Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, part 2

Έρχονται Χριστούγεννα κι επιτέλους στρώσαμε τα χαλιά και στολίσαμε το ψηλό και πυκνό δέντρο μας. Καθώς το βιβλίο για μένα είναι το ωραιότερο και το πιο διαχρονικό δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον προτρέπω όλους σας μαζί με ένα παιχνίδι που θα χαρίσετε σε κάθε παιδί να συμπληρώσετε μέσα κι ένα βιβλίο. Please 💖


Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς σε μία μοντέρνα διασκευή με εξαιρετική εικονογράφηση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μας θυμίζει αρκετούς γύρω μας και μας επαγρυπνά, μας υπενθυμίζει τι έχει αξία στη ζωή.

Αδιάφορος για τις γιορτινλες μέρες που πλησιάζουν, σκληρός κι αδίστακτος με όλους, ο Σκρουτζ μετράει ξανά και ξανά τα χρήματα του. Τίποτα δεν τον αγγίζει. Ούτε η μαγεία των Χριστουγέννων, ούτε ο ενθουσιασμός των παιδιών, ούτε η αφοσίωση του υπαλλήλου του και το ενδιαφέρον του ανιψιού του. Όμως ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα. Το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων θα του δείξουν τον δρόμο της αγάπης κι έτσι θα περάσει τα πρώτα του αληθινά Χριστούγεννα.


Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη της Κατερίνας Ζωντανού από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα υπέροχο, γλυκό, ζεστό βιβλίο με έναν τόσο τρυφερά εικονογραφημένο Αϊ-Βασίλη που θες να χωθείς στην αγκαλιά του. Ένα βιβλίο διαφορετικό απο τα άλλα. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τι έχει αξία ως δώρο αλλά και τους γονείς να βρουν ωραίες, έξυπνες μα πάνω από όλα τρυφερές κι αγαπησιάρικες λύσεις κι απαντήσεις για τα δώρα που δεν μπορούν να αγοράσουν και να τοποθετήσουν κάτω από το δέντρο.

Η τελευταία νύχτα του χρόνου έχει φτάσει και ο Αϊ-Βασίλης βρίσκεται στη μεγάλη του αποστολή. Όλα πηγαίνουν περίφημα. Όμως, πριν παραδώσει και τα τελευταία δώρα, ένα ατύχημα στον ουρανό φέρνει τα πάνω κάτω! Και τώρα; Τι γίνεται με τα παιδιά που τον περιμένουν; Τι γίνεται και με εκείνα που ποτέ δεν τον περίμεναν; Τι συμβαίνει και είναι όλα χαρούμενα το πρωί; Νοιάζεται στα αλήθεια κανείς για το δώρο του Αϊ-Βασίλη;


Ο Καρυοθραύστης, μια τρυφερή εκδοχή του αγαπημένου παραμυθιού με πραγματικά υπέροχη εικονογράφηση και σούπερ εξώφυλλο που μοιάζει με πίνακα! Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την πρωτότυπη αφήγηση της Ανν Λέισεν.

Η Κλάρα κι ο αδερφός της Φρίτς λατρεύουν τις γιορτές. Κάθε χρόνο ο θείος Ντροσελμάγερ τους κάνει ένα ξεχωριστό δώρο. Φέτος δίνει στην Κλάρα ένα ξύλινο στρατιωτάκι, έναν καρυοθραύστη. Στον Φρίτς δεν αρέσει αλλά η Κλάρα λατρεύει τα μεγάλα, γλυκά του μάτια. Και τη νύχτα ανακαλύπτει ότι ο καινούριος της φίλος μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να σπάει καρύδια. 


Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα από την Κατερίνα Δημόκα και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα βιβλίο για την ειρήνη και την συμφιλίωση. 

Ο Άγιος Βασίλης έχει μπαμπά τον μονίμως συναχωμένο παππού Νοέλ. Αυτός, πάλι, έχει αποστολή τις πιο απαιτητικές επιθυμίες των παιδιών. Η Ταραχώρα όμως έχει πόλεμο, κι ο πόλεμος έχει στην υπηρεσία του δύο αθεόφοβους στρατηγούς, τον Πάβελ και τον Ζίμερ.
Τι πρόβλημα! Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τον παππού Νοέλ: Τι να απαντήσει στα παραπονεμένα γράμματα των παιδιών της Ταραχώρας; Πώς να σταματήσει τους δύο άτακτους στρατηγούς, που βομβαρδίζουν Χριστουγεννιάτικα; Τελικά, η υπόθεση αυτή απαιτεί ένα πανέξυπνο σχέδιο δράσης και ο παππούς Νοέλ είναι έτοιμος να το βάλει σε εφαρμογή!



Για μεγαλύτερα παιδιά και γιατί όχι και για μεγάλους Δόκτωρ Πορδαλός από τον αγαπημένο Jo Nesbo και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στην οδό Κανονιού όλοι περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα, όταν το ραδιόφωνο ανακοινώνει πως ο κύριος Τράνε αγόρασε όλα τα δικαιώματα των Χριστουγέννων και πως κανείς δεν μπορεί να τα γιορτάσει αν δεν ξοδέψει πρώτα μια μικρή περιουσία στα καταστήματά του. Ο Μπούλης, η Λίζα και ο δόκτωρ Πορδαλός αποφασίζουν να προσπαθήσουν να σώσουν τα Χριστούγεννα. Και δεν έχουν να αναμετρηθούν μόνο με τα ενοχλητικά δίδυμα Τράνε, μια καμηλοπάρδαλη-βρικόλακα σ’ ένα ρολόι-κούκο, κάτι φινλανδικά μαχητικά αεροσκάφη κι έναν βασιλιά με μούχλα στο κελάρι του, αλλά και μ’ έναν κυνικό, γκρινιάρη Αϊ-Βασίλη που δεν έχει καμία σχέση με τον Αϊ-Βασίλη που ξέρετε. Και το μόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι φίλοι μας είναι μια στάλα σαπούνι του χρόνου και απεριόριστη πορδαλόσκονη… Ο χρόνος κυλάει και το χιόνι πέφτει σιωπηλά. Ποτέ τα Χριστούγεννα δεν κρέμονταν από μια τόσο λεπτή κλωστή…

Υπέροχα Χριστούγεννα θα περάσουμε και φέτος... Αγκαλιές, Φιλιά, Τζάκι, Ζεστό Τσάι και πολλά Βιβλία κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διαβάστε, κάνει καλό 💖

👍 Επίσης να σας ενημερώσω πως οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 15 ευρώ οπότε επωφεληθείτε από το σπίτι της οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Άλλο ένα επίσης καλό νέο είναι πως για να γιορτάσουν το νέο τους site σας κάνουν δώρο ένα βιβλίο με αγορές άνω των 15 ευρώ μέχρι 17 Δεκεμβρίου οπότε κερδίζετε διπλά!!!

Σχόλια