Ατάκες του υιού


Χθες ήμουν καλεσμένη σε μία βάπτιση. Σέβομαι πολύ το μυστήριο της βαπτίσεως. Γίνομαι μάρτυρας του ιερού αυτού συμβάντος και για άλλη μια φορά συγκινούμαι από την ακολουθία.

" Ἐβαπτίσθης, ἐφωτίσθης, ἐμυρώθης, ἡγιάσθης, ἀπελούσθης εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος... Να το φυλάς από φωτιά, από γκρεμό κλπ. κλπ." 

Συνειδητοποιώ για άλλη μια φορά πόσο υπέροχο είναι να είσαι γονιός. Πόσο ευλογημένος και τυχερός που βρήκες το δικό σου θησαυρό σε αυτή τη ζωή. Βρήκες το δικό σου σκοπό. Να μεγαλώσεις ένα παιδί, διαμορφώνοντας το χαρακτήρα του με αυτά που λες, που κάνεις, που δείχνεις, που νιώθεις και ταυτόγχρονα γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Ναι αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε για την εκκλησία είπα στο γιο μου:
-Εκεί που θα πάμε θέλω να είσαι φρόνιμος. Δεν είναι σωστό να φωνάζουμε και να τρέχουμε μέσα στην εκκλησία. Κατάλαβες; Σύμφωνοι;
- Ναι μαμά, εντάξει.

(Πόσο εκνευρίζομαι με αυτούς που στέκονται έξω και συζητούν χαχανίζοντας. Με αυτούς που δεν μπαίνουν καν στην εκκλησία. Με αυτούς που δεν σέβονται ούτε το μυστήριο αλλά ούτε και τους γονείς του παιδιού που βαπτίζεται.)

Και καθώς τελείωσε το μυστήριο και ξεκινήσαμε για το γλέντι ο γιος μου σοβαρεύει και μου λέει: 
-Μαμά θέλω να σου πω κάτι
-Ναι μωρό μου, πες μου
-Εκεί που θα πάμε, δεν θέλω να με ενοχλήσεις που θα παίζω με τα άλλα παιδάκια και δεν θα με τραβήξεις απο τη μπλούζα να κάτσω σε ένα σκαμνί για να φάω. Κατάλαβες; Σύμφωνοι;
-.............. !!!!!!!
-Λοιπόν στο ξαναλέω, εκεί που θα πάμε, δεν θέλω να με ενοχλήσεις που θα παίζω με τα άλλα παιδάκια και δεν θα με τραβήξεις απο τη μπλούζα να κάτσω σε ένα σκαμνί για να φάω. Κατάλαβες; Σύμφωνοι;
-Ναι Παύλο, εντάξει

Κι άρχισε το μυαλό μου να κάνει πάλι σβούρες... 
 
 

Σχόλια

  1. Δεν ξέρω γιατί αλλα μου φάνηκε το όλο συμβάν με τον γιό σου πολύ όμορφο και χαριτωμένο!! Κατανόησε την σοβαρότητα του μυστηρίου που του υπέδειξες, αλλά ζήτησε και το αντάλλαγμα του χωρίς να υπερβάλει φυσικά!! Να τον χαίρεσαι γιατί είναι πανέξυπνος!!

    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, ναι ο άτιμος είναι! Κι είναι μόλις 3 φαντάσου τι έχω να ακούσω όταν μεγαλώσει κι άλλο! Φιλιά Ελευθερία μου

      Διαγραφή
  2. τέλειος!! και πολύ σωστός!! Να τον χαίρεσαι Γιωργία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελπίδα μου. Η ανάρτηση αυτή έγινε κυρίως για να προβληματίσει γονείς. Πόσα λάθη κάνουμε; Έχουν και τα παιδιά μας απαιτήσεις κι όπως ίσως κάποιες φορές έχουμε νιώσει ότι μας κάνουν ρεζίλι, έτσι κι αυτά μπορεί να ντραπούν με κάποιες συμπεριφορές μας

      Διαγραφή
    2. Πόσο δίκιο έχεις..Συνήθως εμείς οι μεγάλοι σκεφτόμαστε μήπως μας κάνουν ρεζίλι - απαράδεκτο και το αποφεύγω- χωρίς να σκεφτούμε ότι ίσως τα κάνουμε κι εμείς να ντρέπονται καμιά φορά!!

      Διαγραφή
  3. Αχ Παυλίτο τι παληκάρι είσαι εσύ! Κύριος όταν πρέπει αλλά και μαγκάκος εκεί που χρειάζεται! Συμβιβάστηκε στο μυστήριο αλλά μετά ήθελε και τις αλητείες του να κάνει, όπως πρέπει να κάνει κάθε παιδί.
    Συμφωνώ στη σοβαρότητα του μυστηρίου της βάπτισης, Γιωργία. Περισσότερο από του γάμου. Λυπάμαι που πολλοί ιερείς το έχουν εμπορευματοποιήσει και λυπάμαι εξίσου για τους καλεσμένους σε τέτοια μυστήρια που δεν σέβονται. Είναι θέμα παιδείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πως μετά από αυτό, τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους! Στην εκκλησία θα στέκεται κερί αναμένο, στο γλέντι θα είναι με την παλιοπαρέα! Μια χαρά τον βρίσκω τον νέο!
    Μα κι εσύ, να θες να χάνει χρόνο από το παιχνίδι του, για να κάτσει σε ένα σκαμνί να φάει!!! τσ τσ τσ τσ τσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρίες μου, ένας μάγκας ανάμεσα μας εξηγήθηκε. Ορθά κοφτά ! Αλήτης με την παλιοπαρέα τριών ετών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου