Πολύχρωμα Γεμιστά Μανιτάρια κι ένα Crash Test


Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι να τρέχουμε με τα αδέρφια μου γρήγορα στην κουζίνα κάθε φορά που η μαμά έβραζε γλυκοπατάτες. Κι ενώ τις αγαπώ λίγες ήταν οι φορές που τις μαγείρεψα στα παιδιά μου, γιατί δεν τις έβρισκα εύκολα, μέχρι βέβαια που ανακάλυψα τον φυσικό πουρέ γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης. Οι νέοι φυσικοί πουρέδες λαχανικών Μπάρμπα Στάθης είναι φτιαγμένοι από 100% λαχανικό, που έχει βράσει, έχει πολτοποιηθεί και καταψυχθεί σε μικρές μερίδες, διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα, τη γεύση και τα θρεπτικά του συστατικά. Η συσκευασία των 600γρ. βγάζει 4 μερίδες.


Σήμερα θα σας δείξω μια σούπερ συνταγή, εντυπωσιακή, εύκολη και γρήγορη!



Φυσικά ως διατροφολόγος δεν θα μπορούσα να μην κάνω ένα crash test εδώ μπροστά σας ανάμεσα στην γλυκοπατάτα και στην κλασική πατάτα. Αν συγκρίνουμε λοιπόν τις δύο πατάτες θα δούμε πως δεν έχουν διαφορές στις θερμίδες και στον γλυκαιμικό δείκτη κι αυτό είναι καλό να το γνωρίζουμε καθώς πολλοί φοβούνται πως η γλυκοπατάτα θα ανεβάσει το ζάχαρο τους ή θα τους παχύνει σε σχέση με την κλασική κι έτσι την αποφεύγουν.

Οι 4 βασικές διαφορές είναι οι εξής:

1) Η γλυκοπατάτα έχει διπλάσια ποσότητα ασβεστίου από την κλασική πατάτα και ίση με 10 αμύγδαλα

2) Η γλυκοπατάτα έχει επταπλάσια ποσότητα βιταμίνης Α από την κλασική πατάτα

3) Η γλυκοπατάτα έχει περισσότερες φυτικές ίνες από την κλασική πατάτα

4) Η κλασική πατάτα έχει εννιαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την γλυκοπατάτα.

Όταν ο πουρές συνοδευτεί με κρέας ή ψάρι και μια σαλάτα εποχής αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα και καθώς ο πουρές για να φτιαχτεί χρειάζεται γάλα τότε ευχάριστα ανακαλύπτουμε πως αυξάνεται και η πρόσληψη ασβεστίου του γεύματος μας.

Μανιτάρια Γεμιστά:

Η πρώτη φορά που έφαγα γεμιστά μανιτάρια ήταν σε κάποιο νησί κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές κι εντυπωσιάστηκα. Από εκείνη την ημέρα έγινε η αγαπημένη μου συνήθεια σε τραπέζια που έκανα αφού το πιάτο αυτό έδινε μια διαφορετική ευχάριστη νότα στο χώρο όχι μόνο γευστική αλλά κι αισθητική.

Πώς;




Αγοράζουμε μανιτάρια portobello, τα πλένουμε καλά κι αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι τους αφήνοντας έτσι ένα κενό μέσα στο μανιτάρι το οποίο θα γεμίσουμε με τον πουρέ. Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλύτερα μανιτάρια βρείτε τόσο πιο πολύ ποσότητα πουρέ θα προσθέσετε μέσα αλλά εγώ διαλέγω κυρίως τα πιο μικρά γιατί μου αρέσει να γίνονται μπουκίτσες και να μην τρώγονται με μαχαιροπήρουνα. Κάτι τύπου finger food φαντάσου 😋




Στην συνέχεια φτιάχνουμε τον πουρέ της αρεσκείας μας. Εγώ ετοίμασα -επιτέλους- τον φυσικό πουρέ γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ και στον φυσικό πουρέ αρακά. Ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία, χρησιμοποιώντας δηλαδή 120ml νερό για την γλυκοπατάτα και 100ml για τον αρακά, ετοίμασα τους πουρέδες μου και με ένα μικρό κουταλάκι γέμισα τα μανιτάρια μου. Η έξτρα τσαχπινιά και γεύση έρχεται αν συμπληρώσουμε πάνω στα γεμιστά μανιτάρια με τη γλυκοπατάτα λίγο τριμμένο τυρί και μικρά κομματάκια μπέικον στα μανιταράκια με τον αρακά.




Μα δεν είναι πανεύκολο κι εντυπωσιακό; Αυτό ήταν! Το επόμενο βήμα είναι να τα βάλουμε στον φούρνο για περίπου μισή ώρα κι αν θέλουμε να ξεροψηθούν ανάβουμε και λίγο το γκριλ. Πω πω μου έτρεξαν τα σάλια πάλι!




Καλή σας όρεξη!



#Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά 
στη στήλη μαμαδοblog του ΔΕΛΤΑmoms ΕΔΩ.

Σχόλια

  1. Ξετρελαίνομαι για γλυκοπατάτες και φυσικά για μανιτάρια οπότε εννοείται θα δοκιμάσω και το συνδυασμό τους! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ που πάντα είσαι εδώ <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου