Διαβάσαμε-Προτάσεις παιδικών βιβλίων


Τι να πω για αυτό το βιβλίο; Είναι από εκείνα τα βιβλία που δεν θες να αφήσεις από την αγκαλιά σου, τα θες εκεί στην βιβλιοθήκη σου και τα προσέχεις σαν τα μάτια σου. Από εκείνα τα βιβλία που θες οπωσδήποτε να διαβάσουν τα παιδιά σου αλλά κι οι ενήλικες γύρω σου οπωσδήποτε. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που σαν να είναι το παιδί μου αυτό το αγόρι, μπορεί και να είναι...

Είσαι ένα θαύμα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.



Στην παρουσίαση των νέων εκδοτικών τίτλων για τις εκδόσεις Μεταίχμιο ήταν το μόνο που με άγγιξε και με έκανε να βουρκώσω χωρίς καν να το έχω πιάσει στα χέρια μου. Κι αν αυτό το υπέροχα γραμμένο γλυκά βιβλίο αναφέρεται στην γιαγιά, εμένα με παρέσυρε το συναίσθημα της μάνας κι όσες φορές το διάβασα την μαμά μου σκεφτόμουν.

Ένα πράσινο τηλέφωνο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την Κατερίνα Δημόκα. 



Πολλές σελίδες με όμορφες εικόνες που δεν κουράζουν όμως ούτε το παιδί αλλά ούτε και τον ενήλικα που το διαβάζει. Ο Ευγένιος Τριβιζάς δεν θέλει πλέον πολλές συστάσεις. Πλατς Πλουτς λοιπόν από τις εκδόσεις Διόπτρα, μια εναλλαγή στην ιστορία με την πριγκίπισσα που φίλησε τον βάτραχο.


Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός εφήβου από την Αφρική που χρησιμοποίησε τους μοναδικούς πόρους που είχε στη διάθεσή του για να χτίσει έναν ανεμόμυλο και να ανυψώσει τη ζωή και το πνεύμα των ανθρώπων της κοινότητάς του. Όσα κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Γουίλιαμ Καμκγουάμπα χρησιμοποιώντας την αιολική ενέργεια θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για το τι μπορεί να κάνει ένα άτομο με μια εμπνευσμένη ιδέα για να υπερβεί την κρίση που αντιμετωπίζουμε. Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για μεγαλύτερα παιδιά και φυσικά για εμάς τους ενήλικες.



Από τις εκδόσεις Μίνωας και μια υπέροχη σειρά μυθολογίας ειδικά για παιδιά δημοτικού. Από την τρίτη δημοτικού και πέρα όπου η ξεκινά η ιστορία ως μάθημα είναι απόλυτα ιδανικό. Πολύ ωραία εικονογράφηση που σε ταξιδεύει σε εκείνα τα χρόνια. Εμείς διαβάσαμε τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο, οι άθλοι του Θησέα και ο Πάρις κι η ωραία Ελένη, εννοείται πως κέντρισε το ενδιαφέρον του Παύλου. 


Καλά διαβάσματα φίλοι μου και μην ξεχνάτε πως το βιβλίο είναι το ωραιότερο δώρο!

Σχόλια