5 Χρόνια Μαμά


-Μη βιάζεσαι να κάνεις παιδί δεν ξέρεις τι βάσανο είναι! 
-Έλα μωρέ θεία κι εσύ πως έκανες τέσσερα; 
-Άκου που σου λέω, ούτε μια ταινία δεν θα μπορείς να ξανά δεις. Ξέχνα και τον ύπνο!
-Ε, τώρα είσαι υπερβολική!


Κι ύστερα έμεινα έγκυος κι όλα αυτά κι άλλα τόσα, που μου έλεγαν αυτοί που ήταν ήδη γονείς, έσκασαν μπροστά μου σαν πυροτέχνημα. Όχι μόνο είπα πόσο δίκαιο είχαν αλλά κι ότι μου τα περιέγραψαν Light. Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που έγινα μαμά, 5!


Αν με ρωτάς τι έχω αποκομίσει μέχρι τώρα θα μπορέσω να σου περιγράψω με λόγια άπειρες ώρες όλα αυτά που με έχουν κουράσει σωματικά και ψυχικά μα δεν θα καταφέρω να περιγράψω με λόγια όλα αυτά που με έχουν κάνει ευτυχισμένη, όλα αυτά για τα οποία με έκαναν να νιώσω την απόλυτη αγάπη, για αυτήν την μυρωδιά, για αυτά τα ματάκια, τις αγκαλιές, τις φωνούλες...

Είναι τόσο δύσκολο να είσαι μαμά, τόσο μεγάλη ευθύνη, πρέπει να δίνεις συνέχεια χωρίς περιορισμό, χωρίς όρια. Είναι τόσο υπέροχο να είσαι μαμά, μαθαίνεις τι σημαίνει ανιδιοτέλεια κι αγάπη με την απόλυτη έννοια της.


Αυτός ο πόνος που ένιωσα για να βγεις από μέσα μου, αβάσταχτος, σχεδόν δραματικός. Όλα τα δάκρυα που έριξα για σένα, με λυγμούς κι οδύνες έγιναν χαμόγελα και γέλια δυνατά, έγιναν η λάμψη στα μάτια μου κι η τροφή για να ζήσω.

Φτάνεις σε σημεία απόλυτης τρέλας. Τρελαίνεσαι κυριολεκτικά όταν γκρινιάζει όλη μέρα, όταν διαλύει το ωραίο σπιτικό σου, όταν από τα ξενύχτια δεν διαφέρεις και πολύ από ένα ζόμπι. Τρελαίνεσαι μεταφορικά όταν σε αγκαλιάζει, όταν σε φιλά, όταν ακούς τις πρώτες του λεξούλες, όταν τον βλέπεις να σταθεροποιεί τα βήματα του. 

Όταν τον βλέπεις να φυσά το κεράκι στην τούρτα, όταν αποκοιμιέται πάνω στο χαλί την ώρα που παίζει, όταν σε κοιτά σαν ερωτευμένος την ώρα που βάζεις κραγιόν, όταν ηρεμεί με μία σου λέξη, όταν σου λέει σ αγαπώ για καληνύχτα.


Αλλά κι εκείνες τις φορές που σε κάνει χαρούμενη όταν σου λέει πως πέρασε υπέροχα στα γενέθλια του, όταν σε αγκαλιάζει και σε ευχαριστεί, τότε θες να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό στο επόμενο πάρτι. Όταν σε εκτιμά και σε σέβεται ένα παιδί κι επιβραβεύει την σκληρή δουλειά σου.

Είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου για το παιδί σου κι αυτό φτάνει. Σου φτάνει μέχρι να πεθάνεις, χωρίς ενοχές τύψεις και σπαζοκεφαλιές. Είσαι η καλύτερη, τελεία και παύλα.

Είσαι έξυπνος και τρυφερός, δοτικός και συμπονετικός. Σου αρέσουν οι δεινόσαυροι, τα αυγά kinder κι ο χυμός βύσσινο. Κοιμάσαι από μωρό με ένα μαξιλάρι που το αποκαλείς νάνι. Με διασκεδάζεις με τις ατάκες σου και με συγκινείς με την αγνή ψυχή σου. Μα πάνω από όλα με συγκλόνισες με την αδερφική σου αγάπη και την ωριμότητα που έδειξες σε όλο αυτό που περάσαμε.


Χρόνια πολλά Παύλο, σε υπέρ λατρεύω. 
Από την κορυφή έως τα νύχια. 
Η μαμά σου.


# οι φωτογραφίες είναι από το πάρτι με θέμα τον δεινόσαυρο που κάναμε στο νηπιαγωγείο του ΕΔΩ

Σχόλια

  1. Τι υπέροχο να μείνει όλο αυτό στο παιδί σου! Χίλιες ευχές και ακόμα περισσότερες στον όμορφο γιο σου! Δεν τον ξέρω αλλά από αυτά που ακούω καταλαβαίνω ότι είναι ένα πολύ καλό παιδί! Μπράβο λοιπόν και στους γονείς που παρόλα τα ζόρια, τα κατάφεραν μια χαρά! Να είναι πάντα γελαστός!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρεστε Γεωργιτσα μου!! Να ειναι πάντα γερός, γελαστός και τυχερός.. Και να μοιραζει απλόχερα αγάπη και χαρα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να τον χαίρεστε κοπέλα μου.Γερός και καλότυχος να 'ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερό και ευτυχισμένο να ναι το παληκάρι σου πάντα! και μόνο χαρές σε όλη του την ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεώργια με συγκίνησες...εκεί προς το τέλος, κατάλαβες..! Μ'αρέσει να σε διαβάζω, μου αρέσει ο τρόπος σκέψης και γραφής σου! Μπράβο για όσα έγραψες για τον πρωτότοκο γιόκα σου, τον κούκλο σου! Σας εύχομαι να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε πάντα! Να είστε πάντα περήφανοι για εκείνον! Εύχομαι να είναι πάντα υγιής, χαρούμενος και πλαισιωμένος με πολλή αγάπη και πολλά χαμόγελα! φιλιά πολλά καλημέρα και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ...
    Να τον χαίρεσαι!
    Πάντα γερός να είναι και να χαρίζεται ο ένας στον άλλον μοναδικές στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/11/14, 2:47 μ.μ.

    Πόσο με συγκίνησες Γωγουλινάκι μου δεν το φαντάζεσαι... Από δω θα σου ευχηθώ μόνο αυτό: να είστε γεροί και όρθιοι, να κρατούν το χέρι σας και τα δυο σας αγόρια για όσο το χρειάζονται. Και για τον Παυλάκο σου αποκλειστικά, η σκληρή δουλειά σου αποδίδει, γιατί ζωγραφιζεις σ' έναν υπέροχο καμβά... Σας φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παύλοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!! Χρόνια πολλά!!! Να είσαι πάντα χαμογελαστός, να έχεις καλούς φίλους, να τους αγαπάς και να σε αγαπάνε! Να έχεις πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για τον αδερφό σου, να κάνετε τρέλες και ζουζουνιές (που λέει και η κορούλα μου), να είσαι πάντα παιδί! Να σε χαίρονται οι γονείς σου και να σε καμαρώνουν!!
    Γεωργία, να τον χαίρεστε! Να του λέτε πάντα πόσο τον αγαπάτε και να τον καμαρώνετε ευτυχισμένο!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρόνια πολλά, με ακόμα πιο υπέροχες και ανέμελες εικόνες για τα χρόνια που έρχονται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεωργία μου να τον χαίρεστε!! Εύχομαι όλη του η ζωή να είναι γεμάτη χρώματα, αρώματα και πολύ πολύ αγάπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ βρε Γεωργία πάλι συγκινήθηκα! Τι γλυκιά μαμά που είσαι! Να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά το παλικάρι σας. Να είναι πάντα γερός και ευτυχισμένος και όλα του τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοριτσάκι μου να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις! Να είναι γερός και ευτυχισμένος σε όλη του τη ζωή και όταν γίνει άντρας μεγάλος να γνωρίζει αγάπη τόση όση έχει πάρει και από εσάς!
    Χρόνια του Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά! Να είναι πάντα γερός και χαμογελαστός! Πολύ όμορφα τα λόγια σου.
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κούκλα μου όμορφη, με συγκίνησες.... Να τον χαίρεσαι, να είναι πάντα γερός, δυνατός και ευλογημένος και μόνο χαρές να σας δίνει... <3 Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία... Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά σας! Να τον καμαρώνεις γερό και ευτυχισμένο μόνο! Φιλί μεγάλο!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα εκατοστήσεις Παύλο,να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος αγόρι μου!!Έχεις ίδια μέρα γενέθλια με την Στεφανία μου,το ξέρεις?Είσαστε κάτι τοξοτάκια εσείς....!!!Ανεξάρτητα και πεισματάρικα και χαίρομαι γι'αυτό γιατί αυτό που θέλετε με τον δικό σας τρόπο θα το πετύχετε!Να είσαι πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/11/14, 12:48 μ.μ.

    Χρονια πολλα και ευλογημεναααα γλυκό μου αγοράκι...Τον θυμάμαι τον υπέρηχο....ήσουν το πρώτο τρισδιάστατο μπεμπέ που είδα!!!!ειχα συγκλονιστεί...δεν ξέχασα ποτε την εικόνα εκείνη....οι φορές που σε είδα και σε πήρα στην αγκαλιά μου ειναι λίγες...με πονάει αυτο...εισαι το παιδί της γεωργίας και η Γεωργία σημαίνει πολλα για μένα...δεν μπορω να σε χαρώ αλλα να ξέρεις με όσα βλέπω διαβάζω και ακούω για εσένα νιώθω πολύ περήφανη...πιστεύω σε εσένα οπως πιστεύω και στη Μαμα σου...εκτιμώ και σέβομαι εξίσου το ίδιο και το μπαμπά σου...οπως και το μικρό Άγγελο...σε αγαπάω πολύ...η θεία Αγγελικη απο τη μακρινή Σερρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/11/14, 12:56 μ.μ.

    Κούκλα μου να τον χαίρεσε τον γιοκα σου και να τον καμαρωσεις όπως επιθυμείς τα λόγια που έγραψες ήταν υπέροχα θα θέλα να σου πω να σκεφτείς πολύ καλά την ιδέα να ξεκινήσεις να γράφεις παιδικα παραμύθια είμαι σίγουρη οτι θα ειναι υπέροχα και θα γίνουν ανάρπαστα σκέψου το......έχεις πολύ ταλέντο στο τροπο που γράφεις φιλια πολλά να χαίρεσε την όμορφη οικογένεια σου. Μπέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σας, για τα γλυκά λόγια σας αλλά και γενικά που με συντροφεύετε μέσα απο τούτο εδώ το Site που το αγαπώ σαν το δεύτερο σπίτι μου. Μόνο αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να χαιρεσαι αυτό το τόσο όμορφο και εξυπνο αγόρι κορίτσι μου. Να είναι ευτυχισμένος και καλότυχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε τον Παυλίτο... 5 χρονών!!! Να τον χαίρεσαι Γεωργία μου, πάντα γερός να είναι πρώτα απ' όλα και μετά και καλότυχος και γελαστός κι ευτυχισμένος! Κι εσύ μαζί του σε όλα αυτά για να τον καμαρώνεις μανουλίτσα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου