Addicted




Δυστυχώς εδώ που ζούμε μένουν πολλοί τσιγγάνοι οι οποίοι παλαιότερα δεν δημιουργούσαν ιδιαίτερα προβλήματα. Τα τελευταία πέντε χρόνια το κακό έχει παραγίνει. Όπως όλοι γνωρίζουν οι περισσότεροι αθίγγανοι είναι έμποροι ναρκωτικών με κάτι σπιταρόνες που χτίζονται σε χρόνο dt (άσχετα αν κοιμούνται πάλι στις πιλοτές).

Κάθε πρωί στις 8 που πηγαίνω στη δουλειά μου στη λεωφόρο περπατούν μάτσο τύποι όλων των ηλικιών, γέροι σέρνονται να φτάσουν στο στενάκι απέναντι από την εκκλησία του αγίου Δημητρίου, κοπέλες με μίνι φούστες πάνε να πουλήσουν το κορμί τους για μια δόση, γυναίκες εθισμένες έχοντας αγκαλιά τα μωρά τους ( !!! ), νεαρά παλικάρια σχεδόν τρέχουν…α γ α ν α κ τ ώ,   β ο υ ρ κ ώ ν ω.  
Κι όταν σχολάω η ίδια κατάσταση, όπως εμείς θέλουμε να φάμε πρωινό και μεσημεριανό έτσι κι αυτοί ,οι στάσεις των λεωφορείων γεμάτες τέτοιο κόσμο που οι μισοί κάνουν τη δόση τους εκεί…η ΄΄στάση του θανάτου΄΄...


Σε μια άλλη γειτονιά στο πατρικό μου, δεν υπάρχει μέρα που να μην αναστατωθεί η οικογένεια μου κι ιδιαίτερα η μητέρα κι η αδερφή μου από κάποιο συμβάν. Ο καθένας κουβαλάει ό,τι έχει κλέψει για να πάρει τη δόση του, η αδερφή μου τις προάλλες μου περιγράφει πως καθώς έπλενε τα πιάτα από το παράθυρο βλέπει δυο μαντράχαλους να κουβαλάνε 2 παιδικά καρότσια (!), άλλη μέρα 3 πρεζάκια αρπάζουν την χρυσή αλυσίδα μιας γιαγιάς που μπαίνει στο λεωφορείο κι η κακομοίρα πέφτει και σέρνεται στο δρόμο κι άλλη μέρα ένας τσιγγάνος πεζός δίνει μπουνιές σε ένα ηλικιωμένο που οδηγούσε από το παράθυρο του αυτοκινήτου γιατί δήθεν πήγε να τον πατήσει. 

Οι δικοί μου κλειδαμπαρώνονται, η αδερφή μου 35 ετών με δυο μικρά παιδιά φοβάται να τα βγάλει έξω να παίξουν, σκέφτεται να αγοράσει αεροβόλο, μου λέει μόνο με αθλητικά θα βγαίνω έξω αν γίνει κάτι να μπορώ να τρέξω…φοβούνται. Πριν τρεις μέρες τους τρύπησαν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους και πήραν όλη τη βενζίνη ζημιά 700ευρώ συν τον κίνδυνο που η αδερφή μου οδήγησε χωρίς να το ξέρει το ένα από τα δυο αμάξια με τα μωρά!
Ποιόν να λυπηθείς; Με ποιόν να θυμώσεις; Με το σάπιο σύστημα; Με την ελληνική αστυνομία που συχνά κάνει μπλόκα κοντά στα στενάκια των εμπόρων για να πιάσει αυτά τα άρρωστα παιδιά τους εθισμένους ναρκομανείς; Γιατί δεν τους πιάνει κανείς αυτούς τους τσιγγάνους; Γιατί αφήνεται αυτή η κατάσταση αιωρούμενη; Γιατί η αστυνομία δεν τολμά (ή δεν τη συμφέρει;) να σταματήσει αυτή την κατάσταση; 

Σχόλια

  1. Αυτο που περιγραφεις ειναι τραγικο. Πραγματικα απιστευτο να ζουν σε ενα τοπο δυο παραλληλοι κοσμοι, κι ομως πραγματικο! Σκεφτομαι εσενα, την αδελφη σου και οσους ειναι εγκλωβισμενοι σε παρομοιες καταστασεις οπου το κρατος κοιτα με σταυρωμενα χερια! Δεν ξερω τι να σου πω Γιωργια, παρα μονο κουραγιο και ευχομαι να βρεθει λυση απο αυτο το χαος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου