Matilda ΤΟ Musical


Όλα ξεκίνησαν όταν μια φίλη μου έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο με ενημέρωνε για μια οντισιόν που ζητούσε παιδιά, για το Μιούζικαλ Ματίλντα, που θα χόρευαν και θα τραγουδούσαν. Δεν μπήκα καν να το διαβάσω, ναι οκ ο Παύλος είναι γεννημένος θεατρίνος αλλά ούτε τραγουδά ούτε χορεύει. Δυο μέρες αργότερα μπήκα να δω από περιέργεια κι ενημέρωσα κι εγώ με την σειρά μου τον Παύλο αν θα τον ενδιέφερε να παρευρεθεί σε κάτι τέτοιο. "Ναι μαμά θέλω! Σε παρακαλώ πήγαινε με". Ε, και τον πήγα.

Τις μέρες που προετοιμαζόταν του έλεγα συνέχεια πως πάμε μόνο για την εμπειρία, πως όλο αυτό θα είναι μια ωραία ευκαιρία να ζήσει μια οντισιόν κι αυτός έδειχνε να με καταλαβαίνει. "Εννοείται μαμά, η ζωή συνεχίζεται!". Εν τέλει για να καταλάβετε από τα 600 παιδιά επιλέχθηκαν 16 και μέσα σε αυτά είναι κι αυτός. 
Πώς να μην είμαι περήφανη;


Κι αφού οι πολύωρες πρόβες τελείωσαν έφτασε η στιγμή των παραστάσεων κι εγώ με τον Θοδωρή με κομμένη την ανάσα και την καρδιά μας να χτυπά από αγωνία παρακολουθήσαμε την πρώτη του παράσταση, στο ρόλο του Μπρους. Κι ήταν τόσο μαγική αυτή η στιγμή, τόσο μοναδική! Είναι μια μοναδική εμπειρία τόσο για αυτόν όσο και για εμάς, ένα καινούριο σχολείο, ακούσαμε, μάθαμε, είδαμε, κάναμε νέους φίλους...

Η παράσταση είναι εξαιρετική και την προτείνω σε όλους, μα κυρίως στους γονείς. 
Είναι γεμάτη εναλλασσόμενα συναισθήματα, δάκρυ και γέλιο.


Η Ματίλντα Γουόρμγουντ, ένα παιδί διαφορετικό από τα υπόλοιπα, διαβάζει Ντοστογιέφσκι, μετακινεί ποτήρια με τα μάτια της και μαγνητίζει με τη φαντασία της που τρέχει με ταχύτητα φωτός. Ξεχωρίζει αληθινά από τους φίλους, τους συμμαθητές και την οικογένεια της γιατί αποφασίζει να υψώσει το μικροσκοπικό της ανάστημα απέναντι σε έναν κόσμο γεμάτο τηλεοπτικές εκπομπές, απόρριψη, υστερικές φωνές, απειλές και να βροντοφωνάξει στην οικογένεια της και την τυραννική διευθύντρια του σχολείου της, Αγκάθα Τράντσμπουλ: «Μόνη μου θα αλλάξω αυτή την ιστορία!».

Η μικρή ηρωίδα, σε αντίθεση με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος υποτάσσεται και εγκλωβίζεται σε μία κοινωνία που μετατρέπει τα μέλη της σε άβουλα όντα, θέλει να αλλάξει τη μοίρα της διεκδικώντας τα όνειρα της για ένα καλύτερο αύριο και ξεσηκώνοντας τους συμμαθητές της, γιατί «κάποιες φορές, η τάξη θέλει… αταξία»!


Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, σε κείμενο του Dennis Kelly και στίχους – μουσική του Tim Minchin, μια παράσταση που από το 2011 μέχρι σήμερα έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας το κοινό και τους κριτικούς, στο West End του Λονδίνου, το Broadway, την Αυστραλία και τον Καναδά. Η παράσταση έχει ήδη αποσπάσει περισσότερα από 50 σημαντικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ από το 2012 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ GUIΝNESS, κερδίζοντας την ίδια χρονιά επτά θεατρικά βραβεία OLIVIER στο Λονδίνο.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που το παρουσιάζει, στο θέατρο Ακροπόλ με 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς και παιδιά σε απόδοση στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Η ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ηλία Καλούδη, σε ταξιδεύει, σε συγκινεί, σε μαγεύει. Τις χορογραφίες δημιούργησε η Άννα Αθανασιάδη και τα σκηνικά σχεδίασε η Μαίρη Τσαγκάρη, ενώ τα κουστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Παναγιώτα Κοκκορού.


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Κώστας Κόκλας
Νάντια Κοντογεώργη
Μπέττυ Μαγγίρα – Αντιγόνη Ψυχράμη

Στο ρόλο της Ματίλντα οι μικρές: Ιωάννα Αλεξανδρή, Σοφιλένια Τζανέτου, Δανάη Τσούμου.

ΔΙΑΝΟΜH

Μπρους: Νικόλας Ζωζός – Παύλος Χρυσανθίδης
Λάβεντερ: Πέγκυ Μανωλά – Ζέτα Μαστροδούκα
Νάιτζελ: Τίμος Παπαευθυμίου-Καζλάρης – Γιάννης Κλούτσος-Ζέρβας
Αμάντα: Μικαέλα Πετράκη – Σταματίνα Μαυροπούλου
Έρικ: Φώτης Κετσετζής – Μάριος Χρυσομάλλης
Ορτένσια: Ζωή Πετράκη – Αδαμαντία Μαστροδούκα
Τόμμυ: Βασίλης Μπακέας – Έκτωρ Νικολόπουλος
Άλις: Αλίκη Καραμπέτσου – Πολύμνια Πομόνη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 20:00, Σάββατο 17:45 και 21:30, Κυριακή 18:00

Διάρκεια παράστασης: 155′

Για κρατήσεις εισιτηρίων μπείτε στο VIVA 


ΥΓ1: Λόγω της διπλής διανομής όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε τον Παυλή ρωτήστε με προς ενημέρωση. 
ΥΓ2: Ευχαριστώ θερμά το θέατρο Ακροπόλ για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Σχόλια

  1. Πολλά συγχαρητήρια Γεωργία μου! Και πολλά μπράβο στον Παυλή σας!!! Πώς να μην είστε περήφανοι!!! Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Καλημέρα.
    Έχει τύχει να παρακολουθήσω αρκετά βίντεο στο κανάλι σας στο YouTube μαζί με τον γιο μου. Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο καλό παιδάκι είναι ο Παύλος. Είναι τόσο υπομονετικός και γλυκός με τον μικρό του αδερφό. Και τώρα βλέπω ότι συμμετέχει και σε μια παράσταση που ήθελα πολύ να παρακολουθήσω. Και ταλεντακι λοιπόν :)
    Πόσο χαρούμενα και χαμογελαστά που είναι τα αγοράκια σου! Να τα χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια σου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου