Παύλος, ετών 3...


Χρόνια πολλά ψυχή μου! 


Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια γέννησα το γιο μου. Ένα πλασματάκι τόσο δα έκανε τη ζωή μου άνω κάτω!  Αρχικά είχα τεράστια περιέργεια να δω πως είναι το πρόσωπο του, κατόπιν τεράστια αγωνία να ακούσω τη φωνή του, να τον δω να χαμογελά, να περπατά, να τρέχει... Ενώ μετά μου έλειπε ο θηλασμός, τα μπιμπερό, οι πιπίλες, οι πάνες. 

Θέλω να σε φροντίζω, να σε προσέχω, να σε κανακεύω, να σε αγαπώ. Δεν με κουράζει τίποτα δικό σου. Τα μάτια σου, το βλέμμα σου, το χαμόγελο σου, η παιδική σου μυρωδιά, το απαλό σου δέρμα, τα καστανόξανθα μαλλιά σου, οι ήχοι, οι θόρυβοι, οι κινήσεις, όλα αυτά που είσαι εσύ και που αγαπώ! Εσύ πίνεις εγώ ξεδιψώ, εσύ τρως εγώ χορταίνω, εσύ πέφτεις εγώ πονώ, εσύ ιδρώνεις εγώ ζεσταίνομαι, εσύ ξεκαρδίζεσαι στα γέλια κι εγώ βγάζω φτερά από την ευτυχία σου.

Δεν είμαι τίποτα χωρίς εσένα.

Είσαι ο ήλιος μου, ο ορίζοντας μου, ο βράχος μου, η δύναμη κι η αδυναμία μου. 

Μαζί σου γίνομαι κι εγώ παιδί, βλέπω από τα δικά σου μάτια τον κόσμο αλλιώς. Με κάνεις καλύτερο άνθρωπο, μεγάλωσες την καρδιά μου, εσύ με έκανες μητέρα. Μου χάρισες τόσα δάκρυα και τόσα γέλια. Είσαι ότι πιο σημαντικό έχω κάνει στη ζωή μου. Θα είμαι πάντα δίπλα σου ό,τι κι αν χρειαστείς, ό,τι επιλογές κι αν κάνεις στη ζωή σου, θα είμαι πάντα ο φύλακας άγγελος σου.


Σαν θησαυρό φυλάω το βραχιολάκι του μαιευτηρίου,τον αφαλό που σου 'πεσε, τα πρώτα μαλλάκια που κουρέψαμε, τα πρώτα σου ρουχαλάκια, την πρώτη πιπίλα σου, ολόκληρο ημερολόγιο με πράγματα που έκανες για πρώτη φορά , φωτογραφίες, προσκλήσεις πάρτι και τόσα άλλα...κι είμαι σίγουρη πως όταν μεγαλώσεις και σου δώσω το μπαουλάκι αυτό θα εκπλαγείς! 

Ελπίζω να γίνεις ο άντρας που πάντα ονειρευόμουνα... 
πονετικός για τους αδύναμους, σκληρός για τους ισχυρούς, μεγαλόψυχος για όσους σε αγαπούν κι ανελέητος για όσους δυναστεύουν. 

Συγχώρα με αν κάποιες φορές είμαι ευέξαπτη και νευρική, είμαι απλά κουρασμένη... Δεν σου κρύβω οτι φοβάμαι. Φοβάμαι μην πάθω κάτι κακό, όχι για μένα αλλά για σένα, μην μείνεις μόνος, τι θα απογίνεις. 

Επίσης δεν σου κρύβω οτι πέρα απο τη μητρική αγάπη είμαι λίγο τσιμπιμένη μαζί σου. Ε... ναί λοιπόν νιώθω ερωτευμένη, είσαι η απόλυτη καψούρα μου.

Σχόλια

  1. Να τα εκατοστήσει το αρκουδάκι σας Γεωργία! Να είναι πάντα γερός και χαρούμενος, Να έχει σε όλη του τη ζωή δίπλα του ανθρώπους που θα τους αγαπάει, θα τον αγαπούν, θα τον στηρίζουν και θα του δίνουν διάθεση για ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είναι όλη του η ζωή μια όμορφη περιπέτεια, γεμάτη συγκινήσεις, πολύ αγάπη και χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Να χαίρεστε κι εσείς τα παιδάκια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακριβώς έτσι είναι!
    να τον χαίρεσαι! πάντα γερό και χαμογελαστό να τον καμαρώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρηνη Τ. (Ψυχολογος)1/12/12, 12:36 μ.μ.

    Να τον χαιρεσαι Γιωργιτσα!! Να τα εκατοστησει και να ειναι η ζωη του οπως την ονειρευεται.
    Πολυ ομορφα τα λογια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τον χαιρεσαι εστω και καθυστερημενα Γιωργια!!!! Τι τρυφερα λογακια. Τι παθιασμενη αγορομανα εισαι εσυ και ποσο σε καταλαβαινω!!! Εχω αγορι κ κοριτσι. Αλλα αυτος ο ερωτας με τον γιο ειναι αλλο πραγμα:)
    Να τον καμαρωνεις και να τον αγαπας παντα και να ειναι καλοτυχος και αξιος στη ζωη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου