Μπισκοτογλυκά!

  
 Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει αυτήν την εβδομάδα, ειλικρινά. Έχω μαγειρέψει όσα φαγητά δεν τόλμησα ποτέ ενώ τα λατρεύω όπως είναι ο μουσακάς και κάθε μέρα σχεδόν φτιάχνω κι από ένα γλυκό. Ναι, ναι κάθε μέρα αφού δεν μένει ψίχουλο...

Μέσα στην ντουλάπα της κουζίνας υπάρχουν σχεδόν πάντα μπισκότα τύπου πτιμπερ που φέρνουν συνήθως γιαγιάδες και θείες στους γιους μου τα οποία δεν τρώγονται και μένουν εκεί να με κοιτούν. Οπότε βάζω την φαντασία μου και τα υλικά που διαθέτω κάθε φορά για να φτιάξω κάτι γρήγορο, εύκολο και δροσερό.

Την πρώτη φορά λοιπόν που πειραματίστηκα είχα ξεχασμένο ένα φακελάκι για κρέμα σαντιγί στο ντουλάπι μου. Οπότε τα υλικά μου ήταν τα εξής: Μπισκότα, μια κούπα γάλα 200 ml κι ένα φακελάκι σκόνη για κρέμα σαντιγί. Μετά θυμήθηκα πως είχα στο ράφι του ψυγείου και μια αμπούλα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 


 Απλά ανακάτεψα το γάλα με τη σκόνη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να δέσει. Μετά έριξα μερικές σταγόνες από το χρώμα κι αμέσως η κρέμα μου άρχισε να παιχνιδίζει. Εγώ για παράδειγμα την έκανα ροζ. Αν εσύ έχεις κι άλλα χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να παίξεις με μεγαλύτερη παλέτα και γιατί όχι να φτιάξεις στρώσεις ουράνιο τόξο!  


 Στη συνέχεια έβρεξα ελαφρά τα μπισκότα



Κι έστρωσα στο σκεύος μπισκότα, κρέμα, μπισκότα, κρέμα κ.ο.κ. μέχρι όσες στρώσεις έφθανε το ταψάκι μου. Νομίζω 4. Το έβαλα στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα κι έτοιμο το γλυκό μας!



Κι αφού το γλυκό μέχρι το βράδυ είχε καταβροχθιστεί την επόμενη μέρα αγόρασα κρέμα βανίλια της στιγμής για να φτιάξω το ίδιο γλυκό με τις ίδιες κινήσεις με αυτήν όμως την μικρή παραλλαγή. Κρέμα βανίλια λοιπόν!



Και τότε θυμήθηκα πως είχα στο ντουλάπι πολύχρωμη τρούφα! 



Τέλος θα σας παρουσιάσω την σπιτική μερέντα που φτιάχνεται με 3 υλικά.


Μία πλάκα βούτυρο 250 γραμμαρίων, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο κι ένα κουτί κακάο. 
Απλά τα ανακατεύουμε. Απλά τα πράγματα!


Και ιδού...


Πανευκολάκι έτσι; Αν προτιμάς μπορείς να χρησιμοποιείς αυτήν για πρωινό ή για τις απογευματινοβραδινές σου λιγούρες τοποθετώντας την σε ένα αεροστεγές δοχείο. 
Αλλιώς βάλε φαντασία και φτιάξε γλυκά!

Εγώ μούσκεψα με την ίδια παραπάνω λογική τα μπισκότα στο γάλα, τα έστρωσα κι άπλωσα μια δόση μερέντας και μετά πάλι το ίδιο και πάλι ώσπου έκανα 3 στρώσεις. Εσύ από την άλλη κάνε όσες στρώσεις προτιμάς ;)


Στη συνέχεια το έβαλα στο ψυγείο να σφίξει. Η υπόλοιπη μερέντα που απέμεινε χρησιμοποιήθηκε για παγωμένες μπάρες. Τι είναι αυτές; Έσπασα μέσα λοιπόν μπισκότα, τα ανακάτεψα αλλά αυτή την φορά τα έβαλα στην κατάψυξη.


#σλουρπ :)

Σχόλια

  1. Λατρεύω εύκολες και γρήγορες λύσεις είτε αυτές αφορούν γλυκό είτε φαγητό.. κι εσύ εδώ δίνεις ρεσιτάλ!!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω.. αγαπω τα μπισκοτογλυκα...!!! Τελεια φαινονται!! εμ γιάυτο δε μενει ψιχουλο!! Μπραβο Γιωργιτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειπα απο αυριο διαιτα, οχι δεν θα με κολάσεις!!! Και αυτη η μερεντα η σπιτικη ειναι απαπα...κολαση φαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό θα πει ανάρτηση σκέτη γλύκα! Πολύ νόστιμα τα γλυκάκια που έφτιαξες και πολύ γρήγορα! Κι αυτή η σπιτική μερέντα, σκέτη αμαρτία! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφη και τόσο γλυκιά ανάρτηση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε:) Αυτά τα καλοκαιρινά γλυκά εγώ τα κάνω και στην καρδιά του χειμώνα! Είναι τόσο γευστικά και απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν πολύ ωραία ιδέα!! Καθότι κι εμείς λατρεύουμε τις κρέμες , τις μερέντες και ο ναι τα μπισκότα !! Καλώς σε βρήκα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου