5+1 σημαντικά ραντεβού της ζωής σου


Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ραντεβού της ζωής σου ήταν όταν ανέβαινες τα σκαλιά της εκκλησίας συναντώντας το άλλο σου μισό ή τότε στο μαιευτήριο όταν αντίκρυσες αυτό το μικρό πλασματάκι που μεγάλωνες μέσα σου τόσο καιρό. Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα ραντεβού που πρέπει να κλείνεις ΚΑΘΕ χρόνο για να μπορείς να χαρείς περισσότερο τη ζωή σου μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

  • 1) ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ 

Εξέταση ρουτίνας πλέον μα η πιο σημαντική αφού μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας. Ελέγχει μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις, αιμοσφαιρινοπάθειες και αναιμίες, αιμορραγίες , θρομβώσεις και λευχαιμίες. Προσδιορίζει επίσης την πορεία πολλών παθήσεων και νοσημάτων καθώς και την αποτελσματικότητα θεραπειών.

  • 2) ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ 

Η βασική διαγνωστική εξέταση για πλήθους παθήσεων αφού το χρώμα, η διαύγεια κι άλλα φυσικά χαρακτηριστικά που έχουν τα ούρα παρέχουν ενδείξεις όπως λοιμώξεις, κληρονομικά ή μη μεταβολικά νοσήματα, διαταραχές νεφρών, καρκίνοι κι έκθεση σε τοξίνες.

  • 3) ΤΕΣΤ ΠΑΠ 

Η σημαντικότερη γυναικολογική εξέταση για την διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Η δεκάλεπτη αυτή μέθοδος εντοπίζει επίσης ιογενείς λοιμώξεις, απλό έρπη, κονδυλώματα, μύκητες κι άλλα κολπικά μικρόβια.

  • 4) ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ 

Η ανεκτίμητη ακτινολογική εξέταση που μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού αλλά και να εντοπίσει αναπτυσσόμενους καρκινικούς όγκους που θα γίνονταν αντιληπτοί και ψηλαφητοί από τον ασθενή ή το γιατρό περίπου δύο χρόνια αργότερα!

  • 5) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 

Εξέτασε το στόμα σου συνολικά σε έναν καλό οδοντίατρο. Κάνε έναν καλό καθαρισμό και συνέχισε με την αποκατάσταση δοντιών λαμβάνοντας πέρα από την υγεία και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας υπόψιν πόσο διαδεδομένη είναι πλέον η ασθένεια των ούλων καθώς και τις επιπτώσεις της, η περιοδοντική εξέταση αξίζει πολύ μεγαλύτερη προσοχή.

  • 6) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 

Προβλήματα όπως το άγχος, οι φοβίες, οι δυσκολίες στην επικοινωνία, τα προβλήματα συμπεριφοράς και άλλα μπορούν να καταπραϋνθούν με τις συμβουλές ενός ειδικού που θα τις αξιολογήσει. Στον ψυχολόγο απευθύνεται όποιος αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, χωρίς αναγκαστικά αυτό να περιλαμβάνεται στις ψυχικές ασθένειες για αυτό ξεπέρασε οποιοδήποτε ταμπού και βρες λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί. 

Κάθε χρόνο στα γενέθλια σου κλείσε τα ραντεβού πρόληψης.
Τα ραντεβού καλύτερης ζωής. Ακόμα το σκέφτεσαι; 
Σήκωσε το ακουστικό και κλείσε τα ραντεβού σου 💗


#Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο site ΔΕΛΤΑ moms εδώ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου