Ματίας ο Α', θέατρο άλφα ιδέα


Η ψυχαγωγία των παιδιών μας τον χειμώνα σημαίνει βιβλία, σινεμά και θέατρο. Την Κυριακή επισκεφτήκαμε το θέατρο άλφα ιδέα και παρακολουθήσαμε μία από τις ωραιότερες παραστάσεις! Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζέη και σκηνοθεσία της Άρτεμις Γρύμπλα και παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:15 



Μπορεί ένα παιδί να κυβερνήσει το κόσμο;
Μπορεί ένα παιδί να αλλάξει το κόσμο;
Τι θα γινόταν αν τα παιδιά είχαν για λίγο την εξουσία στα χέρια τους;



Μετά τον θάνατο των γονιών του, ο μικρός Ματίας, μοναδικός διάδοχος του θρόνου, στέφεται ο νεαρότερος βασιλιάς στην ιστορία. Απογοητευμένος από τον τρόπο που οι μεγάλοι κυβερνούσαν μέχρι τότε την χώρα και γνωρίζοντας το παράλογο παιχνίδι του πολέμου από κοντά, αποφασίζει να περάσει την εξουσία στα παιδιά!

Ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται σε επαφή με τη βαρβαρότητα του πολέμου μόνο και μόνο για να μας θυμίσουν πως οι πόλεμοι πρέπει να σταματούν. Τα παιδικά μάτια δεν αντέχουν τον πόλεμο. Η φιλία δεν ανέχεται τον πόλεμο. Η αγάπη μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.


"Τα παιδιά κανένας δεν τα ρώτησε αν θέλουν πόλεμο ή όχι. Εμείς λοιπόν τα παιδιά δεν θέλουμε καθόλου να σκοτωνόμαστε γιατί αν σκοτωθούμε πώς θα γίνουμε μεγάλοι."

Με όπλο την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και τη διαύγεια της παιδικής ματιάς και σκέψης, ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται να μας θυμίσουν πόσα μικρά και απλά πράγματα αρκούν για να πεις όχι στον πόλεμο, όχι στη βία και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αγάπη.


Τίτος, ο κολλητός του Ματία. Γελάσαμε τόσο πολύ με αυτόν!
Ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, γρήγορη σκηνική δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, όπου παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο...


Μια πραγματικά υπέροχη παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε. Ωραία χρώματα, ωραίες φωνές, ωραία ενέργεια. Μέχρι και τα τραγούδια μας άρεσαν τόσο πολύ που συνεχίζαμε για μέρες να τα τραγουδάμε στο σπίτι μας. Ο γιος μου στο τελευταίο χειροκρότημα φώναζε "Μπράβοοο, μπράβοοοο!!!"


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή: Άλκη Ζέη
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου
Πρωτότυπη Μουσική: Gary Salomon
Στίχοι: Άρτεμις Γρύμπλα
Χορογραφίες: ‘Αλκηστις Πολυχρόνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Διαμαντή
Παραγωγή: Κ2L Άλφα.ΙδέαΕ.Ε

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:
Αργυρώ Βούρου, Κατερίνα Δημάτη, Γιώργος Ιωσηφίδης, Τάσος Κονταράτος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Ευθύμης Χαλκίδης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Κυριακή: 11:15

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 6 ευρώ (παιδικό), 8 ευρώ (ενήλικες) Ημέρα παράστασης: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ (ενήλικες)

Διάρκεια: 90 λεπτά
Θέατρο ΑΛΦΑ.Ιδέα
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο
Τηλ.: 210-5238742, 210-5221444

www.alfaidea.gr

Σχόλια