Κορμός με κρέμα γάλακτος και σοκολάτα!


Ε, εντάξει νομίζω πλέον πως ξέρετε όλοι πως είναι το αγαπημένο μας γλυκό οικογενειακώς. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι με αυτό το γλυκό για αυτό και το έχουμε φάει σχεδόν σε όλες τις εκδοχές. Με διάφορα μπισκότα, με διάφορα κακάο, με διάφορα βούτυρα, νηστίσιμο κι άλλα πολλά.

Η νέα του εκδοχή είναι πιο μαλακή, πιο χορταστική, πιο άγλυκη και πιο ανοιχτόχρωμη. "Ξανθός κορμός" θα ήταν η ονομασία του αν μου ζητούσες τίτλο 😋 Η διαφορά από τις υπόλοιπες συνταγές είναι πως χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος και δεν έβαλα καθόλου κακάο και άχνη ζάχαρη! 

Υλικά:

200γρ. βούτυρο
200ml. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. σοκολάτα ρόφημα
2 πακέτα μπισκότα τύπου μπτιμπερ

Πως:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε την σκόνη σοκολάτας, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε από την φωτιά.



Παράλληλα έχουμε διαλύσει τα μπισκότα μας είτε στο χέρι είτε στο μούλτι. Εγώ τα μοιράζω κι επιλέγω το ένα πακέτο τελείως λιωμένο στο μούλτι και το άλλο διαλυμένο στο χέρι καθώς μου αρέσει να φαίνονται μεγάλα κομμάτια μπισκότων μέσα στο γλυκό.


Στη συνέχεια αναμιγνύουμε όλα τα υλικά κι απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα.



Απλώνουμε και τυλίγουμε το μίγμα σχηματίζοντας ένα μπαστούνι σαλαμιού φαντάσου και δες τον γιο μου για να το καταλάβεις καλύτερα 😊 Το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα κι αυτό ήταν! Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


Αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά και ζάχαρη άχνη, εγώ αυτήν την φορά άφησα μόνο την γλύκα των μπισκότων και του ροφήματος σοκολάτας.


Καλή σας όρεξη! 💓

Σχόλια

  1. Μου άρεσε πολύ η εκδοχή σου, θα τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ μιαμ μιαμ σε κακή ώρα σε επισκέφθηκα!...
    Θα την έχω υπόψη μου την παραλλαγή σου Γεωργία μου, γενικά αγαπώ τα μπισκοτογλυκά. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου