Μου τη σπας!


Ξέρεις μικρούλη, γλυκό μου πλάσμα, είσαι ό άνθρωπος που έχω αγαπήσει περισσότερο σε αυτή τη ζωή (όχι μόνο γιατί είσαι παιδί μου αλλά γιατί εισαι πανέξυπνος, κούκλος κι ευαίσθητος) μα μάλλον ήρθε η ώρα να γράψω κι αυτά που μου τη δίνουν σε σένα. Κι όταν μεγαλώσεις άλλο λίγο και μάθεις να γράφεις και να σκέφτεσαι συγκροτημένα θα σε βάλω να το διαβάσεις και να αφήσεις το δικό σου σχόλιο σε αυτό το post. Γράψε ότι θες, ότι σου τη δίνει και σε μένα, αντέχω η δόλια μάνα...

Να, είναι εκείνες οι στιγμές που θες "πολύ". Δεν ξέρω γιατί κι ούτε μπορώ να καταλάβω, θες πολύ από όλα. Διπλή δόση οδοντόκρεμας τόση που δε χωρά η βούρτσα, το ποτήρι να ξεχειλίζει κι εσύ να λες χωρά κι άλλο, 1/2 πακέτο μακαρόνια πένες σε ένα τόσο δα μικρό πιατάκι. Ενώ παίζει το astro boy εσύ έχεις βάλει άλλα πέντε dvd πάνω στο home cinema έτσι για να παίρνουν σειρά, τρία είδη κολατσιού στην τσάντα που φυσικά φέρνεις πίσω. Νομίζεις πως μπορείς να χωρέσεις στην αγκαλιά σου τον Τόμας, τον Μακουίν, το νάνι σου, το χυμό βύσσινο κι ένα μπολάκι ποπ κορν! Ήμαρτον..

Τα βράδια πριν κοιμηθούμε μου ζητάς να σου διαβάσω παραμύθι. Μέχρι εδώ λογικό. Το παράλογο είναι πως ζητάς κάθε φορά μεγαλύτερο νούμερο κι αν δεν στα διαβάσω τσιτώνεις κι εκεί είναι που δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα. Σήμερα δύο, αύριο τρία μέχρι και πέντε μου έχεις ζητήσει και μας πιάνουν τα ξημερώματα... Όιμε!

Και παρότι αγόρι, έχεις ήδη ξεκινήσει προπολού να διαλέγεις μόνος σου τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φορέσεις. Όχι τόσο στο συνδυασμό αλλά κυρίως στα υφάσματα! Βέβαια και στα χρώματα έχεις ένα μικρό κολληματάκι. Για παράδειγμα δεν φόρεσες ποτέ το λευκό αντιανεμικό myrphy & nye που σου είχα αγοράσει και κρέμεται ακόμη ολοκαίνουριο στην κρεμάστρα. Δεν γουστάρεις και πολύ τα λευκά κι ειδικά τα μωβ, είναι για κορίτσια λες. Για παπούτσια μην το συζητήσω...

Για τα παιχνίδια σου τι να πω... Που δεν μαζεύεις τίποτα αγόρι μου κι εγώ η φουκαριάρα τρέχω ολημερίς απο πίσω σου. Πόσες φορές σου έχω πει πως θα τα πετάξω, πόσες φορές τα πήγα στην αποθήκη, τίποτα εσύ χαμπάρι δεν παίρνεις. Μπορείς μέσα σε 1 λεπτό να κατεβάσεις όλη τη βιβλιοθήκη κάτω και φυσικά ότι και να σου δώσω να φας στον καναπέ θα το ρίξεις κάτω. Καρατσεκαρισμένο! Μπολάκι με ποπ κορν, φουντούκια και αμύγδαλα θα τα φάνε σίγουρα τα μισά τα πλακάκια....

Είσαι τρομερά ανυπόμονος, μπορεί δηλαδή να μου πεις μαμά βάλε μου νερό κι ενώ βλέπεις πως είμαι στη βρύση με το ποτήρι λες συνέχεια διψάω, ίσα με 10 φορές έτσι μάλλον για να μου σπάσεις τα νεύρα κι όντως το καταφέρνεις.

Εννοείται πως δεν κοιμάσαι στο κρεβάτι σου. Ναι αυτό το "μικρό" όπως αποκαλείς κι εγώ αναγκάζομαι να τρώω κλοτσιές και να βήχεις μέσα στη μούρη μου. Δεν φοβάσαι στο δωμάτιο σου απλά δεν γουστάρεις!

Είμαι η γυναίκα σου λες και θα με παντρευτείς κι όταν βλέπεις τον μπαμπά να με φιλάει τρελαίνεσαι και φωνάζεις " επίθεσηηηηη" κι έχω και τον άλλο να λέει "αυτός θα μας χωρίσει, δεν το βλέπεις;" Με λίγα λόγια ένα τρελοκομείο είναι το σπίτι μας, ο ένας ζηλεύει τον άλλο, εγώ εσένα όταν δείχνεις περισσότερη προσοχή στον μπαμπά, εσύ εμένα όταν μας βλέπεις αγαπημένους με τον μπαμπά, ο μπαμπάς εμένα όταν ασχολούμαι μόνο μαζί σου, χάος παιδάκι μου, χάος.



Σχόλια

  1. Έχω απλά, πέσει κάτω!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θέλει όλα παιδί μου τι δεν καταλαβαίνεις ; χαχαχαχ Είναι μάγκας ο μικρός!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν το πιστεύω..στην ουσία την ώρα που εσύ άφηνες αυτή την ανάρτηση εγώ έκανα την ίδια κουβέντα με τη μαμά μου...ξέρεις κι εσύ πως είναι να 'μετακομίζεις' τη μισή προίκα του δωματιού με δύο χέρια "δεν έχω τρία χέρια Χριστίνα" και πόσες φορές μπορεί κανείς να ακούσει τη λέξη νερό την ώρα ακόμα που έχει μπει στο στόμα του παιδιού σου το νερό, παράλληλα με τη λέξη μαμάααααααα.
    χ-α-ο-ς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) Θέλω να το γνωρίσω αυτό το παιδί!!
    Τι μαγκάκι, τι τυπάκι απίστευτο!!
    Αυτό το "πολύ" του μην το φοβάσαι.. Φαίνεται το παιδί ότι θα έχει πάθος και θα ρουφάει την ζωή, έτσι πρέπει να τα χαιρόμαστε όλα στο μέγιστο!
    Όσο για το τελευταίο, είναι η κλασσική φάση που ονομάστηκε οιδιπόδειο σύμπλεγμα και θα περάσει κάποια στιγμή! Λίγη προσοχή θέλει, να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι με τις κατάλληλες ισορροπίες για να μην του μείνει και στην ώριμη ηλικία!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!! Ο γιος σου είναι ένας κούκλος!! Αυτό με dvd μπορείς να το εξηγήσεις και σε μένα? Εμείς πάλι έχουμε καταλάβει ότι δεν χωράνε όλα στην αγκαλιά μας αλλά υπάρχουν και οι αγκαλιές του μπαμπά και της μαμάς για να κουβαλάνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά μανούλα. Οταν θα μεγαλωσω δεν θα είμαι τοσο ''πολυ'' και δεν θα θελω να με εχεις στην αγκαλια σου συνεχεια. Δεν θα εχω παιχνιδια να μαζευεις και φυσικα δεν θα σε αφηνω να αγγιζεις τα πραγματα μου. θα αγοραζω μονος μου τα ρουχα μου που ισως να μην σου αρεσουν και δεν θα βλεπω παιδικα στο σπιτι αλλα θα πηγαινω για καφε. Και φυσικα δεν θα παντρευτω εσενα απλα θα σου γνωριζω τις κοπελιες μου για τις οποιες δεν θα πρεπει να εχεις λογο.

    Μηπως είναι καλυτερα τωρα που ειμαι μικρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου πόσο γλυκό το μήνυμα σου.
      Το διάβασε ο άντρας μου και βούρκωσε...σου στέλνει χαιρετίσματα και συγχαρητήρια!

      Διαγραφή
  7. Πες τα γιατί έχεις ανάγκη να τα πεις και σκέψου πως πολύ γρήγορα όλα αυτά θα αλλάξουν, τα χρόνια θα περάσουν, η μάνα θα μπει σε δεύτερη μοίρα, οι παρέες θα τον απορροφήσουν και θα είναι πιο σημαντικές για κείνον - φυσιολογικά πράγματα δηλαδή - κι εσύ σε μια άκρη απλά να τον καμαρώνεις !
    Χρόνια σου πολλά μανούλα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζινούλα μου είχε χιουμοριστική διάθεση η ανάρτηση αυτή, δεν σου κρύβω όμως πως στεναχωρήθηκα κι εγώ κι ο άντρας μου και μόλις τώρα είπε στον γιο μας:
      " Μη μεγαλώσεις ποτέ! "

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα!!!! Αυτό το μικρό ανθρωπάκι τα κάνει όλα αυτά; Αυτ΄΄ος ο χαριτωμένος κυριούλης;Καλό κουράγιο μαμά Γεωργία, αυτό σου λέω καλό κουράγιο και...να προσθέσω πως τα μισά τουλάχιστον από τα οποία ανέφερες τα κάνουν και οι δικοί μου κυριούληδες...Οπότε...κουράγιο και σε εμένα! Ο τύπος είναι κούκλος...αλλά βέβαια αυτό το ξέρεις ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως τα έχεις καταφέρνεις και σφάζονται οι άντρες του σπιτιού στην ποδιά σου:)))
    Η Παυλόφατσα ειναι φοβερή και φαίνεται ξεκάθαρα η αιτία της δύναμης της πάνω σου:))
    Όλα τα μικρά αγοράκια τελικά ειναι μια απο τα ίδια! Σαν να διάβαζα σχεδόν για τον γιο μου!! Ανυπόμονος, ζημιάρης, ακατάστατος και τα θέλει όλα δικά του:) Τον απολαμβάνω τώρα γιατί σε καμιά 30αρια χρόνια μια άλλη γυναικα θα τον έχει στην αγκαλιά της και θα ζηλεύω πολύ!!!
    Γιωργία θα γίνουμε λες κακές πεθερές;;;;
    Χρόνια πολλά σου, στη μανούλα και στην πεθερά σου!!! Σε όλες του κόσμου τις μανούλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά μανούλα!
    Ο μικρός σου τύραννος είναι μεγάλη φάτσα!
    Αλλά να στις βρέξω απαλά; Η δύναμη της συνήθειας βλέπεις όταν παρείχα συμβουλευτική υποστήριξη σε νέες μανούλες: όρια θέλει ο μικρούλης σου. Τα έχει ανάγκη, πίστεψέ με!
    Για να γίνει σωστός ενήλικας ! Για να μην τυραννάει (έστω και γλυκά) τη μέλλουσα γυναίκα του!
    Όσα περισσότερα του δίνεις με ευκολία, όσο υποχωρείς στις γλυκές του προσταγές άλλα τόσα θα ζητάει!
    Θα σου μεταφέρω ένα περιστατικό από την παιδική μου ηλικία: έκανα πολλά νάζια στη μαμά με το φαγητό, έπαιζα μαζί του και την έσκαγα! Πολλές φορές αρνιόμουν να φάω!
    Μια φορά λοιπόν κλείδωσε το φαγητό μέχρι που εγώ πείνασα και γκρίνιαζα μετά! Ήταν φασολάκια θυμάμαι! Τελικά αυτό που έλεγα ότι δεν μου αρέσει στο τέλος από την πείνα μου, όχι μόνο το έφαγα αλλά έγλειψα και το πιάτο!
    Δεν ξαναέπαιξα με το φαγητό μου έπειτα από αυτό!
    Την έπαιρνα σοβαρά πια υπόψη μου!
    Είμαι σίγουρη ότι σου έχει κλέψει τόσο την καρδιά που άντε εσύ να γίνεις αυστηρή σαν τη μαμά μου! χεχε!
    Φιλάκια πολλά πολλά!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αριστέα μου έναν τον έχω και μου είναι τρομερά δύσκολο...πίστεψε με!
      Προσπαθώ όμως, τ'ορκίζομαι και φιλάω σταυρό!

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά μανούλα!
    Αυτά τα πολύ όμως δεν είναι που ταυτόχρονα αγαπάμε, λατρεύουμε, μας λείπουν καθώς μεγαλώνουν, αλλά και μας τη "σπάνε" τόσο ΠΟΛΥ;
    Φιλάκια αγορομάνα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά μανουλίτσα! Το παλικαράκι σου είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχαχαχα τελικα δεν τα τραβαω μονο εγω ολα τα παραπανω! τουλαχιστον εσενα δεν σου περνει τα καλλυντικα, ουτε λιποσαν δεν μου εχει αφησει η ατιμη, αλλά χαλαλι! ολα χαλαλι τους Γιωργια μου! να ναι παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχα καλε τι ζουζουνι ειναι αυτο;αλλα τι μου θυμιζει...μια απο τα ιδια περναμε κι εμεις.Ευτυχως δεν εχει δηλωσει οτι θα παντρευτει τον μπαμπα της και θελει να αγκαλιαζομαστε..αλλα ακομα ειναι 2,5!!χρονια σου πολλα μανουλα Γεωργια!!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά γλυκήτατη μανούλα ! Να χαίρεσαι τον άντρακλα σου ! Έλα να παραλάβεις βραβειάκι στο μεταξύ! Πολλά φιλιά και να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρελή μούρη ο μικρός!!!!Να τον χαίρεσαι κι ας σε τρελαίνει!!!
    Χρόνια πολλά!!!!
    Σου έχω βραβειάκι με πολλή αγάπη!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΑΥΛΙΤΟ!! ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΓΙΩΡΓΙΑΑΑΑΑ!! ΠΟΛΛΆ ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε συ..τι φάτσα είναι αυτή! Πώς να αντισταθείς; Χαχαχα, από τη μύτη σε τραβά άμοιρη μάνα! Χεχε!
    Χρόνια Πολλά μανούλα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ακριβώς!
      Αλλά μ'αρέσει... είμαι μαζόχα :)

      Διαγραφή
  19. Τέλεια ανάρτηση
    Χρόνια σου πολλά
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα ίδια μου φαίνεται όλα τα αγοράκια. Una fatsa una ratsa. Από μια κοιλιά βγήκαν όλα.
    Χαλάλι τους όμως γιατί είναι τα ζουζούνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που με καταλαβαίνουν οι αγορομάνες!

      Διαγραφή
  21. Εγώ το έχω ξαναπεί, πως σπάνε πλάκα να μας βλέπουν να φτάνουμε στα όριά μας!!!!!!!!!!!! Είμαι σίγουρη πως είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι!!!!! Και δεν το κάνουν με κακία, απλά είναι στην φύση τους!!!! "Για να δούμε, θα αντέξει η μαμά αν θα ρίξω το νερό στα σφουγγαρισμένα πλακάκια ή θα αρχίσει να φωνάζει;;;". "Θα μπορέσει να κοιμηθεί αν τα σεντόνια της είναι γεμάτα από ψίχουλα ή είναι γαλαζοαίματη και θα την ενοχλούν, όπως ενοχλούσε την βασιλοπούλα το ρεβίθι που βρισκόταν κάτω από το στρώμα της;;;". Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το Μαράκι που εμμέσως πλην σαφώς μας λέει πως όταν μεγαλώσουν θα αναπολούμε τις στιγμές αυτές και με την Ταλιμπανομανούλα: Βάστα να κάνεις κόρη και δεν θα σου μένει, όχι liposan, όχι άρωμα, αλλά θα σου λέει κιόλας: Όταν μεγαλώσω, θα μου χαρίσεις τις γόβες σου; Θα μου χαρίσεις αυτό το φόρεμα;;;

    Γαργάλισε το ζουζούνι σου στον λαιμό και στις πατούσες και δώσε του ένα ρουφηχτό φιλί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα...σαν να περιγράφεις τον δικό μου γιό (τι στο καλό? το ίδιο manual δίνουν σε όλα????) . Ενταξει ακομα την παλευουμε κοντευει τα 2 ...αλλα η κατασταση χειροτερευει...και η μεγαλύτερη αγωνία? πως θα αντιμετωπίσει το νέο μέλος????????? Το βράδυ εννοείται έρχεται δίπλα μας μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. ΑΛΛΑ μέχρι τότε...κλωτσιές (που δεν κάνει, στην κοιλιά της μαμάς), σφαλιάρες, αγκωνιές, τα σάλια δεν τα πολυελέγχουμε και φέυγουν αριστερά δεξιά. Τι να πώ? Τον λατρευω. Τον αγαπάω τρελά. αχ βαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε επέλεξα για το βραβείο υπέροχου blog, πέρασε από το blogoσπιτάκι μου να το πάρεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε, όχι και στην σπάει αυτό το πλασματάκι!!! Αυτό το γλυκούλικο όμορφο αντράκι! Τις προάλλες τον έβαλες να ζωγραφίσει τον τοίχο. Στα ριγμένα στο πάτωμα pop corn θα κολλήσεις;
    Άσε να σου κάνει το σπίτι ρημαδιό. Όταν θα ανοίξει τα φτερά του για να φύγει, τότε το ανακαινίζεις μία και καλή :)

    Φιλάκια! (μου λείψατε τρελοκόριτσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπασάκι welcome back!
      Δεν με νοιάζει η ακαταστασία, ούτε αν λερώσει με νοιάζει που αν δεν έχω άλλα ποπκορν στο ντουλάπι θα πρέπει να τρέχω να βρω ανοιχτο μαγαζί (ότι ώρα και να είναι)...τρεχάτε ποδαράκια μου!

      Διαγραφή
  25. Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!
    Αν και λίγο καθυστερημένα, χρόνια μας πολλά!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χα χα χα ειδικά με την τελευταία παράγραφο τρελάθηκα!!!! Λες να έχω και εγώ τέτοια με το μπουριτάκι στο μέλλον? Προς το παρόν όταν μας βλέπει να κάνουμε φιλάκια με τον μπαμπά βάζει τα γέλια!!!!
    Πάντως ο πιτσιρικάς σου είναι φο-βε-ρος! Όλες οι παραξενιές του (και καλά τώρα...!) είναι που τον κάνουν τόσο γλύκα! Να τον χαίρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου