Διαβαστε! Η σημαντικη στιγμη της ημερας

Νομίζω πως ξέρετε πλέον πόσο αγαπάμε τα βιβλία. Τα αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου, τον χειμώνα χουχουλιάζουμε δίπλα στο τζάκι ή κάτω από τα παπλώματα ενώ το καλοκαίρι καθόμαστε στην βεράντα ή στην παραλία και ταξιδεύουμε. Σήμερα θα σας δείξω 3 παιδικά βιβλία και 2 λογοτεχνικά ενηλίκων που ξεχωρίσαμε κι αγαπήσαμε.


ΠΑΙΔΙΚΑ

1) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ

Ηλικία 6-12 ετών
Συγγραφέας: Rebecca Langston-George
Εκδόσεις Λιβάνη



Ένα υπέροχο βιβλίο, μια αληθινή τρομερή ιστορία που κάνει κάθε αναγνώστη να νιώσει αυτό το δέος της δύναμης της ψυχής για γνώση. Η ιστορία της Πακιστανής Μαλάλα Γιουσαφζάι που συγκλόνισε παγκοσμίως. Η δύναμη της, η δίψα της για μάθηση και ισότητα αλλά και η απεριόριστη στήριξη της οικογένειας της δίνουν μαθήματα σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους. 

"Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο κι ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο". Αναμφισβήτητα αυτό το βιβλίο πρέπει να υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες. 

2) ΓΙΑΓΙΑ, Σ'ΑΓΑΠΩ

Ηλικία 3-6 ετών
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εκδόσεις Μίνωας



Μόνο όμορφες αναμνήσεις έχουμε ως παιδιά για τις γιαγιάδες μας και στο σκέφτομαι και γράφω του σχολείου μας αρέσει να την περιγράφουμε και να αναλύουμε όλα αυτά που κάνουμε μαζί της και περνά ο χρόνος τόσο ευχάριστα! 



Ένα βιβλίο για την αξία της οικογένειας που μας διδάσκει πως ό,τι κι αν συμβεί πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους όταν μας χρειάζονται. Με σεβασμό κι υπομονή. 

3) ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ

Ηλικία 3+
Συγγραφέας: Biddulph Rob
Εκδόσεις Παπαδόπουλος





Αυτό το βιβλίο το λάτρεψε ο μικρός μου γιος κι εκείνο το απόγευμα που το πρωτοπιάσαμε στα χέρια μας το διαβάσαμε έξι φορές, συνεχόμενες. Η ιστορία ενός πιγκουίνου που μαζί με τους φίλους του κάνει ένα πολύ όμορφο ταξίδι! Οι χαρούμενες εικόνες του έκαναν τον μικρούλη μου να χαμογελά και να κολλά την μούρη του μέσα στις σελίδες 💓 


ΕΝΗΛΙΚΩΝ

1) ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ

Ηλικία 18+
Συγγραφέας: Μπρόντε Έμιλι
Εκδόσεις Μίνωας



Η πιο όμορφη ιστορία αγάπης όλων των εποχών! Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1847 κι αποτελεί μια συναρπαστική, θυελώδη ιστορία αγάπης. Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα ομιχλώδες τοπίο, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ. 

Η Κάθριν και ο Χίθκλιφ μεγαλώνουν μαζί.Το μελαχρινό άστεγο αγόρι που ο πατέρας της Κάθριν, o κύριος Έρνσο, έφερε στο σπίτι θα γίνει ο σύντροφός της στα παιχνίδια και ο εκλεκτός της καρδιάς της. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο αδελφός της Κάθριν ταπεινώνει και μειώνει τον Χίθκλιφ, στερώντας του τη μόρφωση και κάθε ευκαιρία για εξέλιξη. Η Κάθριν, πιστεύοντας ότι ο Χίθκλιφ δεν είναι αντάξιός της, αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο και ο Χίθκλιφ πικραμένος φεύγει από το σπίτι.

Όταν επιστρέφει λίγα χρόνια αργότερα, η μεταμόρφωση του Χίθκλιφ είναι εντυπωσιακή.
Όμως πίσω από τους εκλεπτυσμένους τρόπους του κρύβεται το άσβεστο μίσος για εκείνους που τον ταπείνωσαν και τον έκαναν να υποφέρει. Το σατανικό του μυαλό μηχανεύεται ένα φοβερό σχέδιο εκδίκησης, που στο τέλος θα καταστρέψει και τον ίδιο.



2) Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑΣ

Ηλικία 18+
Συγγραφέας: Maurier Du Daphne
Εκδόσεις Παπαδόπουλος 


Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα διαχρονικό μυθιστόρημα, το οποίο γυρίστηκε και σε ταινία με την υπογραφή του ευφυούς σκηνοθέτη Αλφρεντ Χίτσκοκ. Αριστουργηµατικό µυθιστόρηµα µυστηρίου και περιπέτειας, και ταυτόχρονα εξαιρετικά γοητευτική σπουδή στο κακό και στις ποικίλες µορφές του, την απανθρωπιά, την απληστία, τη βία και τον φόνο.

Ένα γκρίζο, παγωµένο αποµεσήµερο, µια νεαρή κοπέλα, η Μαίρη Γέλαν, φτάνει σ’ έναν έρηµο βαλτότοπο όπου, µέσα στην ερηµιά, υψώνεται η Ταβέρνα της Τζαµάικας. Ορφανή από γονείς, η Μαίρη νιώθει παγιδευµένη από την πρώτη στιγµή που πατάει το πόδι της σ’ αυτόν τον αφιλόξενο τόπο. Βίαιος, µέθυσος και κακός, ο θείος της, ο Τζος Μέρλιν, έχει µετατρέψει την ταβέρνα του σε άντρο παρανοµίας.

Μάταια η Μαίρη µηχανεύεται τρόπους να δραπετεύσει. Αδυνατώντας να ξεφύγει, βρίσκεται µπλεγµένη, παρά τη θέλησή της, στα εγκληµατικά σχέδια που εξυφαίνονται πίσω από τους ετοιµόρροπους τοίχους της ταβέρνας και ερωτεύεται έναν άντρα τον οποίο δεν τολµάει να εµπιστευτεί...


💓 Πέρα από ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για μένα το καλύτερο δώρο, σε ένα παιδί αλλά και σε έναν ενήλικα, είναι το βιβλίο. Κάντε δώρο βιβλία λοιπόν! 

Σχόλια

  1. Και για εμένα, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα βιβλίο,ειδικά για έναν ενήλικα!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου