Δώρο στη δασκάλα (ανανεώνεται)

Προτάσεις για δώρα στην δασκάλα και όχι μόνο!


  • Μαξιλαροθήκη


Όταν ο Παύλος πήγαινε παιδικό σταθμό κι η χρονιά τελείωνε ήθελα να κάνω ένα ξεχωριστό δώρο στη δασκάλα του. Όχι κάτι ακριβό, ούτε κάτι εντυπωσιακό αλλά κάτι που να μιλήσει στην καρδιά της, κάτι που θα ήταν φτιαγμένο από τα χέρια του Παύλου - ε με λίγη βοήθεια μαμάς :)

Έψαχνα ιδέες αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου ταιριάζει. Η κυρία Βαρβάρα ήταν η πρώτη δασκάλα του παιδιού μου κι αυτό δεν αλλάζει, ήταν η δασκάλα που βοήθησε στην ανατροφή του, ο γιος μου ήταν μόλις 2μιση ετών! Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα πως θα έπρεπε να της χαρίσουμε κάτι που έχει συναισθηματική αξία για τον Παύλο και καθώς παρατηρούσα τα αντικείμενα στο δωμάτιο του μου ήρθε η έμπνευση...το πρώτο του μαξιλαράκι! 

Ξεκίνησα γράφοντας πάνω στην μαξιλαροθήκη αυτό το απλό αλλά ουσιώδες μήνυμα με μολύβι κι ύστερα ξεκίνησα να ράβω πάνω στο σχεδιάγραμμα με χρωματιστές κλωστές.


Και μετά έδωσα την μαξιλαροθήκη στον Παύλο και του ζήτησα να τη ζωγραφίσει. Έτρεξε ενθουσιασμένος κι έφερε τους μαρκαδόρους του!


Ύστερα βάλαμε το μαξιλαράκι μέσα κι αυτό με τη σειρά του σε ένα τούλινο πράσινο πουγκί και μαζί με μια γλάστρα λουλούδια τα παραδώσαμε στη δασκάλα του. Ακόμη θυμάμαι τη λάμψη στα μάτια της και τη συγκίνηση της! Κυρία Βαρβάρα ξέρω ότι διαβάζετε...

Εσείς πέρα από το δικό του μαξιλαράκι μπορείτε να το κάνετε με κλασικές μαξιλαροθήκες ή με λευκές θήκες για μαξιλάρια καναπέ και να αφήσετε το παιδί να ζωγραφίσει με ανεξίτηλους μαρκαδόρους.


  • Καλλυντικά


Ο Παύλος μεγάλωσε -πήγε προνήπιο ντε- σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι πιο προσωπικό στην κυρία Σοφία. Ήθελα κάτι νεανικό, χρήσιμο, κάτι αναλώσιμο που θα την έκανε χαρούμενη κι έτσι κατέληξα σε προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιώ κι εγώ κι έχω μείνει ευχαριστημένη.


Σαμπουάν και θρεπτική μάσκα για τα μαλλιά, γαλάκτωμα καθαρισμού και ενυδατική κρέμα ημέρας. Είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψει! Φυσικά θέλαμε να δώσουμε κι ένα δωράκι στην συνοδό των παιδιών στο σχολικό η οποία από τη στιγμή που γέννησα ερχόταν και παραλάμβανε τον Παύλο ακριβώς από την πόρτα του σπιτιού μου στον δεύτερο όροφο. Κυρία Νότα χίλια ευχαριστώ για την τόσο ουσιαστική βοήθεια.


  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια / σελιδοδείκτες


Τα Χριστούγεννα που ο Παύλος πήγαινε νήπιο ήθελα να χαρίσω ένα συμβολικό δωράκι στις δύο δασκάλες τους. Αυτή την φορά είπα να μην ετοιμάσω κάτι μόνη μου κι έτσι ψάχνοντας βρήκα το Craftland. Η Αλεξάνδρα φτιάχνει υπέροχα τσόχινα πράγματα κι έτσι διάλεξα να τους χαρίσω από ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο στολίδι κι από ένα σελιδοδείκτη καρδούλα. Τα λάτρεψαν!






  • Κούπες

Επιλέξαμε μια κούπα από την εταιρία PND.GR μαζί με ένα μπουκέτο λουλούδια :) για το τέλος της νηπιακής χρονιάς με όμορφα μηνύματα ευχαριστώντας τις δασκάλες για την πολύτιμη βοήθεια τους. Το ίδιο κάναμε και τα Χριστούγεννα της πρώτης δημοτικού αλλά αυτή τη φορά τυπώσαμε επάνω στην κούπα μια ζωγραφιά του Παύλου που δυστυχώς δεν φωτογράφησα. 

Ζητήστε από το παιδί σας να ζωγραφίσει την δασκάλα του, την τάξη του και τον εαυτό του μέσα σε αυτήν και τυπώστε την ζωγραφιά πάνω σε κούπα. Το ίδιο έκανε και η Αλεξάνδρα από το Craftland από την οποία πήρα την ιδέα!




  • Στεφάνια
Για πασχαλινό δωράκι στη δασκάλα πήρα χειροποίητα στεφανάκια με σατέν κορδέλα αλλά και κλωστή στολισμένα με αυγουλάκια από το αγαπημένο μου "Χειροποίητο". Αν βέβαια εσένα "πιάνει" το χέρι σου μπορείς να τα φτιάξεις και μόνη αγοράζοντας τα κατάλληλα υλικά.



  • Βαζάκια κουζίνας
Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι Πάσχα για να χαρίσεις κάτι τέτοιο. Εγώ βρήκα αυτά τα υπέροχα βαζάκια κουζίνας τα οποία έχουν πάνω ετικέτα που γράφεις με κιμωλία την ευχή σου και συμπληρώνεις μέσα ό,τι θες. Εγώ επειδή το δωράκι μας ήταν πασχαλινό τα γέμισα με σοκολατένια μικρά αυγουλάκια κι έγραψα "Καλό Πάσχα". Μπορείς άνετα όμως να τα γεμίσεις καραμέλες, σοκολατάκια, μικρά τρουφάκια ή κουλουράκια και να γράψεις "Καλά Χριστούγεννα", "Χρόνια Πολλά", "Καλοφάγωτα" κλπ. 


Αφού θα χρησιμοποιηθούν μετά μπορείς να τα γεμίσεις με ζάχαρη, καφέ, αλάτι ή ότι άλλο θες κι έτσι να βρουν μια θέση χρηστική στην κουζίνα σου :)



  • Κοσμήματα
Ένα δώρο που "φοριέται" πολύ, έτσι δεν είναι; Θα το ευχαριστηθούν σίγουρα και θα το καμαρώνετε κι εσείς βλέποντας το. Για τις δυο δασκάλες και τους δυο δασκάλους μας επιλέξαμε χειροποίητα από την Handi


Αν εσύ φίλε αναγνώστη είσαι εκπαιδευτικός σίγουρα έχεις λάβει άπειρα δώρα. Θα μας πεις ποιο σου άρεσε περισσότερο, ποιο σε συγκίνησε, ποιο σου έμεινε αξέχαστο; Έτσι για να μας δώσεις ιδέες για του χρόνου!

Εύκολο πασχαλινό δωράκι, φτηνό, εύκολο, γρήγορο και πρακτικό είναι κι αυτό το βαζάκι. Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα!



Σχόλια

  1. Εγώ δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά είμαι παιδί εκπαιδευτικών!!! Οπότε θα σας πω... Κάθε τέτοια εποχή η μαμά μου γύριζε σπίτι με δωράκια τα οποία την κάνανε πάρα μα πάρα πολύ χαρούμενη!!! Συνήθως τα δώρα που προτιμούσε ήταν αυτά που ή τα είχαν φτιάξει μόνοι τους ή κάτι της θύμιζαν... Εχει ακόμα ένα καδράκι (κραμασμένο στον τοίχο παρακαλώ) που της το είχε κάνει δώρο μια μαθήτρια της όταν ήταν νεοδιόριστη...

    Εμένα όλα αυτά βέβαια μου φαινόταν σαβούρες και έλεγα ότι γεμίζει το σπίτι με αηδίες αλλά εάν τολμούσα και της πειραζα κάτι ουε και αλίμονο μου!!! Το τρομαχτικό είναι ότι θυμάται κάθε δωρο ποιος της το είχε κάνει... Οσα χρόνια και εαν πέρασαν...

    Οπότε κάντε ΄δωρα στις δασκάλες!! Τα λατρεύουν! Και ας έχουν μηδαμινή αξία... Ακόμα και κουλουράκια να τους πάτε αυτές χαίρονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστινάρα! Ευχαριστούμε για το σχόλιο κι όντως το καδράκι είναι πολύ ωραία ιδέα κι είναι κάτι που μένει. Αχ οι δασκάλες πόσα τους χρωστάμε...
      Σε λίγες μέρες φεύγω για Μυτιλήνη, να ξέρεις σου έχω ήδη έτοιμη λαμπάδα, ίσα με το μπόι σου :) Σε ευχαριστώ για όλα

      Διαγραφή
    2. Γιατί είχαμε κανένα νέο??????????????

      Διαγραφή
    3. Εντωμεταξύ Χριστινάρα με λέει ο Θ..... χαχαχα

      Δε θα ξοδευτείς και πολύ με την λαμπάδα... 1,63 είμαι!

      Διαγραφή
    4. Κορίτσι μια που θα πας Μυτιλήνη ένα κεράκι και για μένα!!!
      Σε παρακαλώωωωωω πολύ :)

      Διαγραφή
    5. Εννοείται Αννούλα μου!

      Διαγραφή
  2. Γράψω ξανά το σχόλιο γιατί το πρώτο χάθηκε μάλλον. Τιμωρία που όλο σου γράφω κατεβατά....

    Λοιπόν 11 χρόνια που δουλεύω έχω πάρει άπειρα δώρα.
    Δε μπορώ να ξεχωρίσω κανένα γιατί καθένα είναι απο μόνο του ξεχωριστό αφού μου θυμίζει ένα παιδί.
    Η χαρά μου είναι να μου λέει κάποιος φίλος ωραίο αυτό το ρολόι/βραχιόλι/κραγιον/τσάντα κτλ κτλ και εγώ με καμάρι να λέω "δώρο απο μαθητή μου"
    Θα σου πω 2-3 δωράκια έτσι επιλεκτικά τα οποία δεν έχουν και κόστος.

    Ενα ξυπνητήρι δίπλα στο κομοδίνο μου "Για να ξυπνάς και να μετράς τα λεπτά για να μας ξαναδείς" έγραφε η κάρτα.

    Μία τσάντα απο ύφασμα τύπου τζην με μια στάμπα απο παλιό αναγνωστικό που έγραφε "καλή χρονιά". Την έχω λιώσει .

    Κασκόλ , γάντια, σκούφος

    Πρώτη χρονιά δούλευα σε ένα διθέσιο σχολείο σε ένα χωριό.Πολλές ελλείψεις, πολλές δυσκολίες και βρέθηκα εκεί μόλις πήρα πτυχίο. Δεν είχαμε ούτε τουαλέτα οι δυο δάσκαλοι που ήμασταν εκεί.
    Ενα πρωί έρχεται μια γιαγιά μου δίνει ένα κασκολ, γάντια και σκούφο.
    "Μου είπε η μικρή πως η κυρία της κρυώνει, γιατί φοράει το παλτό μέσα στην τάξη. Γι αυτό σας τα έπλεξα"

    Εννοείται πως τα έχω ακόμα.

    Ναι μας αρέσουν τα δώρα. Πιο πολύ ακόμα τα χειροποίητα. Μια κάρτα, μια ζωγραφιά , ένα γράμμα.
    Έχω κουτιά ολόκληρα.Και είναι κάποιες μέρες που με πιάνουν οι μελαγχολίες μου και τα ανοίγω...Και διαβάζω, θυμάμαι, βουρκώνω αλλά στο τέλος μένει μόνο το χαμόγελο.
    Γιατί όσα διαβάζεις ξέρεις πως είναι λόγια παιδιών...
    Πολλά γράφω πάλι ( λες να χαθεί και αυτό;)
    Κλείνοντας να σου πω πως πέρυσι ηθελα να χώσω μπουνιά σε μια συνάδελφο. Στη γιορτή μου οι μαθητές μου , μου έκαναν πάρτυ έκπληξη.
    19 παιδιά, 20 δώρα.Κατέβηκα φορτωμένη στο γραφείο.
    Με βλέπει η συνάδελφος και μου λέει
    "Σου έφεραν τίποτα της προκοπής ή όλα βλακείες είναι;"

    Αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα δεν σε γνωρίζω αλλά αν θελήσεις να την χαστουκίσεις στο μέλλον, δώσε και μια κλωτσιά από μένα. Ναιιιι κλωτσιάααα! Άμα θέλει δώρα ακριβά και λουσάτα να βρει γκόμενο πλούσιο. Τα παιδιά κάνουν δώρα απο την καρδιά τους. Άλλα άμα δεν διαθέτεις -καρδιά- που να καταλάβεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό!!!!!!!! Γεωργία σορι για την εκρηξούλα (χιχι) ... με ξέρεις όμως δεν το κρατάω το ρημάδι κλειστό άμα "τα πάρω".

      Διαγραφή
    2. Μαρία αυτό ακριβώς που είπες στο τέλος..Αμα δε διαθέτεις καρδιά δε θα καταλάβεις...ποτέ δε θα καταλάβεις!
      Θα κοιτάς απλά στραβά τις γεμάτες αγκαλιές των συναδέλφων σου!

      Διαγραφή
    3. Πάλι εγώ γιατί μόλις θυμήθηκα.
      Παίρνεις μια λευκή κούπα και τη ζωγραφίζει το παιδί...
      Η δικιά μου λέει "Να χαμογελάς όλη μέρα κυρία μου"

      Διαγραφή
    4. Καταρχάς χαίρομαι πολύ που γράφεις κατεβατά γιατί αυτό σημαίνει πως έχεις κάτι να πεις και πάντα με ουσία! Ευχαριστούμε για τις ιδέες :) Η συνάδερφος σου απλά δεν έχει συναίσθημα και λειτουργεί ψυχρά και τυπικά, δυστυχώς υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωπο ανάμεσα μας. Δόξα σοι ο Θεός που ακόμη έχουμε δασκάλες σαν κι εσένα Αννα μου, πόσο θα θελα να πήγαινε ο γιος μου στο σχολείο που διδάσκεις...

      Διαγραφή
  3. Τα πιο ωραία δώρα είναι αυτά που είναι φτιαγμένα με αγάπη.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ εγώ ψάχνω ακόμα δώρο για τη δασκάλα του γιού μου στο προνήπιο... εννοείται μια κάρτα απο τα χεράκια του,αλλά θέλω να της πάρω κάτι που να της είναι και χρήσιμο! Μου άρεσε η ιδέα με τα σαμπουάν - καλλυντικά,γιατί λίγο πολύ όλες χρησιμοποιούμε!!! Ως δασκάλα δεν έχω καμία προτίμηση! Ακόμα κι ένα χαρτάκι με δυο γλυκά λογάκια μπορεί να με συηκινήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ εγώ ψάχνω ακόμα δώρο για τη δασκάλα του γιού μου στο προνήπιο... εννοείται μια κάρτα απο τα χεράκια του,αλλά θέλω να της πάρω κάτι που να της είναι και χρήσιμο! Μου άρεσε η ιδέα με τα σαμπουάν - καλλυντικά,γιατί λίγο πολύ όλες χρησιμοποιούμε!!! Ως δασκάλα δεν έχω καμία προτίμηση! Ακόμα κι ένα χαρτάκι με δυο γλυκά λογάκια μπορεί να με συηκινήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου