Πάμε σινεμά;


Είχα την χαρά και την τιμή να παρευρεθώ με μια αγαπημένη μου φίλη στην πρεμιέρα της ταινίας "Ραντεβού εκεί ψηλά" σε έναν από τους κινηματογράφους Odeon. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο "Καλή αντάμωση εκεί ψηλά" του Πιερ Λεμέτρ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία το 2017, μένοντας τρεις μήνες στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο εμπορικές ταινίες.

Είχα πολύ καιρό να βρεθώ σε αίθουσα σινεμά κι ακόμα περισσότερο να δω μια ταινία που θα με αγγίξει και θα ταράξει τόσο τα συναισθήματα μου κι αυτή το καταφέρνει από τα πρώτα λεπτά. Με τόση δυνατή εικόνα, σκηνοθεσία, φωτογραφία και μουσική. Μια εξαιρετική ταινία που δεν πρέπει να χάσεις, γεμάτη ανθρωπιά και συγκίνηση. Βάζω 10 με τόνο!

Το βιβλίο Καλή αντάμωση εκεί ψηλά είναι ένα από τα πιο ευπώλητα βιβλία των τελευταίων ετών στη Γαλλία με πωλήσεις πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα. Παράλληλα απέσπασε το βραβείο Goncourt, το πιο σημαντικό βραβείο της γαλλικής λογοτεχνίας. 


Κι αφού τα βιβλία είναι περισσότερο περιγραφικά φαντάζομαι πόσο θα μαγευτώ όταν θα το ξεκινήσω αυτές τις ημέρες. Ότι κι αν προτιμήσετε από τα δύο θα περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου