3 Σημαντικοί Κανόνες για να χάσεις βάρος



Χάσε απλά και γρήγορα βάρος χωρίς στερητικές δίαιτες και ψυχοφθόρες διαδικασίες. Δείξε στο σώμα σου αγάπη κι αυτό θα σε ανταμείψει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο σημαντικό είναι το σωματικό βάρος στην ζωή ενός ανθρώπου. Θεωρώντας την υγεία ως πρώτο δεδομένο παράγοντα θα τοποθετήσουμε και τον παράγοντα εμφάνιση ως ίσης βαρύτητας καθώς επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας, τη διάθεση μας, την αυτοπεποίθηση μας ακόμα και τις συναναστροφές μας. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους θεωρώ δεδομένο το να προσπαθήσεις για την απώλεια των περιττών κιλών σου κι εγώ ως διατροφολόγος θα σου δώσω σήμερα τους 3 πιο βασικούς κανόνες και μια μικρή καθοδήγηση η οποία βασίζεται περισσότερο στην ποιότητα κι όχι τόσο στην ποσότητα. 


1. ΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ

Αν δεν μπορείς να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού σου μείωσε τουλάχιστον τα λιπαρά του. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα για να χάσεις βάρος και να είσαι υγιής.

Κατανάλωσε «πράσινο» γάλα, τυριά με χαμηλά λιπαρά όπως το ανθότυρο και το κατίκι δομοκού κι από αλλαντικά επέλεξε την γαλοπούλα και το κοτόπουλο. Στα κρεατικά ξεχώρισε και πέταξε την πέτσα από το κοτόπουλο και το λίπος από το κόκκινο κρέας ενώ παράλληλα περιόρισε τα λιπαρά που χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα και προτίμησε το ελαιόλαδο -με φειδώ- ως βάση για την προετοιμασία του φαγητού.

2. ΚΟΨΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ

Εφόσον η ζάχαρη δεν μας προσφέρει τίποτα θρεπτικό παρά μόνο θερμίδες κι επιπλέον έχει κατηγορηθεί για πολλές καρκινογενέσεις ποιος ο λόγος να την καταναλώνουμε; Περιόρισε την κι αντικατέστησε την με μέλι, μαύρη ζάχαρη και μελάσα. Αφαίρεσε πέρα από την επιτραπέζια ζάχαρη και τα τρόφιμα που την έχουν ως βάση όπως είναι κυρίως τα γλυκά, τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

3. ΚΙΝΗΣΟΥ

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται κι ό άνθρωπος διευκολύνεται σχεδόν στα πάντα έχει περιορίσει τις κινήσεις του στο έπακρο. Αυτοκίνητο, μεταφορικά μέσα, ασανσέρ, ηλεκτρικές συσκευές κι οι περισσότεροι από εμάς αν αναλογιστούμε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις μας θα ανακαλύψουμε δυστυχώς πως δεν κάνουμε πάνω από 5.000 βήματα.

Περπάτα, ανέβα τα σκαλιά, κάνε ποδήλατο, μην παρκάρεις ακριβώς έξω από τη δουλειά σου, κατέβα από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα, πήγαινε στο φούρνο και στο περίπτερο της γειτονιάς σου με τα πόδια, βγάλε πιο συχνά έξω τον σκύλο βόλτα, βάλε μουσική και χόρεψε, μαζευτείτε με φίλους και κάντε πεζοπορία σε μια περιοχή που σας εμπνέει.

BONUS:

Ιδανικά θέλουμε ένα σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια μας, αυτόν που θα μας καθοδηγεί και θα μας εμψυχώνει όπως ένα διατροφολόγο, ένα γυμναστή και σε αρκετές περιπτώσεις ένα ψυχολόγο. Πολύ χρήσιμο επίσης μπορεί να μας φανεί ένα εγχειρίδιο στο οποίο μπορούμε να ανατρέξουμε ανά πάσα στιγμή, ένα μικρό βιβλίο που χωρά πάντα στην τσάντα μας.

Ένα τέτοιο βιβλίο που γράφτηκε με αγάπη είναι το «Θα Χάσω Βάρος!» από τις εκδόσεις iwrite το οποίο πέρα από ενημέρωση και συμβουλές περιλαμβάνει μενού ισορροπημένης διατροφής για σωστή απώλεια βάρους χωρίς κινδύνους. 


Αγάπησε το σώμα σου κι αυτό θα σε ανταμείψει.

Για όποιον λόγο κι αν θες να αδυνατίσεις καλή επιτυχία.



#Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο site ΔΕΛΤΑ moms ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου