Ταξίδι στο Παρίσι - Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε - Ο πύργος του Άιφελ



Όλα ξεκίνησαν όταν ενώ οδηγούσα άκουσα στο ραδιόφωνο τον Βασίλη Δρυμούση να μιλά για ένα τυχερό ζευγάρι που θα κέρδιζε ένα ταξίδι στο Παρίσι κι η αλήθεια είναι πως μέχρι να ακούσω την λέξη Παρίσι δεν κουνήθηκα από την θέση μου. Στο άκουσμα της όμως έβγαλα ασυναίσθητα με το δεξί μου χέρι το κινητό από την τσάντα κι ενώ οδηγούσα με το αριστερό, έστειλα βιαστικά το μήνυμα για να συμμετέχω φοβούμενη μήπως ξεχάσω τον αριθμό. Τότε ο αισιόδοξος κι ενθουσιασμένος εαυτός μου είπε "Θα Πάω Στο Παρίσι φίλε" κι ακούστηκαν πολλά γκλιν γκλιν στο κεφάλι μου.

Την ίδια μέρα ανέφερα σε αρκετούς δικούς μου ανθρώπους πως δήλωσα συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό κι ίσως πάω στο Παρίσι. Κανείς δεν μου έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Στον Θοδωρή συγκεκριμένα είπα "δεν ξέρω τι θα κάνεις, πρέπει να πάρεις άδεια από τη δουλειά αν κερδίσω" κι αυτός κούνησε ειρωνικά το κεφάλι του. 



Πέρασε μια εβδομάδα από τότε όταν βγήκα ένα πρωινό από το ασανσέρ και μου ήρθε ειδοποίηση στο κινητό πως είχα έξι κλήσεις από ένα σταθερό τηλέφωνο που δεν γνώριζα. Κάποιος με ψάχνει, σκέφτηκα, είναι ανάγκη και κάλεσα γρήγορα πίσω.

- Δρόμος Fm, παρακαλώ;
- ...ναι με καλέσατε; Με λένε Γεωργία... 
- Γεωργία! Πού είσαι παιδάκι μου και σε ψάχνουμε; Είσαι η μεγάλη νικήτρια του ταξιδιού για το Παρίσι! Σε βγάζουμε στον αέρα της εκπομπής.
- ..... 

Πάτησα αλάρμ κι άρχισα να κλαίω. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Ποτέ. Η δύναμη της θέλησης, η ενέργεια, το σύμπαν, ο Θεός, πες το όπως θες. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!   



Κι έτσι απρόσμενα ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας με μια ευτυχία που γέμιζε τόσο τα πνευμόνια μας σε σημείο να σκάσουμε, με βλέμμα χαμένο που κοιτούσε το ταβάνι κι έκανε όνειρα, με μυαλό αλλοπαρμένο. Το ταξίδι του μέλιτος που δεν κάναμε, η πενταήμερη εκδρομή του σχολείου αλλά αυτή τη φορά μόνο με έναν, τον καλύτερο μου φίλο.

Έλεγα πάντα πως αν ο Θεός ήταν αξιοθέατο θα ήταν ο Πύργος του Άιφελ, τον λάτρευα από μικρή, ήταν όνειρο ζωής για εμένα να τον αντικρίσω. Φαντάσου πως όταν φτάσαμε εκεί μπροστά του έλεγα συνέχεια "δεν το πιστεύω" ενώ ο Θοδωρής γελώντας μου έλεγε "άγγιξε τον, είμαστε εδώ στα αλήθεια!"

Ταξιδέψαμε με την airfrance κι εγώ είχα δίπλα μου έναν Θοδωρή χλωμό με ιδρωμένα χέρια. Ευτυχώς αυτό πέρασε γρήγορα κι έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε το ταξίδι, να φάμε το γεύμα μας και να πιούμε τον καφέ μας. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο μας παρέλαβε ένα πούλμαν το οποίο θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο μας και παράλληλα θα μας ξεναγούσε πανοραμικά. Η πρώτη στάση ήταν στον Πύργο του Άιφελ φυσικά και το πρώτο πράγμα που έφαγα εκεί ήταν το περιβόητο κροκ μανταμ.


Εννοείται πως ξαναπήγαμε κι αυτή τη φορά αφιερώσαμε μια ολόκληρη μέρα εκεί χαζεύοντας προτάσεις γάμων και επαγγελματικές φωτογραφήσεις, περπατώντας τριγύρω του σε όλους τους δρόμους και φυσικά στον Σηκουάνα ποταμό.




Περιμέναμε πάνω από 3μιση ώρες για να μπούμε μέσα για αυτό αν τον επισκεφτείτε να προμηθευτείτε με ηλεκτρονική αγορά τα εισιτήρια σας γλιτώνοντας όλη αυτήν την ταλαιπωρία. Για να είμαι ειλικρινής για εμάς δεν ήταν, χαρήκαμε κάθε λεπτό στις ατελείωτες ουρές! 



Οι επιλογές για να ανέβεις πάνω είναι δύο. Ή να πάρεις το ασανσέρ ή να ανέβεις με τα σκαλιά. Φυσικά το εισιτήριο αν ανέβεις με τα σκαλιά είναι πιο φτηνό αλλά εγώ δεν στο προτείνω, έχει πολλάαα σκαλιά. Επίσης μην προσπαθήσετε να κάνετε οικονομία στα εισιτήρια, αξίζει να κόψετε το ολόκληρο που σας πάει με ασανσέρ μέχρι την κορυφή.


Η θέα από ψηλά είναι μαγική, νιώθεις ελεύθερος, τόσο που θες να πετάξεις!









Στην κορυφή υπάρχει ένα μικρό μπαρ σαμπάνιας κι είναι υπέροχο και τόσο ρομαντικό να βλέπεις ερωτευμένα ζευγάρια να φιλιούνται με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι.
A place to kiss 💖 



Βγήκαμε από εκεί νύχτα πλέον και τον χαζέψαμε φωτεινό. 




Βγάλαμε πάααρα πολλές φωτογραφίες μα ποτέ δεν είναι αρκετές 😉στηθήκαμε και για έναν ζωγράφο που έκανε την καρικατούρα μας και γελάσαμε με περαστικούς που έκαναν νοήματα από πίσω του τύπου μπα, δεν μοιάζετε.

Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, ένα απίστευτο ταξίδι και μια πόλη που ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφτείς. Εννοείται πως υπάρχει κι άλλο part, αυτό της disneyland και των υπόλοιπων διαδρομών που κάναμε εκεί. Για αυτό μείνε συντονισμένος.



Φιλιά

Σχόλια

  1. Τέλεια φίλη!!!! περιμένουμε συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία μου ήμουν τόσο χαρούμενη όταν σας έβλεπα στις φωτογραφίες κατά την παραμονή σας εκεί αλλά τώρα που έμαθα και το backstage είμαι ακόμα πιο χαρούμενη για σας! Εντάξει νομίζω ότι τέτοια τύχη δεν υπάρχει!!! Οσο για τις φωτογραφίες σας απλά τέλειες!!! Αλλά ξέχασες εκείνες που κρατάει ο Θοδωρής το Πύργο του Αιφελ... όλα τα λεφτά! Με το καλό και στην επόμενη νίκη γιατί αν ανοίξει η τύχη δεν σταματά!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες βρε Κάλη; Μάλλον είναι η χρονιά μου φέτος :) Θα την συμπληρώσω μοναχά για πάρτι σου!

      Διαγραφή
  3. Καλα τι φοβερη τυχη!!!! Μπραβο βρε κουκλα! Μπραβο!!!

    Όσο για το παρίσι...ναι, δεν εχω παει! 2 φορές το κανόνισα και 2 φορές ακυρώθηκε. Ευελπιστώ να θαυμασω και εγω τις ομορφιές του κάποια στιγμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα τόσο τυχερή να είσαι.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωργία μου , έβλεπα τις φωτό σου και χαιρόμουν πραγματικά για σας.
    Και δικό μου όνειρο το Παρίσι... Και μέσα άπο το δικό σου ήταν σαν να το έζησα κι Εγώ.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου