Θα Χάσω Βάρος - The Story


Κι ενώ από μικρή είχα όνειρο να γράψω ένα βιβλίο ήταν πριν δυο χρόνια τελικά που αποφάσισα να αποτυπώσω σε κόλλες χαρτί κάποια από αυτά που συζητάω στα ραντεβού με άτομα που ζητούν την βοήθεια μου για την διαχείριση του βάρους τους. Ήθελα να υπάρχουν τα λόγια μου και οι συμβουλές μου μέσα στην τσάντα τους, στην βιβλιοθήκη τους, στο γραφείο τους, να τα κουβαλούν μαζί τους και να τα διαβάζουν κάθε φορά που χρειάζεται. Και πέρα από τα λόγια ήθελα μέσα στο βιβλίο αυτό να υπάρχουν φωτογραφίες με κάποια από τα γεύματα που προτείνω μαγειρεμένα ακριβώς όπως προτείνω, ήθελα δηλαδή να είναι ρεαλιστικές, αυτό βλέπεις αυτό τρως. Για αυτόν τον λόγο ακριβώς συνεργάστηκα με την food blogger Αθηνά Καψάσκη του CraftCookLove και το Studio Kapetanakis που τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως. 

Αυτή είναι μία από τις φωτογραφίες του backstage στην κουζίνα που γινόταν χαμός!



Μέχρι εκείνη την στιγμή είχα στον υπολογιστή μου κείμενα και φωτογραφίες. Και τότε άρχισα να ψάχνω εκδοτικούς οίκους και καθότι άσχετη έστειλα στον πρώτο που γνώριζα και περίμενα 3 ολόκληρους μήνες για να μου απαντήσουν χωρίς να έχω στείλει το υλικό μου σε άλλον εκδοτικό. Ο καιρός περνούσε λοιπόν, ήρθε η πρώτη αρνητική απάντηση και μετά μια άλλη απάντηση μάλλον θετική αλλά όχι και τόσο σίγουρη που τελικά κατέληξε σε όχι με έκανε λίγο όχι να απογοητευθώ αλλά να αναρωτηθώ μήπως όντως είναι βλακεία αυτή η προσπάθεια; Μετά ήρθαν οι σπασμοί του Ραφαήλ κι εννοείται πως παράτησα τα πάντα για να είμαι μαζί του, για να μπαινοβγαίνουμε στα νοσοκομεία, για να κάνουμε εξετάσεις, για να τον φροντίζω και να τον αγαπώ με όλο μου το είναι. 

Ώσπου ο Ραφαήλ μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ηρέμησε, μεγάλωσε και δυνάμωσε κι ήρθε η ώρα να πάει παιδικό σταθμό. Και τότε να! Ήρθε η ευκαιρία να ασχοληθώ με το βιβλίο, να ψάξω κι άλλους εκδοτικούς, να στείλω, να επισκεφτώ, να το στήσω πιο ωραία κι ήταν η Έρικα (σε χίλιοευχαριστώ) που του έδωσε μορφή και με έκανε να το πιστέψω και να το αγαπήσω περισσότερο. Σε ένα μόλις βράδυ που κοιμόντουσαν τα παιδιά έστειλα αρκετά email σε εκδοτικούς, συμπλήρωσα άλλες τόσες φόρμες σε site εκδοτικών κι έπεσα ξερή με την ελπίδα πως ίσως κάποιος πιστέψει σε μένα.



Και πίστεψε! Ο εκδοτικός οργανισμός IWrite.gr μετά από λίγες μέρες δεν μου απάντησε με email αλλά μου τηλεφώνησε για να μου πει πως βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα αυτή μου την προσπάθεια και μου έστειλε κατόπιν μια μελέτη για την επικείμενη συνεργασία μας. Ήμουν τόσο χαρούμενη! Δεν μπορούσα να πιστέψω πως τελικά θα εκδοθεί! 3 μήνες μετά δεχόμουν ακόμη αρνητικές απαντήσεις από άλλους εκδοτικούς που πλέον δεν είχα ανάγκη. Κάποιος πίστεψε σε μένα κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό!

Κι ήταν εκείνο το πρωινό στα Ζαγοροχώρια που χτύπησε το τηλέφωνο για να μου πει ο εκδότης μου "Καλοτάξιδο!!!" κι εγώ να πω δειλά ευχαριστώ, χαμηλόφωνα. "Εκδόθηκε Θοδωρή, τώρα τι κάνουμε;" Ήταν το πρώτο μούδιασμα κι η άγνοια, το άγχος, ο ενθουσιασμός, η χαρά, πολλά μπερδεμένα συναισθήματα. Επιστρέψαμε στην Αθήνα και επισκεφτήκαμε τα γραφεία του εκδοτικού. Στεκόταν εκεί δίπλα σε άλλα πολλά βιβλία πάνω σε ένα ξύλινο χοντρό τραπέζι. "Παρακαλώ, πιάστε το στα χέρια σας", "Είναι τόσο όμορφο", ψέλλισα. Τότε ξεκίνησε το ταξίδι για μένα κι ήταν τόσο υπέροχο που έσκαγε με δύναμη ο αέρας πάνω μου στο μηχανάκι.

Η πρώτη μου ντροπαλή εμφάνιση ήταν στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο για το Book Signing Event των εκδόσεων όπου έκανε το ντεμπούτο του το βιβλιαράκι μου όπου για δυο ώρες υποδεχόμουν φίλους και συγγενείς υπογράφοντας βιβλία με τρεμάμενο χέρι. Έφυγα από εκεί πανευτυχής με ένα τεράστιο χαμόγελο ευχαριστώντας ολόψυχα όσους παρευρέθηκαν εκεί και με τίμησαν με την παρουσία τους αλλά κι ευγνωμονώντας για αυτήν την τρομερή εμπειρία που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω.  



Κι έφτασε λοιπόν ο καιρός για την παρουσίαση του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στον πολυχώρο Αίτιον. Ήθελα πάρα πολύ στην παρουσίαση αυτή πέρα από την στήριξη που θα μου προσφέρει η παρουσία σας να αποκομίσετε κι εσείς κάτι φεύγοντας που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε μια πιο υγιεινή ζωή, παίρνοντας θάρρος και δύναμη. Για τον λόγο αυτό εισηγητές θα είναι η αγαπητή Blogger Owl Mommy Βέρα Λεβέντη όπου θα μιλήσει για την δική της εμπειρία και η ψυχολόγος Νικολέττα Παπαδάτου που με συμβουλές και καθοδήγηση θα βοηθήσει στην διαχείριση αυτής της προσπάθειας για αλλαγή. 



Εννοείται πως η είσοδος είναι ελεύθερη κι εννοείται πως θα χαρώ πάααρα πολύ να σας δω εκεί και να συζητήσουμε ό,τι σας προβληματίζει. 

Μαζί, θα τα καταφέρουμε!


ΥΓ: Ευχαριστώ από καρδιάς τους ανθρώπους από την Bookia.gr για τις φωτογραφίες, το βίντεο με την μίνι συνέντευξη και φυσικά που με βοήθησαν να μου φύγει το άγχος 💓 

Σχόλια

  1. μπραβο μπραβο μπραβο Γιωργιτσα μου!! Καλοταξιδο το βιβλίο σου!! Ανυπομονω να μου το υπογραψεις εεε;; πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοριτσάρα μου είμαι τόσο περήφανη για σένα!!!! Που κυνηγάς τα όνειρά σου, που είσαι δραστήρια, ταλαντούχα και ψυχάρα!!!!
    Ξέρω μέσα από τη φιλία μας πόσο πάλεψες για το βιβλίο αυτό με πάρα πολυ προσωπικό χρόνο αλλά και χρήμα και σου (και του) αξίζουν τα καλύτερα!!!! Να είναι καλοτάξιδο εύχομαι και να βοηθήσει πολύ κόσμο:)
    Ραντεβού στις 25 του μηνός αγαπημένη μου❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοτάξιδο και από εδώ Γεωργία!
    Θα τα πούμε σίγουρα από κοντά την ημέρα της παρουσίασης.
    Στο λέω και πάλι... περιμένω να ακούσουμε κι εσένα την ημέρα αυτή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοτάξιδο Γεωργία μου! Χαίρομαι πολύ πολύ για σένα και σου εύχομαι όλα τα καλά για το σπουδαίο αυτό ξεκίνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου