Εκλογές 2014



Ανεβαίνω τις σκάλες στο κτίριο του 5ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών με ένα κρύο μπουκάλι νερό και το πρώτο που αισθάνομαι είναι αναμνήσεις από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Μνήμες, εικόνες κι αρώματα με ένα στυλό Bic κι ένα μικρό μπουκάλι νερό στο χέρι. Οι εκλογές είναι για μένα η ευκαιρία να ξεναγηθώ σε αυτόν τον χώρο που αγαπώ και λατρεύω. Θρανία, καρέκλες, ζωγραφιές στους τοίχους και συνθήματα.

Κάθε φορά που ψηφίζω συνειδητοποιώ τη δύναμη της δημοκρατίας, πως έχω στα χέρια μου τον έλεγχο, πως η ψήφος μου έχει αξία γιατί εγώ εσύ αυτός κι ο παραλλος θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο μας. Νομίζω πως αν όλοι έπαιρναν στα σοβαρά το δικαίωμα τους αυτό η ψήφος τους θα είχε άλλη βαρύτητα και σοβαρότητα. Δεν θα ψήφιζαν κάποιον λόγω συμφερόντων, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, λόγω της καταγωγής του, της θρησκείας του ή θα τον ακύρωναν επειδή έμαθαν κάτι spicy από την κοσμική ζωή του αλλά θα έψαχναν να μάθουν για τις γνώσεις του, το ήθος και τις αξίες που έχει στη ζωή του, τα έργα που ίσως είχε κάνει κάποτε.

Κι αφού έχεις καταλήξει ποιον θες για δήμαρχο για τον όποιο λόγο ήρθε η ώρα να βάλεις 4 σταυρούς. Το ψηφοδέλτιο φουλ σε δημοτικούς συμβούλους κι εσύ σταυρώνεις στην τύχη ή επειδή το επίθετο του τελειώνει σε ιδης ή σε ακης λόγω καταγωγής, στηρίζεις ένα κόμμα για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα, δεν έχεις ιδέα τι ιδεολογία έχει, το κάνεις απλά για να ξεσπάσεις ή να συνεχίζεις την οικογενειακή συνήθεια.

Η αποχή μεγάλη για ακόμη μια φορά, στην περιοχή μου αν δεν κάνω λάθος έφθασε το 40%. Πως αυτό μπορεί να είναι άποψη; Δεν σε νοιάζει στο καράβι που ταξιδευεις ποιος θα είναι καπετάνιος; Αν είναι μεθυσμένος, άυπνος, αν δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις, αν δεν αντέχει τα μποφόρ;

Ο φίλος μου ο Χ. πήγε να ψηφίσει κι έριξε λευκό στις δημοτικές. Όταν τελικά βγήκε για δήμαρχος ο Κ. θύμωσε κι έβριζε που δεν βγήκε ο Ν. 
Ο παραλογισμος στο μεγαλειο του.
Για την χρυση αυγή ως τρίτο κόμμα δεν θα σχολιάσω.

Σχόλια

  1. Αν δεν μαθουμε οτι η ψηφος μας ειναι σημαντική δεν εχουμε το δικαιωμα να διαμαρτυρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δυστυχως δεν ψηφισα διοτι εχω αφησει τα εκλογικα μου δικαιωματα στην Λαμια και τωρα ηταν δυσκολο να παω. Στεναχωρηθηκα που δεν ψηφισα και πηρα την απόφαση να τα φερω επιτελους στην Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου