This is the end


Τελευταία μέρα στη δουλειά. Πέρασε ένας χρόνος απο τότε που μπήκα σε αυτό το κτίριο. Θυμάμαι σαν χθες τότε που έψαχνα μαζί με τον άντρα μου τη διεύθυνση του συγκεκριμένου φορέα. Μπήκα δειλά δειλά και συστήθηκα... 
"Καλημέρα, καθίστε, σας περιμέναμε".

Το γραφείο μου έχει δυο μεγάλα παράθυρα που βλέπουν ήλιο κι έλατα. Πολλά έλατα, είμαστε μέσα σε ένα μικρό δασάκι. Μπορείς να δεις σαύρες να περπατούν στα τζάμια, ζωάκια να κυκλοφορούν. Μου αρέσει εδώ, μου αρέσει ο αέρας που αναπνέω, μου αρέσει η δουλειά που κάνω, μου αρέσουν οι συνάδερφοι μου, όλοι διακεκριμένοι επιστήμονες. Τις πρώτες μέρες συμμαζεύω το χώρο που πλεον θα είναι δικός μου για τους επόμενους 12 μήνες. Φτιάχνω τη βιβλιοθήκη, τους φοριαμούς, το γραφείο, βάζω δικές μου πινελιές. Ο καιρός περνά και κάθε μέρα για μένα είναι μια νέα εμπειρία, μαθαίνω καινούρια πραγματα. 

Αναρωτιέμαι γιατί μας τυραννάνε έτσι. Εκεί που ξεκινάς κάτι νέο, μέχρι να προσαρμοστείς, μέχρι να μάθεις καλά τη δουλειά σου, μέχρι να συνηθίσεις το ωράριο, εκεί που φθάνεις να αγαπήσεις τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, τότε σου λένε πως η σύμβαση σου ολοκληρώθηκε, ευχαριστούμε για την συνεργασία, χαρήκαμε για τη γνωριμία αλλά θα προσλάβουμε κάποιο άλλο άτομο για τους επόμενους 12 μήνες ! Έτσι απλά, τόσο όσο.

Το έχω ξαναπάθει βέβαια κι έχω αρχίσει να συνηθίζω, πλεον δεν μου κακοφαίνεται τόσο. Ένα πρωινό χτύπησε το τηλέφωνο μου και μια γλυκιά φωνή μου είπε "Διοριστήκατε ". "Εγώ;;;" της λέω αμήχανα. Βγάζω φτερά, χοροπηδάω, το φωνάζω παντού. Μέσα στη χαρά μου δεν ακούω καν σε ποιο νοσοκομείο πρέπει να πάω. Τηλεφωνώ εγω αυτή τη φορά μετά απο μισή ώρα που συνειδητοποίησα τι συμβαίνει και ρώτησα την ακριβή διεύθυνση και περαιτέρω στοιχεία.

Τότε για μένα ήταν κάτι τρομερό. Το νοσοκομείο στο οποίο θα έπρεπε να εργαστώ είχε την εξής ιδιότητα: "Ηταν Αντικαρκινικό". Δεν μπορεί λέω, κάτι θα σημαίνει αυτό. Να δεις που κάποια ανώτερη δύναμη με βάζει να αντιμετωπίσω τους φόβους μου. Μεγάλο νοσοκομείο, σοβαρά περιστατικά. Θα πω και για εκεί το ίδιο. Δούλεψα με τις καλύτερες διατροφολόγους. Τις σκέφτομαι ακόμα, τις αγάπησα. Πέρα απο την καταξιωμένη πορεία τους στο χώρο, ήταν Ανθρωποι. Τις χάζευα όταν μιλούσαν στους ασθενείς. Πέρα απο διατροφικές συμβουλές κι οδηγίες, τους δίναν δύναμη και πολλά χαμόγελα και νομίζω πως αυτό είχε μεγαλύτερη σημασία. Πέρασα λοιπόν 12 μήνες της ζωής μου κι εκεί. Ήταν η μόνη δουλειά στην οποία με το που χτύπαγε το ξυπνητήρι μου πεταγόμουν αμέσως. Πήγαινα με περίσσεια χαρά. Την λάτρεψα αυτή τη δουλειά κι ας με έθλιβε το γεγονός πως γύρω μου άνθρωποι χαροπαλεύουν κι ειδικά νέοι, τόσοι νέοι...

Είχα αναλάβει τη διατροφή των ασθενών στους δύο απο τους έξι ορόφους του νοσοκομείου. Με κάποιους ασθενής δέθηκα και πήγαινα σε καθημερινή βάση να τους πω έστω μια καλημέρα. Έκανα και κάτι άλλο.. κοιτούσα το εορτολόγιο κι άφηνα ραβασάκια πάνω στο δίσκο του εορτάζοντα όπως επίσης την πρωτοχρονιά και το πάσχα. Σε κάθε ασθενή  ευχές για δύναμη και κουράγιο. Μου έτρωγε χρόνο και καθυστερούσα αλλά με γέμιζε όσο τίποτα άλλο.

Έκανα ένα μήνα να συνέλθω, να συνηθίσω να μη βλέπω γύρω μου άσπρες ποδιές. Μου λείπουν πολύ. Κι ίσως χρειαστώ κι άλλον ένα μήνα για αυτή τη δουλειά που σταματώ, θέλω χρόνο να ηρεμήσω και να απομακρύνω συναισθήματα που με θλίβουν.

Ξέρεις κάτι; Θα μπορούσα να είχα διασυνδεθεί με κυρίες Υπουργών να με βολέψουν κάπου αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου. Προτιμούσα να πίνω το καφεδάκι μου με την καθαρίστρια του κτιρίου ξετυλίγοντας καθημερινά το κουβάρι της δύσκολης ζωή της παρά να ακούω για τη νέα τσάντα-απόκτημα της κυρίας.

Να μαι λοιπόν ξανά άνεργη, θα πρέπει ξανά να σταθώ στην ουρά του ΟΑΕΔ, ξανά τα ίδια. Φτου κι απο την αρχή. 

Έχω περιέργεια να δω τι με περιμένει στη γωνία! 

Σχόλια

  1. Tα καλύτερα σε περιμένουν, θα το δεις!
    Γιατί κανείς - μα KANEIΣ - δεν χάνεται. Έχει ο Θεός για όλους, αρκεί να το πιστέψουμε.
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Τζίνα μου (είδες; στον ενικό μιλώ) θα το πιστέψω κι ελπίζω όλο το σύμπαν να συνωμοτήσει ε;

      Διαγραφή
  2. Μισο γεματο το ποτήρι σου να το κοιτάς πάντα Γεωργία μου!! Σου μιλά μια κοπέλα που η εγκυμοσύνη μου συνέπεσε με την απόλυση μου!! Απο τον Αυγουστο δεν μπορώ λοιπόν να βρω εργασία. Υπομονή και όλα θα γίνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω θα σου ευχηθω να σε βρουν τα καλυτερα στην επομενη γωνια! και οσο αβεβαιη και αν ειναι αυτη η φαση, οσο αβεβαιη και αν ειναι αυτη η χωρα στη φαση που ειναι, η επομενη δουλεια να ρθει για να μεινει! και να ναι η καλυτερη απο ολες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείς.
    Μια όμορφη μέρα θα ξημερώσει αύριο για σένα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. join the club!!! ευχομαι συντομα να βρεθει κατι που θα σε γεμιζει!!!μην το βαζες κατω!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις καλύτερες ευχές μου για ένα όμορφο ξεκίνημα χαρά μου!
    Σε νιώθω!
    Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Join the club, σε νιώθω... κατάλαβα όλες τα ίδια είμαστε βλέπω, οχού!

      Διαγραφή
  7. Σου εύχομαι πραγματικά να σου έρθουν τα πράγματα όπως επιθυμείς! Συγκινήθηκα πολύ με την ιστορία με τα ραβασάκια στους δίσκους των ασθενών...μακάρι όλοι να αντιμετωπίζανε τη δουλειά τους τόσο επαγγελματικά και συνάμα τόσο ανθρώπινα όσο εσύ, έστω και εάν ήξεραν ότι είναι προσωρινή... Να είσαι καλά κούκλα μου με την οικογένειά σου και θα έρθει γρήγορα η καινούρια δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαριαντίνα μου να ήξερες πόσες φορές ένιωσα πως ήθελα να τους πάρω όλους αγκαλιά, πόσες φορές ήθελα να κλάψω στον ώμο τους.. Νομίζω έφυγες και γλίτωσες!

      Διαγραφή
  8. Κάθε τέλος και μια αρχή Γεωργία μου! Εύχομαι να σε περιμένουν ακόμη καλύτερα απ'όσα άφησες! Και συγχαρητήρια που σε μια ανάρτηση που ουσιαστικά σημαίνει ότι είσαι πλέον άνεργη στις συνθήκες που όλοι ξέρουμε δεν επικεντρώθηκες εκεί αλλά στα θετικά και στο πόσο έδωσες και πήρες στις δουλειές που έκανες. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε δουλειά Ινα μου είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, μόνο έτσι μπορώ να το δω. Δεν είναι τα χρήματα το παν! Να χαίρεσαι την πανέμορφη σου, φιλί μεγάλο

      Διαγραφή
  9. κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος, έτσι δεν λένε; Μακάρι η επόμενη θέση σου να είναι ακόμα καλύτερη και μόνιμη! Σου το εύχομαι από την καρδιά μου! Υπομονή και χαμόγελο.. ξέρεις εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είναι όμορφο να γεμίζουμε εμπειρίες!! σου εύχομαι τα καλύτερα και να βρεθεί μια μόνιμη δουλειά που θα σε γεμίζει! :) φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι σπάνιο παιδί.. Όσο περισσότερο σε γνωρίζω τόσο ανεβαίνεις στην εκτίμησή μου.. Με συγκίνησε πολύ αυτό που έκανες στους ασθενείς..
    Σε νιώθω απόλυτα γιατί περνάω τα ίδια με το επάγγελμα που σπούδασα.. Έχουμε την ίδια νοοτροπία σε αυτό που έγραψες στην προτελευταία παράγραφο.. Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάθε τέλος είναι και μια αρχή λένε. Καλή τύχη σου εύχομαι και όλα θα γίνουν! Φιλάκια Γεωργία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/3/13, 7:57 π.μ.

    Κάτι καλό Γεωργία μου. Ακόμη και αν υπάρξουν μέχρι τότε ζόρια, θα παρουσιαστεί ξανά κάτι νέο που θα οδηγήσει κάπου αλλού
    Με τέτοια ψυχή, έτσι θα μείνεις; <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλεναδίτσες μου σας ευχαριστώ για τη στήριξη το είχα ανάγκη πραγματικά...πολλά φιλιά σας στέλνω

      Διαγραφή
  14. Γιωργία μου ψυχούλα μεγάλη και αγαπησιάρικη. Έχω κολλήσει με τα ραβασάκια που άφηνες στους ασθενείς. Πόσο καλά θα τους έκανε να βλέπουν ένα γλυκό μήνυμα από κάποιον που νοιάζεται.
    Είσαι απίστευτο άτομο, σε έχω ξεχωρίσει και αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα. Πιστεύω σε σένα πολύ, είσαι άξια και έχεις μεγάλη καρδιά και για το λόγο αυτό ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ότι όλα θα σας πάνε καλά. Το καλό που κάνει ο καθένας, του γυρίζει πίσω ακόμα μεγαλύτερο. Θα το δεις. Είμαστε μαζί σου στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έκανες λιώμα...θες να κλάψω πάλι;
      Θέλω να σε αγκαλιάσω τώρα!
      Όλα τα καλά του κόσμου σου εύχομαι, πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  15. Κατι καλύτερο θα σε περιμένει στη γωνία . Είμαι σιγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου εύχομαι τα καλύτερα...και τα αξίζεις!
    Αυτό με τα ραβασάκια ήταν πολύ συγκινητικό..
    Καλημέρα..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι και Μαρία σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, εύχομαι και σε σας να πάνε όλα δεξιά πάντα

      Διαγραφή
  17. Να κρατάς τα θετικά από τις εμπειρίες σου και να βλέπεις μόνο μπροστά. Και πριν ένα χρόνο στην κρίση βρισκόμασταν και με τα ποσοστά ανεργίας στην στρατόσφαιρα, αλλά να που σε επέλεξαν ανάμεσα σε πόσους για να πας. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα σου πουν πως σε έχουν επιλέξει. Από εμάς πολύ θετική ενέργεια ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ για ότι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι έχεις απόλυτο δίκαιο. Ένα διατροφολόγο σε όλη την Αθήνα και μπήκα εγώ! Ωμμμμμμ μου μετέδωσες όλη τη θετική σου ενέργεια...

      Διαγραφή
  18. Γεωργία μου, να μην το βάζεις κάτω! Είσαι δυνατή εσύ :) Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Να σκέφτεσαι θετικά και μόνο θετικά και κάτι καλύτερο θα έρθει. Είμαι σίγουρη!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ασπασία μου, να είσαι καλά. Ότι βρέξει ας κατεβάσει με θετική ενέργεια πάντα!

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος14/3/13, 3:11 μ.μ.

    Και εγω αυτο θα σου ελεγα μην τοβαζεις κατω ισως να ξαναπαρεις την θεση σου...
    Δυστυχως στην ιδια μοιρα ειμαστε οι πιο πολλες εγω μετα την γεννα σταματησα την δουλεια μου και εδω κ 3 χρονια ειμαι στο ΟΑΕΔ,,αλλα οσες δουλειες κ να ειχα βρει δεν μπορεσα να παω λογο μικρου...ισως καποια στιγμη βρουμε την δουλεια που θα μας αξιζει και θα μας βολευει!!!!!
    Καλη δυναμη δυστυχως οι ουρα στο ΟΑΕΔ τα τελευταια 2 χρονια εγινε 4πλασια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Έλενα για μας τις μαμάδες είναι διπλά δύσκολο, σε καταλαβαίνω.
      Τι νόημα έχει και που γραφόμαστε στον ΟΑΕΔ; Δουλειά ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να μας βρουν, εγώ μόνο για μοριοδότηση πηγαίνω.

      Διαγραφή
  20. Αχ κοριτσάκι μου πόσο σε καταλαβαίνω.. εύχομαι ολόψυχα να βρεθεί κάτι σύντομα και να σε γεμίζει εξίσου όμορφα!!

    Σου στέλνω τα φιλιά μου! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά εσύ Ελευθερία βρήκες δουλειά; Θα ταυτιστώ με τις αναρτήσεις σου περι συντεντεύξεων κλπ κλπ. Ουφ!

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα Γεωργία μου, τα ξανάπαμε βέβαια... Αλλά!
    Να σκέφτεσαι ότι έκλεισε ένας κύκλος, του οποίου το τέλος ήξερες και μπορούσες να ετοιμαστείς ευτυχώς, και τώρα αρχίζει ένας άλλος,με περισσότερο χρόνο για σένα και την οικογένειά σου. Χρόνος ενδοσκόπησης και γιατί όχι χρόνος σχεδιασμού των επόμενων βημάτων σου! Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρώ μου φυσικά κι ήξερα το τέλος, δεν παραπονιέμαι για κάτι μια γλυκιά μελαγχολία περιγράφω. Παρ'όλο που τα οικονομικά είναι δύσκολα δεν ξέρεις πως ανυπομονούσα να μείνω λίγο σπίτι να χαρώ το παιδί μου (να κάνω και καμιά δουλειά)..είδομεν λοιπόν!

      Διαγραφή
  22. ......είμαι εδώ για ότι χρεαιστείς (τι να πω ότι είναι εύκολο? δεν είναι. να είσαι δυνατή? ε, και γιατί? ότι ενδέχεται να πέσεις κι άλλο? κατα πάσα πιθανότητα..όμως ΣΙΓΟΥΡΑ, ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ κάτι θα γίνει και θα επανέλθεις, θα ανέβεις, θα συνεχίσεις και θα κοιτάς πίσω και θα νιώθεις πιο δυνατή). Στάνταρ!! Σε φιλώ όσο πιο γλυκά και τρυφερά μπορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα ερθουν καλυτερα παρακάτω θα δεις.Και εμεις θα ειμαστε κοντα. Σαν μια γλυκια παρεα!Φιλακια πολλα πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπομονή κοριτσάκι..Ελπίζω πραγματικά να έρθουν καλύτερα!! Στο μεταξύ εσύ να απολαύσεις το γιό σου!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεωργία μου με συγκίνησες!!
    Μακάρι όλοι όσοι εργάζονταν σε τέτοιους χώρους, να είχαν την ευαισθησία σου!! Τυχεροί οι άνθρωποι που βρέθηκες στο δρόμο τους!
    Την αγάπη μου σου στέλνω, και να ξέρεις, ότι σίγουρα, θα έρθει η ώρα που θα βρεις κάτι μόνιμο. Μέχρι τότε, ό,τι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου. ΄Αμα το δεις έτσι, θα καταφέρεις, να ανακαλύψεις τι κρύβεται πίσω από τις δυσκολίες, και θα αφεθείς να σου το "δώσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδούλα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είσαι τόσο γλυκιά. Τυχερά και τα παιδάκια που βρέθηκαν στο δικό Σου δρόμο. Είμαι εργατικό παιδί και νοιάζομαι πραγματικά για ότι κι αν κάνω

      Διαγραφή
  26. Μπορεί να μη σε ξέρω αλλά είμαι σίγουρη πως είσαι ένας γλυκύτατος και καραμελένιος άνθρωπος!!!
    Με συγκίνησες τόσο με τους ασθενείς και με τη χαρά που είχες για να τους ετοιμάζεις κάθε φορά ραβασάκια... Τι να πω, μπράβο σου! Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι και είμαι σίγουρη πως παρά το χάλι της ανεργίας έξω, θα βρεθεί κάποια καλή δουλειά στο άμεσο μέλλον που θα σε γεμίζει το ίδιο, πολύ με τις προηγούμενες! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Έλενα μου κι εσύ με συγκίνησες... σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  27. καλή τύχη, το εξωτερικεύεις όλο αυτό τόσο ψύχραιμα και ώριμα που θέλω να πιστεύω ότι σχετικά γρήγορα θα βρεθεί εργοδότης να σου αναγνωρίσει τον τρόπο σκέψης αν μη τί άλλο. θα διαβάζουμε και θα περιμένουμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πραγματικά φαίνεσαι άνθρωπος που αγαπάει αυτό με το οποίο ασχολείται κι αυτό είναι πολύ καλό και σίγουρα είναι αυτό που θα σε κάνει να προχωρήσεις. Εγώ έχω να σου προτείνω τη δουλειά που κάνω εγώ η οποία μου έχει δώσει ορίζοντα από τότε που έκλεισα το κατάστημα που είχα. Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα στο elinastavropoulou@gmail.com για να μιλήσουμε για λεπτομέρειες. 'Οπως και να'χει σου εύχομαι τα καλύτερα που είναι σίγουρο ότι θα έρθουν αν κοιτάς τη ζωή θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η αξιοπρέπεια, ο ανθρωπισμός και η ευσυνειδησία είναι είδη υπό εξαφάνιση. Σε φχαριστώ που μου υπενθύμισες ότι υπάρχουν ακόμα.
    Λυπάμαι που ετούτη η χώρα δεν μπορεί να σου αναγνωρίσει το δικαίωμά σου να εργάζεσαι υπό συνθήκες πιο μόνιμες και συστηματικές. Είμαι βέβαιος ότι βρίσκεις τουλάχιστον την αναγνώριση στα μάτια και στη συνείδηση των όσων βοηθάς.

    Σε φχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ λυπάμαι που πλεον η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια δεν είναι απο τα φόρτε αυτής της χώρας, να είσαι καλά
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου