Ευτράπελα και άλλα

Θέλετε να γελάσουμε; Πλέον μόνο γέλιο μου προκαλούν τέτοιες καταστάσεις. Ακολουθούν 3 κωμικοτραγικές ιστορίες του παρελθόντος :)

Συμβάν νούμερο 1:
via
Είμαι έγκυος στον Παύλο και πάμε με το Θοδωρή σε μία ταβέρνα στην Πάρνηθα που μέχρι τότε ήταν η αγαπημένη μου. Παραγγέλνουμε τα κρεατικά μας και την αγαπημένη μας σαλάτα η οποία με κάνει κάθε φορά που τη σκέφτομαι να μου τρέχουν τα σάλια. Το φαγητό έρχεται μετά από λίγη ώρα κι εμείς ξεκινάμε από τη σαλάτα. Μέσα της όμως κρυβόταν κάτι που μας σόκαρε. Μπορείς να φανταστείς τι; Ε είμαι σίγουρη πως δεν μπορείς να φανταστείς! Κουκούτσια από καρπούζι!!! Ω ναι! Έχω συγχυστεί παράφορα, έχω σιχαθεί, έχω εκνευρισθεί με το δήθεν "καλό" μαγαζί, και δεν φτάνουν όλα αυτά έχω και το Θοδωρή που δεν με αφήνει να κάνω παρατήρηση στο γκαρσόνι! Απίστευτο;

Έχω κοκκινίσει, έχω σκάσει από το κακό μου που με τ΄ρωει το δίκαιο και δεν με αφήνει. "Αστο μωρέ δεν πειράζει, μην το κάνεις θέμα..." κι εκεί που του υπόσχομαι πως εντάξει δεν θα το κάνω το λέω γρήγορα και δυνατά στο σερβιτόρο που μόλις πέρασε από δίπλα μου. Χωρίς να ζητήσει ιδιαίτερες συγνώμες επιστρέφει με μία καινούρια ίδια σαλάτα για να μας κλείσει τα στόματα ας πούμε. Κι εκεί που ξεκινάμε να τρώμε την καινούρια σαλάτα τσουπ, να σου πάλι κουκούτσια καρπουζιού! Έγινα έξαλλη όπως καταλαβαίνετε, φώναξα το σερβιτόρο ζητώντας του εξηγήσεις και τονίζοντας την εγκυμοσύνη μου.

Περιττό να σας πω πως είχα φανταστεί εκατομμύρια μικρόβια να πλέουν προς το μωρό κι είχα φρι-κά-ρει, άσε την δική μου σιχαμάρα-νεύρα-θυμό. Τελικά αποδείχτηκε πως στον ίδιο πάγκο κουζίνας έκοβαν και τα λαχανικά και τα φρούτα. Απαράδεκτοι όχι μόνο για αυτό αλλά και γιατί δεν μας κέρασαν ούτε ένα γλυκό για να μας καλοπάρουν και φυσικά την σαλάτα την πληρώσαμε κα-νο-νι-κό-τα-τα. Εννοείται δεν ξαναπάτησα το πόδι μου εκεί. Επίσης από εκείνη τη μέρα ενώ ο Θοδωρής σε τέτοια σκηνικά δεν μιλούσε ποτέ και πίεζε κι εμένα να κάνω το ίδιο έχει αρχίσει να παραπονιέται περισσότερο κι από μένα. Ε ρε φίλε ναι, ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο :)

Συμβάν νούμερο 2:
via
Έχω αγοράσει ένα φόρεμα από γνωστό οίκο το οποίο είναι μισό λευκό με δαντέλα και μισό μαύρο κάτι σαν σατέν. Οι οδηγίες είναι σαφείς, πλύσιμο στο χέρι σε χλιαρό νερό κι όντως έτσι κάνω. Βάζω σε μία λεκανίτσα χλιαρό νερό μα τι να δω μέσα σε δευτερόλεπτα; Το νερό έχει γίνει κατάμαυρο κι η λευκή δαντέλα γκρι! Το βγάζω άρον άρον και το ξεπλένω μα δυστυχώς το κακό έχει γίνει :( Δεν μου κόβει να πάω να παραπονεθώ, είπαμε του Θοδωρή δεν του αρέσουν αυτά -τα θεωρεί θεωρούσε κατινίστικα-και πάω το φόρεμα σε ένα καθαριστήριο. Η ιδιοκτήτρια ζητά 20 ευρουλάκια γιατί ο μόνος τρόπος να ασπρίσει η λευκή δαντέλα είναι να μπει προφανώς σε χλώριο, να ξεγαζωθεί, να ασπρίσει και να ξαναγαζωθεί και φυσικά από εκεί και πέρα θα θέλει μόνο στεγνό καθάρισμα, δηλαδή αλλαξιά και ευρόπουλο. Κουφό ε; Να 'ναι καλά η γυναίκα επιμένει να το επιστρέψω στο κατάστημα κι εγώ το κάνω διστακτικά, με κατακόκκινα μάγουλα από ντροπή.

Εννοείται πως με ειρωνεύεται η επιχειρηματίας, της εξηγώ, κοιτά το φόρεμα και λέει πως έγινε πολύ ωραίο! Κι έτσι με τον τρόπο της αρνείται να κάνει το οτιδήποτε. Της ζήτησα ευγενικά το τηλέφωνο των κεντρικών της εταιρίας κι έφυγα. Γύρισα σπίτι και σκεφτόμουν πόσο χαζή μπορεί να είμαι, πως δεν υποστήριξα την άποψη μου, το δίκαιο μου, γιατί μίκρυνα εκεί μπροστά της; Γιατί ζάρωσα; Σήκωσα το τηλέφωνο λοιπόν με άλλο αέρα, με τον αέρα του νικητή και μετά από 4 ημέρες απανωτά τηλέφωνα και συνεννοήσεις μου τηλεφώνησε η ίδια η επιχειρηματίας για να μου πει να περάσω από το κατάστημα της και να πάρω ότι θέλω. Βλέπεις; Πόσα πράγματα θα είχες κερδίσει αν απλά τα διεκδικούσες;

Συμβάν νούμερο 3 (τρίτο και καλύτερο):


via

Μετά το γάμο μου, την επόμενη μέρα βρίσκουμε επιτέλους το κουράγιο να ανοίξουμε τα δώρα και τα φακελάκια που μας είχαν χαρίσει. Τρία από αυτά λοιπόν ήταν άδεια! Χαχαχαχα ναι καλέ, δεν είναι αστείο, μας έδωσαν τρία άδεια φακελάκια. Προφανώς οι άνθρωποι δεν ήθελαν να έρθουν με άδεια χέρια οπότε σου λέει ας δώσω εγώ το φακελάκι μου, να έχουν να θυμούνται οι άνθρωποι και δεν βαριέσαι τι έχει μέσα... Α επίσης ένα από τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα ήταν πλαστό, συγκεκριμένα ένα κατοστάευρο κι όταν πήγαμε στην τράπεζα να καταθέσουμε κάποια από τα χρήματα αυτά παρολίγον να φώναζαν την αστυνομία :)

Μη μου πεις πως δεν σου έχει συμβεί κάτι τραγελαφικό;

Για πες μας να γελάσουμε κι εμείς!

Σχόλια

  1. καλα με τα άδεια φακελάκια έπαθα πλάκα! δεν το είχα ξανακούσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σε καλά, γέλασα με τα γραφόμενά σου και σε καταλαβαίνω γιατί έχω άντρα που μου θυμίζει τον Θοδωρή σου.Εδώ στο Τορόντο με τα φακελάκια συμβαίνουν συχνά και στις εκκλησίες, πάνε για προσκυνήματα παίρνουν λαμπάδες, κεριά, για ζωντανούς και πεθαμένους με άδεια φακελάκια.

    Και μια που συζητάμε για φακέλους θα γράψω ένα δικό μου περιστατικό. Μαζεύαμε χρήματα για γαμήλιο δώρο συναδέλφού μας κι εγώ χειριζόμουν την κάρτα με την συλλογή των χρημάτων. Ήρθε η σειρά του Μπιλ που το πήγαινε από αύριο σε αύριο και δεν μπορούσε πλέον να το αποφύγει λέγοντάς μου άφησε τον φάκελλο εδώ και θα στον επιστρέψω σε λίγο, κάνοντας λοιπόν θόρυβο με την κάρτα που υπέγραψε κι όλα, μου την δίνει πίσω. Ανοίγω να μετρήσω και έγινα μπαρούτι, όχι γιατί δεν έβαλε χρήμα μέσα αλλά μας έκλεψε κι από πάνω ένα δεκάρικο ο γύφτος. Και να πω ότι δεν έβγαζε λεφτά...Όμως δεν είχε φανταστεί ότι κράταγα λογαριασμό όταν την παρέδιδα σε άλλον για την δική μου προστασία και μόνο, αλλά δυστυχώς τους έχουμε παντού αναμεταξύ μας!

    Καλό καλοκαίρι και να περάσεις τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχ κουκουτσια! Πολυ γκουρμε σαλατα Γεωργια. Λοιπον το μονο που θυμαμαι τωρα (ατιμη ηλικια) ειχε πολυ γελιο. Οταν γεννησα την κορη μου μια νοσοκομα βγηκε και φωναξε το ονομα. Ο αντρας μου ειχε παει ομως να συμπληρωσει κατι χαρτια και πηγε στην νοσοκομα η αδερφη μου. Ρωταει η νοσοκομα "ο πατερας;" και πανω στη λαχταρα της να δει το μωρο λεει η αδερφη μου "εγω!!!!!". Καγκελο η νοσοκομα! "Εσεις;;;; εισαστε ο πατερας;;;;;;;" Ακομα κλαιω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωριατικη κουκουτσοσαλατα! Νεα μόδα. Απολαυστικη αναρτηση και απολαυστικα σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχλως δε μου έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό με τα φακελάκια που μας το είχες πει, με είχε κατακουφάνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου