Υπόθεση ύπνος!

and i miss you...

Όταν ήμουν μικρή το σπίτι μας είχε μόνο δύο δωμάτια. Το ένα ήταν η κρεβατοκάμαρα των γονιών μου και το άλλο ένα μικρό δωματιάκι που σε αυτό κοιμόταν η γιαγιά μου. Εγώ με τα άλλα τρία αδέρφια μου συν δυο οι γονείς μου σύνολο έξι άτομα κοιμόμασταν στο διπλό κρεβάτι τους. Φαντάζεσαι τι γινόταν έτσι; Ο ένας κοπάναγε τον άλλον... χέρια πόδια στην αυλή... το παπούτσι σου βρωμάει άλλαξε το!

Μετά μεγαλώνοντας φυσικά και δεν χωράγαμε στο κακόμοιρο το διπλό και γενικά δεν χωράγαμε ούτε στο σπίτι κι έτσι ο πατέρας μου έκανε μια επέκταση κι έφτιαξε άλλα δυο δωμάτια. Εντωμεταξύ είχε γεννηθεί κι ο άλλος μου αδερφός καθότι πέντε τα παιδιά της οικογένειας στο σύνολο. Το πρώτο δωμάτιο καταλαμβάνεται από τις δυο αδερφές μου και το δεύτερο από τον μεγάλο μου αδερφό. Μη φανταστείτε μικρά δωματιάκια και τα δυο. Έτσι μένω ξεροσφύρι εγώ κι ο μικρός αδερφός μου στο σαλόνι, κοινώς κοιμόμαστε στους καναπέδες κι αργότερα ο μπαμπάς μας αγοράζει μια κουκέτα, ναι ναι μέσα στο σαλόνι κι αυτή.

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου δεν είχαμε ύπνο νορμάλ καθώς το σαλόνι ως κέντρο διερχομένων δεν είχε την ησυχία του. Και τα χρόνια περνούσαν κι έφθασα να δίνω πανελλήνιες, με άλλα λόγια έφθασα δεκαοχτώ ετών κι ακόμη δεν είχα κοιμηθεί σαν άνθρωπος :) Αν έβαλα τα δυνατά μου για να περάσω στις εξετάσεις, σίγουρα ένας από τους λόγους ήταν να μείνω επιτέλους μόνη μου, να βρω ησυχία, να κοιμηθώ χωρίς να με ενοχλήσει κανείς κι ευτυχώς οι προσευχές μου εισακούστηκαν!

Πέρασα στην πανέμορφη και μαγική Θεσσαλονίκη, νοίκιασα ένα διαμέρισμα κι άρχισαν τα γλέντια... ανάμεσα σε ξενύχτια συνεχόμενων εξόδων σε μπουζούκια, clubs (δεν έμεινε μαγαζί παραπονεμένο) και ξενύχτια διαβάσματος έλιωνα στον ύπνο :) :) :)

via
Ώσπου τελείωσε κι αυτή η αγαπημένη περίοδος της ζωής μου, γύρισα στην Αθήνα και μετά από λίγα χρόνια παντρεύτηκα κι έγινα μαμάαααα. Μου τα λέγανε δεν μπορώ να πω, με είχαν προειδοποιήσει αλλά που να καταλάβω η δόλια κι άπειρη; Εντάξει είναι ζόρικα ψέματα δεν θα πω όμως ευτυχώς δεν διαρκεί για πάντα, μια φάση είναι κι αυτή που περνά. Που λες λοιπόν αρχικά ξυπνάς κάθε δυο ώρες περίπου ή μάλλον συγνώμη, ξανά. Όταν γίνεσαι μάνα, ειδικά για πρώτη φορά, έχεις τόσο άγχος για το μωράκι σου που δεν ροχαλίζεις στο δίλεπτο εφόσον έχεις κλείσει τα μάτια. Βασικά αν δεν κοιμηθεί το μωρό δεν μπορείς να κοιμηθείς. Μερικές φορές που κουβεντιάζω με φίλες (που δεν έχουν ακόμη παιδιά) στο τηλέφωνο το μεσημέρι ή το βράδυ και τους λέω πως νυστάζω ελεεινά απορούν.

-Τι κάνει τώρα ο μπέμπης;
-Κάθεται στο ριλάξ
-Γκρινιάζει;
-Όχι απλά κάθεται και χαζεύει
-Ε τότε πήγαινε κοιμίσου. Ξάπλα δίπλα του και κοιμίσου
-Μα είναι δυνατόν; Δεν γίνεται αυτό!

Αναρωτιούνται κι η αλήθεια είναι πως με έκαναν να σκεφτώ κι εγώ το εξής: Όλες οι μανάδες το ίδιο δεν κάνουν; Μπορεί να κοιμηθεί κάποια μαμά αν το παιδί της δεν κοιμάται; Έτσι είναι ρε παιδιά ή εγώ είμαι psycho; Λύστε μου την απορία!

Το πιο μαγικό από όλα, το πιο θεϊκό και το πιο θαυματουργό όμως το άφησα για το τέλος. Ενώ προ παιδιών έπεφταν βόμβες δίπλα μου και δεν ξύπναγα με τίποτα και για κανένα λόγο τώρα ένα γκιχ να κάνει το μωρό πετάγομαι σαν έχω καταπιεί ελατήριο κι όσο βαθιά κι αν δήθεν κοιμάμαι, σε όποιο όνειρο κι αν βρίσκομαι αν πει ο Παύλος μαμάαα-πρόσεξε όχι φωναχτά, απλά να πει μαμάαα από το άλλο δωμάτιο θα του απαντήσω σε δευτερόλεπτα. Δεν είναι μαγικό αυτό το χάρισμα που μας δόθηκε;

 Αντιθέτως ο μπαμπάς ροχαλίζει ανελέητα :)


Σχόλια

  1. Μαγικό δε λές τίποτα! Εγώ πριν κάνω τα παιδιά κοπανούσανε πόρτες και συναγερμοί και δεν έπαιρνα χαμπάρι! Οταν όμως έκανα το Θάνο, ξύπναγα και με την ανάσα του! Πρόσεξε όμως, μόνο για τα παιδιά! Όσο για τα υπόλοιπα... οι συναγερμοί συνεχίζουν να χτυπούν και τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται μόνο για τα παιδιά!!! Οταν φεύγει ο άντρας μου το πρωί απο το σπίτι δεν παίρνω χαμπάρι :)

      Διαγραφή
    2. Μικρη μου αφελης Γεωργια! πιστευεις εσυ οτι θα κοιμάσαι ηρεμη και χαλαρη οταν πανε φανταροι?? Τσατ θα κανουμε η μια στην αλλη πισω απο το φυλακιο και θα παραμονευουμε. Αργοτερα στα ξενύχτια, μετα που θα παντρευτουν κσι θα πεις "ωραια, εδω ειμαστε, μπορώ να ΚΟΙΜΗΘΏ"...βρισκεσαι στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ οπου θα γενναει η νυφη....και ξαφνικα ΟΛΑ ΞΑΝΑ ΑΠΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!!!! ωραιο???

      Διαγραφή
    3. χαχαχα φιλενάδα μη με φρικέρνεις!

      Διαγραφή
  2. Μπα...ομοιοπαθουσα. τωρα ειδικα που δεν κοιμαμαι πανω απο 4-5 ωρες την ημερα/νυχτα, εδω και 15 μερες νιωθω οτι θα επρεπε να εχω ενα μετάλλιο πλατινένιο (ως ολυμπιονίκης) για το οτι αντέχω με δυο παιδια με ιωση, αυπνη με ιωση, αντρα με ιωση, 10ωρη δουλεια εδω και 15 μερες (το ειπα;) υπομονη Γεωργια!!!! Υπνος ξανα οταν.... εμ... σε μια επομενη ζωη;;;; κλαψ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρέμησε.. δεν είσαι psycho, δεν γίνεται να κοιμηθείς και το μωρό να είναι ξύπνιο.
    Καμμιά μάνα δεν θα το έκανε..
    Όσο για τους άντρες.. ο δικός μου παραδέχεται πως αν τα παιδιά όσο ήσαν μωρά τρεφόντουσαν από εκείνον.. θα είχαν πεθάνει από ασιτία..
    δεν ακούει ΤΙΠΟΤΑ όταν κοιμάται, πόσο μάλλον το κλάμα ενός μωρού :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντρες...πεταμένα λεφτά, ε εντάξει οι γιοι μας εξαιρούνται!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/14, 3:01 μ.μ.

    Το καλύτερο κομμάτι είναι τα ξενύχτια στη Θεσσαλονίκη ειδικά όταν είχαμε από τους δικούς μας σχόλια του τύπου:"Καλά αφού μέρα νύχτα είστε έξω γιατί νοικιάζουμε σπίτι???" Κράτα γερά roomy και μάζεψε εμπειρίες για να βοηθήσεις τις εν δυνάμει μητέρες -φίλες σου όταν θα έρθει η δική τους σειρά!!! Keep walking!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για να βάζουμε κάπου τα πράγματα μας ντε! Τόσα ρούχα και παπούτσια τι θα μπορούσαν να είχαν απογίνει; Συγκάτοικε βάλε μπρος τώρα που γυρνάει... σαγαπώ το ξέρεις ε;

      Διαγραφή
  5. Στο θέμα "μαμά και ύπνος" δεν έχω άποψη, αλλά ειλικρινά, με έπιασα να γελάω με τον "πόνο" σου και κυρίως με το... ροχαλητό του μπαμπά!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, κορίτσι μου!!!
    Να είσαι καλά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έκανα να γελάσεις ε; Ε τότε άκου κι αυτό: Ξέρεις τι είπε μια φορά ο γιος μου όταν ξύπνησε μέσα στα άγρια χαράματα; "Μπαμπάααα κλείσε την ηλεκτρική σκούπα επιτέλους, με ενοχλεί!!!" Ναι καλά κατάλαβες, ο γιος μου μπέρδεψε το ροχαλητό του με το θόρυβο που κάνει η ηλεκτρική μας :)

      Διαγραφή
    2. axaxaxa!!!
      H αϋπνία σου πάει πολύ τελικά!!
      (Βέβαια, τώρα που είμαι έξω από το χορό....! μια χαρά γελάω! όταν μου συμβεί κι εμένα, θα ζήσουμε... μεγάλες στιγμές!!!)
      Καλό Σαββατοκύριακοοοοοο!
      ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
  6. Είναι μεγάλη, τεράστια θα έλεγα αδικία να κοιμούνται ετσι οι μπαμπάδες..... Είτε ειναι ο θηλασμος, είτε τα δόντια, είτε ετσι γιατι του ήρθε του μπόμπιρα εμεις ξαγρυπναμε και οι μπαμπάδες ροχαλίζουν! Άντε ρε παιδι μου, Κοιμησου! Αλλά μην ροχαλιζεις κ απο πάνω!
    Πάντως ούτε κ εγω μπορω να κοιμηθώ αν δεν κοιμάται το μωρό. Δεν κλείνει το μάτι με τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε μανούλα! χαλάλι όλα έτσι;
    Ειλικρινά σε ζηλεύω με την καλή έννοια! Ας έχανα κι εγώ τον ύπνο μου!
    Αλλά η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως θέλουμε!
    Απόλαυσε τα ξενύχτια σου . Πάει μαζί με άλλα κέρδη παρέα!
    Η φωτό άπαιχτη!
    Φιλάκια πολλά Γεωργία μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ βρε Γιωργίτσα μου πόσο δίκιο έχεις. Αυτός ο ύπνος. Μεγαλη υπόθεση αν είσαι μαμά. Και μου το λέγε ο μπαμπάκας μου όταν ήμουν μικρή και ήθελα να ξενυχτήσω βλέποντας μια καλή ταινία μαζί του στην τι-βι "κοιμήσου τώρα, θα ρθει μια εποχή που θα τον ζητάς τον ύπνο". Δεν τον άκουγα όμως!!!
    Φυσικά έχεις δίκιο. Γίνεται να κοιμάσαι και τα παιδιά να είναι ξύπνια; Ίσως αφού κλείσουν τα 18:)))) χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/3/14, 11:05 μ.μ.

    Σώπα ρε συ, είναι δυνατόν να κοιμάσαι με το μωρό ξύπνιο; Κι αν στραβοκαταπιεί, που λέει ο λόγος; Απολύτως φυσιολογικό το βρίσκω! Υπάρχει και πιο σάικο κατάσταση. Να κοιμάσαι, και να ξυπνάς με ξυπνητήρι για να πας να τα σκεπάσεις... Μέχρι που σκέφτηκα να τους ξαναφασκιώσω τους δικούς μου μπας και μείνουν σκεπασμένοι! Παλιά ήλπιζα ότι θα κοιμηθώ όταν μεγαλώσουν και μείνουν μόνοι τους, αλλά επειδή με ξέρω, είμαι ικανή να μένω ξύπνια περιμένοντας να γυρίσουν από έξοδο για να ησυχάσω! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με μωρο ξυπνιο δεν κοιμασαι κ μαλιστα μεσα σε ριλαξ! Εκτος αν ειναι βρεφακι κ τπ βαλεις στην κουνια κ λαγοκοιμηθεις. Γενικα οταν εκανα τα παιδια μου που εχουν μικρη διαφορα ειχα να κπιμηθω συνεχωμενα αρκετα χρονια....τωρα που ειναι 5 κ 7 σπανια ξυπνανε. Αλλά σιγουρα με το τσακ ειμαι διπλα τους.
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ όλες οι μαμάδες ίδιες είμαστε.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημερα κοριτσι....δεν βλεπω σχολιο για ψηφιακες γειτονιες...δεν θα πας???το αγορι κοιμαται η οχι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βόμβες να πέφτουν δίπλα μου δεν ακούω τίποτα...
    ένα κιχ να κάνει η Δώρα έχω πεταχτεί σαν ελατήριο!
    Αχ..αχ.. είναι όντως μαγικό αυτό το χάρισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι..... εντελως ετσι !!!!!

    Φυσικα και δεν κοιμασαι αν δεν κοιμάται!
    Φυσικα και δεν κοιμασαι (στην ουσια) κι ακομη κι αν κοιμαται, αφου θα ξυπνησει ξανα ενδιαμεσα ποσες φορες...! Εχω να κοιμηθω σερί 13 μηνες, αλλα ειναι και οι πιο ομορφοι 13 μηνες στη ζωη μου...! Ετσι ειναι, οπως το ειπες, χαρισμα μας δοθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου