Βλαμμένη με τους γιους μου


Ναι, ναι,  έχω γίνει μια απο αυτές σας λέω. Καλέ ναι γελάω μόνη μου όλη μέρα κι ονειρεύομαι. Μπορεί να μας έκοψαν τα πάντα αυτό όμως δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας το πάρουν.

Καταρχάς λιώνω για το μωρό μου! Λιώνω όμως...δεν παει να με ξενυχτάει κάθε βράδυ, δεν πάει να θέλει όλο αγκαλιές και να δεις που θα κάνω μπράτσα όπου να ναι, δεν πάει να κάνει κάθε τρεις και λίγο την ανάγκη του κι εγώ να είμαι συνέχεια πάνω απο την αλλαξιέρα! Βρε δεν πτοούμαι σας λέω!


Ειλικρινά έλεγα πάλι τα ίδια θα περάσω; Πάλι πιπίλες, μπιμπερό μπλα μπλα μπλα; Κι όμως δεν βαρυγκομάω καθόλου και τελικά το δεύτερο παιδί το μεγαλώνεις με μεγαλύτερη ευκολία, λιγότερο άγχος, κάνεις καποια πράγματα μηχανικά κι ο χρόνος περνά πιο γρήγορα, τόσο που ο μικρός μου σήμερα γίνεται 1 μηνός και λέω καλέ χθες δεν γέννησα; Πότε πέρασε ένας μήνας;



Κι ονειρεύομαι συνέχεια κι απολαμβάνω πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ψάχνω απο τώρα που θα πάμε διακοπές κι όταν με βλέπει ο Θοδωρής κουνά το κεφάλι και μουρμουρίζει "παει τρελάθηκες εσυ, βρε γυναικα δεν εχουμε λεφτα μην ψαχνεις τσαμπα..." βρε ο κοσμος να χαλασει εγω διακοπες θα παω φετος κι ας μενω και σε σκηνή. Μα ειναι δυνατον να χασω τα μπουσουληματα του μικρου στην αμμο; Ειναι δυνατον να μην κρατησω την υποσχεση που ειχα δωσει στον Παυλο; Το αγόρι μου αυτες τις λιγες φορες που πηγαμε για μπανιο το καλοκαιρι που μας περασε όλη την ωρα με παρακινουσε να μπω στη θαλασσα, να παιξω μαζι του, να κανουμε βουτιες, να ψαρεψουμε, να μαζεψουμε κοχυλια, να δουμε με τις μασκες το βυθό, να πιάσουμε με την απόχη του φύκια....κι εγώ καθόμουν σε μια καρέκλα κάτω απο την ομπρέλα και μυξόκλαιγα αφενός γιατί δεν μπορούσα να ανταποκριθώ κι αφετέρου γιατί ζούσα ένα δράμα, γιατί είχα στην κοιλιά μου ένα μωρό που δεν ήξερα ακόμη αν θα γεννήσω.

Μωρε τι μας λες; Εγω διακοπές θα πάω με τα παιδιά μου για να χαρούμε τη θάλασσα, να δημιουργήσουμε κι άλλες αναμνήσεις, να βγάλουμε φωτογραφίες το πρώτο καλοκαίρι του Άγγελου που μας έδωσε ξανά ζωή, λέγε ότι θες εσύ! Το έχω ανάγκη όσο τίποτα και ήδη σκέφτομαι μέχρι και τι θα βάλω στην βαλίτσα μου, τι θα έχει το πορτ παγκάζ, απο τα μπρατσάκια σας, τα κουβαδάκια σας κι όλα τα σχετικά μέχρι το ψυγειάκι μας που θα περιέχει γιαουρτάκια και δροσερά φρούτα!

Επίσης μετά απο τόση έλλειψη λόγω εμετών στην εγκυμοσύνη ονειρεύομαι τη στιγμή που θα ρθει το καλοκαιράκι και θα μπορώ να πίνω παγωμένους χυμούς, κρύα λεμονίτα και τσάι ροδάκινο. Σκέφτομαι πως θα μένουμε μέχρι αργά το βραδάκι στο μπαλκόνι μας. Ο Άγγελος θα κάθεται στην κόκκινη κούνια που είχαμε αγοράσει στον πρωτότοκο κι εγώ με τον Παύλο θα παίζουμε επιτραπέζια πίνοντας γρανιτα ή τρώγοντας παγωμένο καρπούζι (κάτι που δεν μπορούσα να φάω ούσα έγκυος λόγω εμετών)! Ο Θοδωρής δεν είναι στο πλάνο ε; Κάπου εκεί θα κάθεται κι αυτός, πολύ πιθανό να κουνάει τον Άγγελο και μετά θα παίζουμε χαρτιά ή θα ζωγραφίζουμε με νερομπογιές και στο τέλος θα ανοίγουμε τη βρύση και θα πλένουμε το μπαλκόνι με το λάστιχο. Πω πω δροσιάααα....και θα φοράμε σορτσάκια και σαγιονάρα ή μάλλον καλύτερα θα είμαστε ξυπόλητοι και θα τρώμε παγωτό μέχρι σκασμού και θα γελάμε δυνατά, θα μας ακούσει όλη η γειτονιά.

Θέλω να ζήσουμε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές, θέλω να τα ξεχάσω όλα, θέλω να νιώσω με όλη την ένταση, με όλο το μούδιασμα στο κορμί μου αυτό το καλοκαίρι, τον ζεστό λαμπερό ήλιο, τον μπλε καταγάλανο ουρανό και την θάλασσα που κυματίζει, λέγε οτι θες εσύ....

Σχόλια

  1. Για αυτό σε πάω... για αυτό μ΄αρέσεις... γιατί είσαι :''λέγε ότι θες εσύ..''' Μπράβο Γεωργία μου - και να είσαι σίγουρη ότι θα το πετύχεις! Σε φιλώ, καλή εβδομάδα να έχεις - να χαίρεσαι τους γιούς σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα! Οχι θα κάτσω να σκάσω; Αφου στο τέλος θα γίνει αυτό που θα πούμε εμείς, ετσι δεν ειναι;

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι που αυτό που αναζητάς είναι απλές ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές... Εύχομαι το καλοκαίρι σου να είναι ακόμα πιο χαρούμενο και ξέγνοιαστο απ'όσο το περιμένεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, μακάρι, μακάρι! Σε ευχαριστώ κι ανταποδίδω.

      Διαγραφή
  3. «Α,α,α, κρουαζιέρα θα σε πάω...α,α,α,α γιατί σε νοιάζομαι και σ΄αγαπάω!» Έτσι Γεωργία! Μπράβο σου! Να χαίρεσαι τους γιούς σου και μην σταματήσεις να ονειρεύεσαι!
    Υ.Γ. Άγγελο τον ονόμασες το γιόκα σου; Σαν τον δικό μου τον μονάκριβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον ονομάσω Φλώρα μου τον Ιούνιο που θα βαπτιστεί. Ωραίο όνομα, να τον χαίρεσαι, πάντα υγεία

      Διαγραφή
  4. Χα! Καλύτερη ιδέα για διακοπές δεν θα μπορούσες να δώσεις. Επίσης...να σου πω και κάτι? Εγώ με τον άντρα μου δεν έχουμε πάει πουθενά (!) χωρίς τα παιδιά μας. Δεν έχουμε φωτογραφίες να βλέπουμε από διακοπές με τους δύο μας. Γνωριστήκαμε μέσα στην κριση, μετά ήρθε το πρώτο παιδί, και τώρα έχουμε τον μπεμπακο μας. Οπότε όπου πάμε είμαστε πακέτο. Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, ακόμα και στο μπαλκόνι. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω πως το να πας διακοπες οικογενειακως ειναι το κάτι άλλο! Ομως προσπαθησε να πας εστω κι ενα διημερο με τον αντρούλη σου Μαρία μου, τώρα που είστε νέοι, να βγείτε έξω και το βράδυ για ένα ποτό, να κάνεις ηλιοθεραπεία με την άνεση σου, να λύσεις σταυρόλεξα με την ησυχία σου. Το καθένα έχει τη χάρη του :)

      Διαγραφή
  5. Και καλά κάνεις και τα ονειρεύεσαι για να τα κάνεις κιόλας! Έτσι ξεκινάνε όλα από τα όνειρα μας! Δώσε φιλιά στα τζιτζίκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείται και θα πάτε διακοπές! Και θα περάσετε και τέλεια! Το ξέρω γιατι είμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρεις και θα βρείς τρόπο! Άλλωστε δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.... Αυτό βέβαια πρέπει να το θυμίζω και στον εαυτό μου που και που...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα το συνθημα ειναι ενα: "ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ"

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Γιωργίτσα μου που ονειρεύεσαι!!!! Θα γίνει πραγματικότητα γιατί το θέλεις πολύ!! Είμαι σίγουρη. Ξεκίνα να πακετάρεις. Το καλοκαίρι πλησιάζει:)
    Και φυσικά συμφωνώ στο οτι έχεις πολύ τρέξιμο στο δεύτερο παιδί αλλά όντως εχεις μεγαλύτερη άνεση ως μαμά, είσαι πιο κουλ με τις αποστειρώσεις και γενικά "το χεις" βρε παιδί μου το θέμα. Δεν είσαι πρωτάρα!!! Χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινα να πακετάρεις; Εσυ εισαι πιο τρελή απο μένα :) Δημητρουλα αγορασαμε κουμπαρα τα Χριστουγεννα κι απο τοτε ρίχνουμε τον οβολον μας, ε μεχρι το καλοκαιρι δεν μπορει, ούτε ενα ΣΚ δεν θα μαζέψουμε;

      Διαγραφή
  8. Αχου.. Πως τα περιγράφεις έτσι? Ακόμα και το πλύσιμο της βεράντας που το μισώ, το ζήλεψα... Σε παρακαλώ πάρε με και μένα σε αυτή τη βεράντα. Ζωγραφίζω άθλια αλλά παίζω μπιρίμπα, θανάση, ξερή και ό,τι άλλο παιχνίδι με τράπουλα θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα εισαι τρέλα χριστινάκι, μου φτιάχνεις τη διάθεση με οτιδηποτε διαβασω απο τα χερακια σου!

      Διαγραφή
  9. Να άλλο ένα κοινό που έχουμε εμείς οι δύο! Γιατί αγαπάμε το καλοκαίρι, και γιατί...... δεν πάει να καίγεται ο κόσμος, εμείς κάνουμε σχέδια! Και ναι, θα έρθει το καλοκαίρι και εμείς περάσουμε καλά, ο κόσμος να χαλάσει !!! Μα είναι δυνατό να μην περάσετε τέλεια το πρώτο καλοκαίρι του Άγγελου; Αυτό από μόνο του είναι ένας .... παράγοντας τελειότητας!!!!!!!!!!!!!
    (Μου άρεσε το "κάπου εκεί θα είναι και ο Θοδωρής!!!!").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράγοντας τελειότητας δεν λες τίποτα!!! Καλοκαίρι για πάντα νεραιδούλα μου, βουτιές, παγωτό κι άγιος ο θεός

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος24/2/14, 2:07 μ.μ.

    Στην Ελλάδα του 2014 όλοι μας ζούμε πολύ δυσκολα.Παψαμε να είμαστε αισιόδοξοι και να ονειρευόμαστε..Χαίρομαιννα βλέπω ανθρώπους σαν κ εσένα.Μην αλλάξεις πότε.Εύχομαι να περάσεις ένα πολύ πολύ ομορφουλικο καλοκαιρακι τόσο γλυκό όσο και οι άντρες σου!!!!!!!!!Μαρία Ζαπουνιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου τρελό χαίρομαι που κατάφερες τελικά να στείλεις το σχόλιο σου :)

      Διαγραφή
  11. Διαβάζοντας τον τίτλο χαμογέλασα και είπα κατευθείαν "¨δικιά μου είσαι εσύ"! Διαβάζοντας στην συνέχεια την ανάρτηση, το χαμόγελο έγινε ακόμα πιο πλατύ στα χείλη! Και με παρέσυρες κι εμένα να σκέφτομαι τις διακοπές που δεν πήγαμε πέρισυ που η Δώρα ήταν μωρό, αλλά θα πάμε φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλοκαίρι έφερες Γιωργίτσα! Χαχα! Άντε καλό καλοκαίρι να έχουμε και είμαι σίγουρη πως με τέτοια διάθεση θα κάνετε σούπερ διακοπές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/2/14, 9:32 μ.μ.

    Τέτοια διαβάζω και χαίρομαι!!! Κι εγώ ως αγορομάνα μια βλακεία στο μάτι την έχω... Και μπράβο σου που περιμένεις τις διακοπές, γιατί δεν χρειάζονται για τα πάντα λεφτά. Εμείς πέρυσι κάναμε διακοπές στην αυλή και το μπαλκόνι, και μπάνιο τσαλαβουτώντας στα νερά απ' το λάστιχο. Όρεξη να 'χεις να χαρείς και να διασκεδάσεις κι όλα γίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχομαι να ζήσεις φετος το πιο όμορφο ή μάλλον ένα από τα πιο όμορφα καλοκαίρια της ζωής σου Γεωργίτσα μου!!! Να είναι μαγικό, χαρούμενο, αισιόδοξο!! πολλα πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελπιδάκι μου, μακάρι, μακάρι, μακάρι ! Κι εσύ να περάσεις αξέχαστες μοναδικές στιγμές με το Νικόλα σου και να γάζεις αυτές τις τέλειες φωτογραφίες που με τρελαίνουν.

      Διαγραφή
  15. Στο εύχομαι ολόψυχα Γεωργία μου!
    Ανθρώπινα όσα εξέφρασες!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γεωργια μου εχω μερες που διαβασα την αναρτηση σου αλλα τωρα θα σου απαντησω και εγω με τη σειρα μου.να πας διακοπες και να περασεις χιλιες φορες πιο ομορφα απο οτι φανταζεσαι...να ξεκουραστεις,να χαλαρωνεις και να καμαρωνεις τους ανδρες της ζωης σου..στο ευχομαι μεσα απο καρδιας..την καλημερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ χαρά μου, έχουμε καιρό να τα πούμε..πως ειναι η κόρη σου ή κούκλα;

      Διαγραφή
    2. καλη σαρακοστη κοριτσακι μου γλυκο...χαιρομαι που βλεπω αναρτησεις και για αυτο δεν σου εστειλα εμαιλ...καλα ειναι και το μπουμπουκακι μου....ευχομαι να γινεσαι καθε μερα ακομα πιο(βλαμμενη) με τους γιους σου!!!!αν ξεπεταχτει ο μικρος περιμενω να παμε βολτα...σε φιλω

      Διαγραφή
  17. Χαίρομαι ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ πολύ για σένα και γι αυτό που τώρα ζεις! και διακοπές και παιχνίδια και μπρατσάκια και κουβαδάκια και από όλα! όλα να τα ζήσεις στο έπακρο! σε βασάνισε η εγκυμοσύνη αυτή και σε νιώθω απόλυτα αλλά σου δώσε τόση ζωή αυτή η γέννα και είναι τόσο μεγάλη η αξία αυτής της ζωής που έφερες στον κόσμο όταν όλοι ήταν αντίθετοι που όλα αξίζει να τα κάνεις και να τα ζεις με χαρά και αγαλλίαση πλεον! Φιλιά στους κούκλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τς! Τς! Τς! Γερνάω!
    Είδα σχόλιό σου και λέω: "Α, τί ωραία! Νέο blog! Πάω για επίσκεψη"!
    Έρχομαι εδώ, -μου φάνηκε γνωστό το όνομα, αλλά δεν έδωσα βάση!- και πάω να κάνω εγγραφή στους αναγνώστες! Σοκ! Μεγάλο σοκ! Ήμουν ήδη μέλος!!!
    Πωπω! Ντροπή! Και εννοείται πως ευθύνομαι εγώ επειδή προφανώς είχα ξεχάσει να σε προσθέσω στη λίστα με τα ιστολόγια που ακολουθώ! Να ξέρεις: Τώρα το διόρθωσα και δεν θα γλυτώσεις από εμένα!!! (Απειλή!)
    Λοιπόν? Αυτό το παγωτάκι μέχρι σκασμού που γράφεις στην ανάρτηση... θα το φάμε??!!!
    ;-)
    Φιλιά πολλά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου