Μα(μά)κα-ρόνια


Μακαρόνια. Το φαγητό που έτρωγα πιο συχνά όταν ήμουν μικρή όχι γιατί ήταν το αγαπημένο μου αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Μακαρόνια. Pesto, Καρμπονάρα, σουφλέ, με κιμά, ογκρατέν, με σάλτσες και μπόλικα ακριβά τυριά, μακαρόνια σκέτα.

Ναι σκέτα, μόνο με βούτυρο.

Κάθε φορά που μου λείπει η μαμά μου, κάθε φορά που θέλω να γίνω πάλι παιδί, κάθε φορά που αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια φτιάχνω μακαρόνια. Μακαρόνια Νο 10, σκέτα μόνο με βούτυρο.

Και νιώθω υπέροχα...

Σχόλια

  1. Και εγώ σαν φοιτήτρια για οικονομικούς λογους στα μακαρόνια το έριχνα. Και κάθε φορα στο τηλέφωνο ο πατέρας μου έλεγε. Παλι μακαρόνια; Ευτυχώς όμως τα λατρεύω. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρόνια.. και σε ποιόν δεν αρέσουν.. από τις αγαπημένες μου επιλογές αν και πρέπει να προσέχω γενικότερα να μην τα τρώω παραπάνω απο μια φορά την εβδομάδα..

    Όμως η πιο ωραία μακαρονάδα και σε απλή της έκδοση φτιαχνεται απο την γιαγιάκα μου, με κομματάκια φέτας και πιπεράκι.. πόσο μου έχει λείψει..

    Σε φιλώ γλυκά! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρόνια οποιουδήποτε σχήματος με κόκκινη σαλτσούλα ή με τριμμένο τυρί σκέτα! Αγαπημένο φαγητό, όπως και οι σκέτες τηγανιτές πατάτες!
    Η γεύση όμως που μου θυμίζει γιαγιά (μιας και την μαμά μου την έχω ακόμα δίπλα μου) είναι φέτες ψωμί βουτηγμένες σε γάλα και ψωμί βρεγμένο με ζάχαρη και κανέλα, ή ζάχαρη και κακάο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργία μου τι πρωτότυπη ανάρτηση για τα μακαρόνια και χωρίς συνταγή!!! Είπα και εγώ στην αρχή.... Το γύρισε σε food blogging???
    Και ποιος δεν αγάπησε μακαρόνια. Αυτό θα πρέπει να λέγεται το φαγητό του φτωχού.
    Τα παιδιά μου τα τρώνε σκέτα με τυρί. Καραβίσια οπως τα αποκαλώ εγώ.
    Όσο για τη μανούλα σου, εύχομαι να την θυμάσαι κάθε μέρα μέσα από τόσο απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια διευκρίνηση: Η μανούλα μου ζει. Για αυτό πονάω πιο πολύ, γιατί δεν μπορώ να την έχω δίπλα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να σε πάρει! Έτσι που μας το έγραψες την στείλαμε τη γυναίκα! Φτου φτου φτου, να είναι γερή κι ας είναι μακριά!!! Πάρτην ένα τηλ να της στείλεις ένα φιλί τεράστιο!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι φτου φτου φτου!!!! Την κάναμε την κοτσάνα!!!! Άντε, πάνω να φτιάξω μακαρόνια να τα φάω στην υγειά της!

      Διαγραφή
    3. Δεν πειράζει κορίτσια, που να το ξέρατε, έτσι μελοδραματικά που τα γράφω κι εγώ... Μαράκι μου θυμισες την...πως την λεγαν αυτην στο παρα 5; Αυτήν!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου