Φτιάξε Μόνος σου Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Από τότε που έκανα παιδιά αγάπησα τα Χριστούγεννα, μέχρι τότε αδιαφορία.


Με το που μπαίνει ο Νοέμβρης ξεκινώ ήδη τις προετοιμασίες στο κεφάλι μου κι όλες τις κατασκευές που θέλω να κάνω με τα παιδιά μου. Για φέτος θα φτιάξουμε μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα νιώσουμε δημιουργικοί και χαρούμενοι, θα γεμίσουμε ευχάριστα κάποιο απόγευμα μας και θα ομορφύνουμε το δέντρο μας.


Υλικά:

Τα απαραίτητα ↓

Κρίκους κουρτίνας
Σύρματα Πίπας σε διάφορα χρώματα



Έξτρα: ↓

Κόλλα
Ματάκια
Κορδέλες



Πως: ↓

Πανεύκολα! Απλά τυλίγουμε τα σύρματα πίπας γύρω από τους κρίκους! 



Επιλέξτε μονόχρωμα ή κάντε δικούς σας χρωματικούς συνδυασμούς. Οι δικοί μου κρίκοι όπως βλέπετε έχουν από μόνοι τους γάτζο για να κρεμαστούν. Αν οι δικοί σας δεν έχουν βάλτε απλά μια κορδελίτσα για να μπορέσετε να τα κρεμάσετε. Κολλήστε αν θέλετε πάνω ματάκια και κάντε τα πιο παιχνιδιάρικα.


Είναι νομίζω η πιο εύκολη κατασκευή που έχω κάνει (τα παιδιά τα έφτιαξαν χωρίς καν την βοήθεια μου), η πιο πρακτική (αφού είναι κάτι που δεν χαλάει εύκολα και θα χρησιμοποιούμε κάθε Χριστούγεννα) και η πιο καθαρή (δεν λερώσαμε καθόλου το σπίτι 😉)


Μια άλλη εκδοχή είναι να φτιάξετε γιρλάντες με αυτά τα στολίδια. Να περάσετε δηλαδή μέσα από τα γατζάκια ένα σχοινί ή ένα λεπτό λάστιχο και να διακοσμήσετε το τζάκι, το δώματιο των παιδιών ή την κουζίνα. Δεν είναι υπέροχη ιδέα;


Tip: ↓

Αν είστε κι εσείς λάτρεις των ζαχαρένιων σπιτιών και αγοράζετε κάθε Χριστούγεννα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας τότε σας έχω κολπάκι!!! Αν δεν είστε από αυτούς που το τρώνε -όπως εγώ δηλαδή- όταν τελειώσουν οι γιορτές ψεκάστε το με λακ για τα μαλλιά, τυλίξτε το με μια μεμβράνη ή ζελατίνα κι αποθηκεύστε το. Τα επόμενα Χριστούγεννα θα είναι σαν καινούριο 😉 Το ζαχαρένιο σπιτάκι που βλέπετε πίσω από τα χειροποίητα στολίδια το έχουμε από πέρσι!


Καλές γιορτές να έχουμε και καλές κατασκευές 💖

Σχόλια

  1. Τι πανευκολο στολιδακι!!!! Και ταιριάζει τόσο σε αγόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου