Ο κόσμος είναι δικός μου!


Σήμερα στο λεωφορείο είδα μια όμορφη κοπελιά με χρυσά μαλλιά, τη ζήλεψα, φάνηκε τόσο ευτυχισμένη, τι καλά να ήμουν κι εγώ τόσο χαριτωμένη. Όταν κάποια στιγμή σηκώθηκε για να κατεβεί, την είδα να κουτσαίνει στο διάδρομο. Στηριζόταν σε μια πατερίτσα γιατί είχε μόνο ένα πόδι, αλλά καθώς περνούσε από μπροστά μου, είδα ένα χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπο της. Θεέ μου, συγχώρεσέ με όταν παραπονιέμαι, έχω δυο πόδια, ο κόσμος είναι δικός μου.

Και καθώς σταμάτησα να αγοράσω μερικά γλυκά, ο νεαρός που τα πουλούσε ήταν τόσο γοητευτικός, του μίλησα ευγενικά...μου είπε: "Είναι όμορφο να μιλάω σε μία κυρία σαν κι εσάς, βλέπετε είμαι τυφλός". Θεέ μου, συγχώρεσέ με όταν παραπονιέμαι, έχω δυο μάτια, ο κόσμος είναι δικός μου.

Στη συνέχεια, καθώς προχωρούσα, είδα ένα παιδί με μάτια καταγάλανα. Στεκόταν και παρατηρούσε τα άλλα παιδιά που παίζανε στην αλάνα, φαινόταν σαν να μην ήξερε τι να κάνει. Σταμάτησα για μια στιγμή και μετά του είπα: "Γιατί δεν παίζεις με τα άλλα παιδάκια χρυσό μου;" Συνέχισε να κοιτάζει ευθεία χωρίς να βγάλει λέξη. Και τότε κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να ακούσει. Θεέ μου, συγχώρεσέ με όταν παραπονιέμαι, έχω δυο αυτιά, ο κόσμος είναι δικός μου"

Με πόδια να πηγαίνουν εκεί όπου θέλω να πάω,
Με μάτια να βλέπω τα ηλιοβασιλέματα να ροδίζουν,
Με αυτιά να ακούω αυτά που θέλω να μαθαίνω,
Είμαι ευλογημένη πράγματι. Ο κόσμος είναι δικός μου.
Θεέ μου συγχώρεσέ με όταν παραπονιέμαι.



(Robin Wells)

Σχόλια

  1. ΕΙΡΗΝΗ Τ. ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ9/11/12, 6:47 μ.μ.

    Αχαριστια και ευγνωμοσυνη. Αυτα που εχουμε, και δεν τα βλεπουμε. Αυτα που νομιζουμε , πως ειναι δεδομενα. Η υγεια μας, η σχεση μας , ο γαμος μας, οι ανθρωποι που αγαπαμε, οι φιλοι μας, .Η ψυχη μας. Τα πιο ουσιωδη στη ζωη , περνανε απαρατηρητα. Γιατι τα αφηνουμε να περασουν. Η ζωη ειναι μια γλυκια προσπαθεια. Προσπαθω για την ζωη μου. Προσπαθω για την αγαπη του συντροφου μου. Κοιταζω τα παιδια μου στα ματια. Κοιταζω τους ανθρωπους που νοιαζομαι στα ματια. Εκτιμαω την στιγμη μου.Μαθαινω να εκτιμαω την ζωη μου. Τους ανθρωπους γυρω μου. Μαθαινω να εκτιμαω τον εαυτο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/12, 4:38 μ.μ.

      Αν μαζεψεις εναν πεινασμενο σκυλο και τον ταϊσεις,δεν προκειται να σε δαγκωσει.Αυτη ειναι η βασικη διαφορα αναμεσα στα ζωα και τον ανθρωπο.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/14, 3:37 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=dPWVi0CIBEo

    Δείτε το...Απλά τέλειο...!!!Μάθημα ζωής...Σ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου