ. 

Χορηγοί επικοινωνίας
ediagonismoi.gr
saveandwin.gr 
kerdise-to.gr  

Ο διαγωνισμός για την παιδική θεατρική παράσταση Βατραπουνζέλ έληξε.
Ο Παναγιώτης Γκουγκούδης και ο Νίκος Ανεμοδουριώτης κερδίζουν απο μία ΔΩΡΕΑΝ διπλή πρόσκληση. Ενώ απο μία διπλή με ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ κερδίζουν οι Έλλη Τσαμάκη, Άννα Γιαννικάκη, Αντώνιος Μποφίλιος, Άννα Καραφουλίδου και Κατερίνα Ντουλοπούλου. Η παράσταση είναι για αύριο στις 15:00 και τα ονόματα σας θα βρίσκονται στο ταμείο του θεάτρου (να προσκομίσετε τις ταυτότητες σας)
Καλά να περάσετε!


Σχόλια

  1. Όμορφη παράσταση πρέπει να είναι
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ακούσει τα καλύτερα για την παράσταση αυτή και θα την παρακολουθήσουμε οπωσδήποτε. Δεν συμμετείχα στο διαγωνισμό διότι δεν μπορούμε καθόλου αυτό το ΣΚ.
    Η συνέντευξη της Αγγελικής Φράγκου πολύ ενδιαφέρουσα Γιωργία μου. Μπράβο σου που το σκέφτηκες:)
    Φιλάρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου