Μπισκότα δεινοσαύρου


Τα μπισκότα αυτά τα φτιάξαμε για το πάρτι του γιου μου με θέμα τον δεινόσαυρο που σας είχα δείξει ΕΔΩ. Είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα μπισκότα που έχω φτιάξει ποτέ! 


Τι θα χρειαστούμε;

Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη ή άχνη
1 πλάκα βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια


Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά και πλάθουμε. Η ζύμη δεν κολλάει και μοιάζει σαν πλαστελίνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια την ανοίγουμε και με κουπάτ κόβουμε το σχήμα της αρεσκείας μας. Για να μην προβληματιστείτε να ξέρετε πως δεν είναι μια ζύμη που απλώνει εύκολα ολόκληρη όπως αυτή στις πίτες. Εγώ, για να καταλάβετε, έπαιρνα ένα μικρό κομμάτι ζύμης και τo άπλωνα με τον πλάστη ανά δυο κουπάτ.


Στη συνέχεια παίρνουμε το δεινοσαυράκι του γιου μας (ή της κόρης μας-γιατί όχι;) και το πατάμε πάνω σε κάθε ζύμη μπισκότου για να μείνει η πατημασιά.


Κι αν έχουμε διαφορετικούς δεινόσαυρους ακόμη καλύτερα!


Κι αφού τα ετοιμάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου



Τα ψήνουμε 12 με 15 λεπτά και στο μισό τους χρόνο, δηλαδή στα 7-8 λεπτά, ανοίγουμε το φούρνο και ξαναπατάμε τα μπισκότα με το δεινοσαυράκι. Κι αυτό το κάνουμε γιατί η ζύμη φουσκώνει κι έτσι το σχήμα χάνεται λίγο. Θα το παρατηρήσετε και μόνοι σας όσο ψήνονται.


Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως δεν είναι τα κλασικά μαλακά μπισκότα αλλά σκληρά και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να μείνουν στον φούρνο περισσότερο χρόνο γιατί θα παρασκληρύνουν. Μην σας πω να τα βγάλετε και λίγο νωρίτερα 😎

Εγώ τα τοποθέτησα μέσα σε σακουλάκια, τα έδεσα με χρωματιστή κορδέλα κι
έτοιμο το κέρασμα! Με την ίδια λογική μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα και να βυθίσουμε μέσα κάποιο άλλο σχήμα ανάλογα με τη θεματολογία του πάρτι ή γιατί όχι να τα φτιάξουμε και χωρίς πάρτι! 😊

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/12/14, 12:42 π.μ.

    Θα είναι τα επόμενα που θα φτιάξουμε! Φαίνονται πολύ λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις έγραψα τη συνταγή στο βιβλίων συνταγών μου τσάκα τσάκα και εντώς της εβδομάδας θα τα φτιάξω!!! Ο γιός μου λατρεύει τους δεινόσαυρους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραιες ιδέες που μας έχεις τώρα τελευταία! Και εξαιρετικά χρησιμες οι οδηγίες. Με λεπτομέρειες για να πετύχει η συνταγη. Ευχαριστουμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ιδέα! Είχαμε κάνει κι εμείς πάρτυ δεινόσαυρου! Είναι από τα αγαπημένα μου θέματα για αγόρι! Να τον χαίρεστε!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοσό απλό και τόσο εντυπωσιακό! Σίγουρα θα το κάνουμε!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεωργία για μια στιγμή νόμιζα πως η συνταγή ζητούσε αυγά δεινοσαύρου και προβληματίστηκα χεχεχεεχ! Ωραία ιδέα, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ μωρέ Γεωργία ενάμυσι μήνα νωρίτερα αν είχες ανεβάσει αυτή την ανάρτηση, θα είχα φτιάξει αυτά τα μπισκότα για τα γενέθλια του μεγάλου μου, ξέρεις είχαμε το θέμα των δεινοσαύρων! Οκ, δεν πειράζει θα τα φτιάξω κάποιο απόγευμα...θα ξετρελαθεί! Σ'ευχαριστώ Γεώργια μου, φιλιά και καλό μήνα!
    Υ.Σ.: οι μεγάλοι μας γιοι, εκτός από τους δεινόσαυρους έχουν κι άλλα κοινά σημεία...τα αυγά kinder, ο χυμός βύσσινο και ποιος ξέρει τι άλλο? Μήπως να τους γνωρίσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραια ιδέα!! Θα χρειαστεί κάποια στιγμή, σίγουρα ο Θανάσης θα τα λατρέψει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πόσο τέλεια! Την σημειώνω την συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία τα φτιάχνω!
    Ευχαριστούμε Γεωργία για τις υπέροχες συνταγές που μοιράζεσαι μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου