Γενετική


Ναι εντάξει είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το μωρό φαινοτυπικά είναι καλά. Είναι μία σημαντική αρχή για το ξεκίνημα της ζωής του και είναι μια νίκη τουλάχιστον όσον αφορά τα πρώτα αναφερθέντα συμπτώματα που αφορούσαν δυσμορφίες και πιθανά χειρουργεία λόγου της έλλειψης κάποιων χρωμοσωμάτων. Στις 4 μέρες που έμεινα στο μαιευτήριο τον εξέτασαν 5 παιδίατροι, ένας παιδοουρολόγος κι ένας παιδοχειρουργός κι όλοι μας είπαν, εκτός από τον χειρουργό, πως κατά 99% το παιδί δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο τελευταίος με σουφρωμένα φρύδια μας ανέφερε: "Μην καθησυχάζεστε, παρακολουθήστε το, ψάξτε το"

Φυσικά υπήρχαν κι άλλα θέματα που έπρεπε να ερευνήσουμε όπως για παράδειγμα την σωστή ανάπτυξη του, τις ορμόνες του, αιματολογικά χαρακτηριστικά, τα όργανα του... μέχρι τότε ξέρω πως δεν θα ηρεμήσουμε. Ο μικρός όμως είναι μαχητής, δεν το λέω μόνο εγώ, άσε που φαίνεται δηλαδή! 

Επισκεπτόμαστε τη γενετίστρια μας στο παίδων, η καλύτερη στο είδος της. Με το που μας αντικρίζει θαρρείς και τα μάτια της λαμπυρίζουν, γελούν, σαν να μας συγχαίρουν που γεννήθηκε αυτό το παιδί. Ήταν η μόνη αισιόδοξη, η μόνη που με τον τρόπο της, χωρίς να το πει άμεσα, μας έλεγε κρατήστε το, μη φοβάστε κι η χαρά της φάνηκε στα μάτια της απόλυτα. Τον εξετάζει και τον βρίσκει άψογο! Κοιτάζει τον μπαμπά Θοδωρή, ο οποίος δεν έχει βγάλει άχνα τόση ώρα παρά μόνο παρατηρεί, και του λέει πειραχτικά: " Μπαμπά κάνει μπαμ ότι έχεις αδυναμία σε αυτό το παιδί, πρόσεχε μη το καταλάβει ο Παύλος! " 
Μερικές φορές δεν χρειάζεται να μιλάς, μιλούν τα μάτια...

Μας κλείνει ραντεβού για τον επόμενο μήνα και μας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το σχεδιάγραμμα των εξετάσεων ήρεμα και ψύχραιμα. Μας χαιρετά και τότε ήταν η στιγμή που άνοιξε η πόρτα και συγκλονίστηκα. Ο χώρος αναμονής ήδη είχε γεμίσει κόσμο από γονείς με παιδιά. Παιδιά με παραπάνω δάχτυλα, με ενωμένα δάχτυλα, με διάφορα και σπάνια σύνδρομα που ούτε τα ονόματα τους δεν θυμάμαι, με περίεργα κεφάλια, με περίεργα μάτια. Ω θεέ μου, ήταν κάπως τρομακτικό, κάπως απότομο, κάπως παρηγορητικό, λίγο από όλα δεν ξέρω τι ακριβώς ένιωσα πάντως γέμισα συναισθήματα όλων των ειδών. Νιώθω να πνίγομαι, κρατιέμαι μην κλάψω, κοιτάζω το Θοδωρή να πάρω δύναμη μα βουρκωμένος είναι κι αυτός. Αφήνουμε τα δάκρυα μας να κυλήσουν κι εγώ νιώθω την ανάγκη έχοντας αγκαλιά το πανέμορφο μωρό μου να γονατίσω εκεί μπροστά και να προσευχηθώ απόλυτα, να ευχαριστήσω ολοκληρωτικά  εσένα Θεέ μου που μου τον χάρισες. 


Στάθηκα τυχερή μέσα στην ατυχία μου... 
Να ελπίζετε φίλοι μου, να ρισκάρετε, να μην φοβάστε!

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που μας δείχνετε, για τα υποστηρικτικά σας λόγια και τις ευχές σας, μας δίνετε απίστευτο κουράγιο, ας είναι καλά όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σχόλια

  1. κούκλος είναι Γιωργία μου!!! φτου φτου φτου!! να είναι γερός και χαρούμενος!! Γιατί τυχερός είναι ήδη!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία μου δε ξέρεις πόσο χαίρομαι!! Μπράβο σας , και περισσότερο μπράβο σου, που επέμενες τόσο! Δε σου το κρύβω ότι εγώ μάλλον δε θα ήμουν τόσο δυνατή...Θυμάμαι ακόμα εκείνη την αναρτηση σου που μας έλεγες για όλα τα άσχημα ενδεχόμενα!

    Ολα καλά να πάνε!!! Το ότι είναι κουκλος νομίζω ότι είναι πασιφανές... Να σας ζήσει και να είναι πάντα γερός και τυχερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε διάβασα χαμογελώντας...ήξερες καλύτερα από τον καθένα....είναι πολύ τυχερό αυτό το παιδί!!
    Να είναι πάντα γερό!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/14, 3:12 μ.μ.

    Georgia sas eyxomai oti kalytero gia to paidi.kai ithela na po pos oles mamades eimaste alla esy gia Mena eisai Ηρωίδα mana pou to riskares kai vgikes kai nikimeni.ena megalo ΜΠΡΑΒΟ. kiki mavidou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω με την φίλη μου,ειλικρινά είμαι πολύ περήφανη για σένα. να σας ζήσει ο άγγελος σας και να είναι πάντα γερός κ δυνατός.Σας αξίζει η ευτυχία.

      Διαγραφή
  5. Καλέ τι ζουζούνι είναι αυτό!!!! Μαναράκι τρελο!!!
    Έτσι καλά να είναι όλα από δω και πέρα!!
    Πολλές πολλές πολλές ευχές!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ζήσει Γεωργία! Χαίρομαι πολύ που όλα εξελίσσονται καλά. Πάντα χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/2/14, 5:39 μ.μ.

    Να κυλήσουν όλα πανέμορφα για αυτό το μωράκι και για όλη την οικογένειά σου Γεωργία μου. Όπως κι αν έρχονται τα πράγματα στη ζωή σας, να είστε δυνατοί και ευγνώμονες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας ζήσει και να είναι γερό αυτό το κουκλί.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγάπη μου!!!Είναι κούκλος ο μικρός σας άνθρωπος. Τόσο τυχερός. Τόσο απίστευτα τυχερός που είστε η μαμά κι ο μπαμπάς του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/2/14, 2:16 π.μ.

    Έχεις δίκιο Γεωργία, είναι πανέμορφο το μωρό σου, και δεν το βλέπουν μόνο τα μάτια της μαμάς του έτσι... Πολλές χαρές σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με συγκίνησες Γεωργία μου! Ένα κουκλάκι είναι και σας εύχομαι να είναι και αυτό και εσείς πάντα γεροί και ευτυχισμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουκλα μου σου ευχομαι ακομα μια φορα να ειναι ολα καλα και να καμαρωνετε το κουκλι σαs. Να ευχηθω ομωs και στιs μανουλεs που ανεφερεs ο Θεοs να τουs δινει δυναμη και αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/2/14, 9:09 π.μ.

    Γιωργία μου, να σας ζήσει το μωρακι..Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά.η επιστημη μπορεί να σωπασει για λίγο και να υποκλιθεί στον Θεό. Πάντα λέω όταν ακούω για πράγματα που θα συμβούν :πότε μην είσαι σίγουρος γιατί ο Θεός μπορεί να αλλάξει τα πάντα, γιατι ο Θεός θα αποφασίσει στο τέλος. Η ξαδέρφη σου Ειρήνη Τ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαρουλα8/2/14, 9:35 π.μ.

    υποκλινομαι στη δυναμη σου...να χαιρεστε αυτό το απιθανο μουτρακι και να ξεπερνιουνται γρηγορα ότι προβλήματα και να υπαρχουν,,,τι να πω περα από το να είναι καλοτυχος και εσεις παντα δυνατοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεωργία μου η απόφαση που πήρατε ήταν μια απόφαση που μόνο πολύ στοργικοί γονείς είναι σε θέση να πάρουν. Ευλογημένοι να είστε πάντα, όπως είστε. Φιλιά σας πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μας συγκινείτε απίστευτα όλοι...ευχαριστούμε ολόψυχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά είναι κούκλος!!!Λιωνω η αγορομάνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου